Ενιαία πολεμική αεροπορία εγκαινιάζουν οι Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία και Δανία!

 «Ραντεβού στον αέρα» έδωσαν η Φινλανδία, η Σουηδία, η Νορβηγία και η Δανία, με τους διοικητές της πολεμικής αεροπορίας των τεσσάρων αυτών κρατών της βόρειας Ευρώπης να υπογράφουν μια ιστορική συμφωνία, μέσω της οποίας θα προχωρήσουν στη δημιουργία ενιαίας πολεμικής αεροπορίας

Υπό την απειλή της… ρωσικής αρκούδας, οι τέσσερις αυτές χώρες θα διαθέτουν, πλέον, συνδυασμένη δύναμη αποτελούμενη από

Απασφάλισε η Ρουμάνα γερουσιαστής που επικήρυξαν οι Ουκρανοί Την έβαλαν στην «λίστα θανάτου» της Ουκρανίας!

 Η Ρουμάνα γερουσιαστής Diana Shoshoaca συνέκρινε τον Ζελένσκι με τον Χίτλερ. Έτσι αντέδρασε στην ένταξή της στη λίστα του ουκρανικού «Ειρηνοποιού», τη λίστα θανάτου που έχουν συντάξει Ουκρανοί νεοναζί.

«Καταλαβαίνετε πόσο περιφρονεί η Ουκρανία τη Ρουμανία; Επιτρέπει επίσημα να απειλήσει με θάνατο Ρουμάνο γερουσιαστή;

Στα… γαλανόλευκα το περίφημο Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι για την 25η Μαρτίου! Η ψηλότερη... ελληνική σημαία στον πλανήτη!

 Προς τιμήν της Ελλάδας και τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στο Ντουμπάι αποφάσισαν να «ντύσουν» στα γαλανόλευκο το επιβλητικό Μπουρτζ Χαλίφατον πιο ψηλό ουρανοξύστη του πλανήτη!

Ειδικότερα, ειδικά λέιζερ φωταγώγησαν με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας τον επιβλητικό ουρανοξύστη που δεσπόζει στο Ντουμπάι, με την ελληνική πρεσβεία στο Άμπου Ντάμπι να ευχαριστεί τις εταιρείες Emaar Dubai και ADNOC Group, στις οποίες ανήκει το εν λόγω κτίριο, για την τιμή που έκαναν στην Ελλάδα για την 25η Μαρτίου.

«Άρον-άρον» ταχεία ανάδυση τουρκικού υποβρυχίου σε άσκηση του ΝΑΤΟ! – Έφυγε με ρυμουλκό

 Στη διασυμμαχική άσκηση «Dynamic Manta 23», που διεξαγόταν με υποβρύχια και φρεγάτες στη Αδριατική (ανατολικά της Σικελίας) , υπήρχε στο σενάριο μία άσκηση που λεγόταν «ταχεία ανάδυση υποβρυχίου» και εκεί παραλίγο όπως όλα δείχνουν να υπήρχε τουρκική τραγωδία.

Όμως ένα τουρκικό υποβρύχιο, το TCG Preveze, αναδύθηκε πιο γρήγορα απ΄ότι προβλεπόταν στην άσκηση. Τι ακριβώς είχε συμβεί;

Στρατιωτική ενοποίηση Ευρασίας: Η Κίνα ναυπηγεί ανθυποβρυχιακές κορβέτες και έξι αντιτορπιλικά «μεγαθήρια» για τον ρωσικό Στόλο! -Τί οπλισμό φέρουν

 Για ναυπήγηση ανθυποβρυχιακών κορβετών και τουλάχιστον 4-6 αντιτορπιλικών σε κινεζικά ναυπηγεία για λογαριασμό της Ρωσίας κάνει λόγο ρωσικό στρατιωτικό ΜΜΕ, το οποίο αναφέρει πως οι συζητήσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Ρώσοι χρειάζονται τουλάχιστον 20-30 ανθυποβρυχιακές κορβέτες και ένα αεροπλανοφόρο. Αν η συμφωνία ολοκληρωθεί-όπως όλα δείχνουν- τότε θα έχουμε την πρώτη απτή απόδειξη στρατιωτικής ενοποίησης της Ευρασίας-προάγγελο σύρραξης με ΗΠΑ/AUKUS.

Κολοσσιαίο “μανιτάρι” στον Δνείπερο: Οι Ρώσοι ανατίναξαν τρένο με τεθωρακισμένα & Leopard 2 από την Πολωνία- Κτυπήθηκαν εφεδρείες και βάση μισθοφόρων

 Κολοσσιαίο “μανιτάρι” φωτιάς δημιουργήθηκε στο Dnepropetrovsk κατά την διάρκεια ρωσικών αεροπορικών επιδρομών. Σύμφωνα με νεότερες ρωσικές αναφορές κτυπήθηκαν δυτικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα.

