Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιδεικνύει αιχμάλωτα αμερικανικά τανκς και βρετανικά τεθωρακισμένα αυτοκίνητα από την Ουκρανία

 Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιδεικνύει αιχμάλωτα αμερικανικά τανκς και βρετανικά τεθωρακισμένα αυτοκίνητα από την Ουκρανία σε ανατριχιαστική επίδειξη

Μια μηνιαία υπαίθρια επίδειξη αρμάτων μάχης και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού που κατέλαβε η Ρωσία στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Νίκης πριν από τους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης της χώρας

Αφού κατέλαβε μερικά αμερικανικά και βρετανικά τανκς από την πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τα έδειξε θριαμβευτικά στη Μόσχα.

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που φάνηκαν σταθμευμένα στη ρωσική πρωτεύουσα με κόκκινα πανό που έλεγαν 

«Η νίκη μας είναι αναπόφευκτη» ήταν ένα βρετανικό σαξονικό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, το οποίο πιστεύεται ότι δωρήθηκε στην Ουκρανία το 2015. Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει ένα μήνα, περιλαμβάνει επίσης ένα σουηδικό CV90, ένα αμερικανικό άρμα μάχης Bradley και ένα θωρακισμένο όχημα μάχης που κατασκευάστηκε στη Γαλλία με το όνομα AMX-10RC.

Σε μια προσπάθεια να γιορτάσει την εισβολή στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος σκοπεύει επίσης να παρελάσει τα θωρακισμένα αυτοκίνητα, μερικά από τα οποία θα φέρουν σημαίες ΗΠΑ και Βρετανίας.

Προς τιμήν της νίκης της Ρωσίας επί της Ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου, ταυτόχρονα με την Παρέλαση της Ημέρας της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.


In addition, a Swedish CV90, an American Bradley tank, and a French-built AMX-10RC armoured fighting vehicle will be present. Putin launched into a furious 10-minute address in front of the Kremlin on May 9 of last year, denouncing "Western global elites" and asserting that civilization was at "a decisive turning point."

Επιπλέον, θα είναι παρόντα ένα σουηδικό CV90, ένα αμερικανικό άρμα Bradley και ένα γαλλικής κατασκευής θωρακισμένο μαχητικό όχημα AMX-10RC. Ο Πούτιν ξεκίνησε μια εξαγριωμένη ομιλία διάρκειας 10 λεπτών μπροστά στο Κρεμλίνο στις 9 Μαΐου του περασμένου έτους, καταγγέλλοντας τις «δυτικές παγκόσμιες ελίτ» και ισχυριζόμενη ότι ο πολιτισμός βρισκόταν σε «αποφασιστική καμπή».

Στη Ρωσία, η πιο σημαντική μέρα του χρόνου είναι το φεστιβάλ που τιμά τον σοβιετικό θρίαμβο στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Πούτιν συγκρίνει την εισβολή του στην Ουκρανία με τον αγώνα της Ρωσίας ενάντια στους Ναζί.

Η Ουκρανία, η οποία έχασε αναλογικά περισσότερο έδαφος από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κατηγορεί τη Ρωσία ότι καταχράται το κοινό της παρελθόν για να υποστηρίξει την επιθετικότητα.

Συνέβη την ίδια στιγμή που η Ρωσία έχασε τόσα τανκς στον πόλεμο στην Ουκρανία όσα είχε συνολικά στις ένοπλες δυνάμεις της πριν από την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν. Μετά την αρχική προσπάθεια αστραπής της Μόσχας να καταλάβει την πρωτεύουσα, το Κίεβο, περισσότερα από 3.000 τανκς έχουν καταστραφεί ή καταστραφεί τα δύο χρόνια της σύγκρουσης.

see more

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...