Τα βίντεο επιβεβαιώνουν πως η ρωσική επίθεση έγινε μέσα στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Η Ρωσία εξαπέλυσε την πρωτοφανή επίθεση το βράδυ της Παρασκευής. Η επίθεση διήρκεσε αρκετές ώρες μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Καταιγισμός πυρών στον κόλπο της Σεβαστούπολης: Ουκρανικά drones USV επιχείρησαν να βυθίσουν πλοία του ρωσικού Στόλου! – Καρέ καρέ η επίθεση

 

Νέα βίντεο δείχνουν τα ουκρανικά drone αυτοκτονίας USV να κατευθύνονται προς τη βάση του ρωσικού Στόλου στη Σεβαστούπολη και να ανατινάζονται λίγο πριν πλήξουν ρωσικά πλοία. Οι Ρώσοι κατάφεραν να αναχαιτίσουν στο παρά 5 την ουκρανική επίθεση η οποία αυτή τη φορά ήταν αναβαθμισμένη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη χθεσινή επίθεση στη Σεβαστούπολη, ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε μια νέα έκδοση θαλάσσιων drones, τα οποία είναι μικρότερα και λιγότερο ορατά.

Ονδούρα: Η χώρα διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις με την Ταϊβάν και τις αποκατέστησε με την Κίνα

 

Η Κίνα και η Ονδούρα αποκατέστησαν σήμερα τις διπλωματικές τους σχέσεις, ένα πισωγύρισμα για την Ταϊβάν, η οποία χάνει ακόμη έναν σύμμαχο και καταγγέλλει «τον εξαναγκασμό και τον εκφοβισμό» του Πεκίνου.

Η Τεγκουσιγκάλπα ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες ότι διέκοψε τους δεσμούς της με την Ταϊπέι, την οποία πλέον αναγνωρίζουν μόλις 13 χώρες παγκοσμίως.

Ο Ντ. Τραμπ καταδικάζει την έρευνα σε βάρος του – Πρώτη προεκλογική συγκέντρωση στο Γουέικο

 

«Ούτε έγκλημα ούτε πλημμέλημα»: Με το ενδεχόμενο να του ασκηθεί δίωξη να παραμένει ανοικτό, ο Ντόναλντ Τραμπ διακήρυξε σήμερα την αθωότητά του κατά την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γουέικο του Τέξας – μια πόλη όπου πριν από 30 χρόνια η αστυνομική επιχείρηση εναντίον θρησκευτικής αίρεσης κατέληξε σε μακελειό με 76 νεκρούς.

Τυνησία: Νέο ναυάγιο μεταναστών στα ανοικτά της χώρας -Τουλάχιστον 19 νεκροί

 Τουλάχιστον 19 μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής πνίγηκαν όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοικτά της Τυνησίας, ανακοίνωσε σήμερα οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην πιο πρόσφατη τραγωδία που καταγράφεται στην περιοχή.

Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες πέντε σκάφη που μετέφεραν μετανάστες έχουν βυθιστεί στα ανοικτά της πόλης Σφαξ, στη βόρεια Τυνησία, με αποτέλεσμα 67 άνθρωποι να αγνοούνται και εννέα να έχουν χάσει τη ζωή τους, καθώς έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αναχωρήσεις πλοιαρίων μεταναστών με προορισμό την Ιταλία.

Ανυπολόγιστες ζημιές από ανεμοστρόβιλους στο Μισισίπι – 25 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

 

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τις προηγούμενες ώρες την πολιτεία του Μισισίπι, στο νότιο άκρο των ΗΠΑ.

«Είναι μια τραγωδία», υπογράμμισε ο κυβερνήτης της πολιτείας Τέιτ Ριβς σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφερόμενος στους φονικούς ανεμοστρόβιλους που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε ακτίνα περίπου 150 χιλιομέτρων.

Βραζιλία: Με πνευμονία ο Λούλα – Αναβάλλει επ’ αόριστον το ταξίδι του στην Κίνα

 Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα αποφάσισε να αναβάλει επ’ αόριστον την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή, προκειμένου να αναρρώσει από μια ήπια πνευμονία, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Ο Λούλα, 77 ετών, “αποφάσισε να αναβάλει το ταξίδι του στην Κίνα. Αυτή η αναβολή κοινοποιήθηκε στις κινεζικές αρχές”, τονίζει σε ανακοίνωση η γραμματεία επικοινωνίας χωρίς να αναφέρει νέα ημερομηνία του ταξιδιού.