“Πράσινο φως” Β.Πούτιν στην Βάγκνερ για έναρξη επιχειρήσεων: “Η Δυτική Πολωνία ήταν δώρο του Στάλιν – Θα τους το θυμίσουμε” – Και τελεσίγραφο…

 Άσχημες εξελίξεις στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας-Λευκορωσίας προοιωνίζουν οι άκρως πολεμικές δηλώσεις Β.Πούτιν με τις οποίες άναψε το “πράσινο φως” στις δυνάμεις της Βάγκνερ για στρατιωτικές επιχειρήσεις…

Ο πρόεδρος της Ρωσίας αμέσως μετά την ομιλία των δύο ιδρυτών της Βάγκνερ, Γ.Πριγκόζιν και Ντμίτρι Ούτκιν, έστειλε τελεσίγραφο στην Πολωνία μη εμπλοκής σε αυτό που έρχεται. Πρόκειται για προπαρασκευαστικές δηλώσεις στρατιωτικών επιχειρήσεων της Βάγκνερ.

Ο στρατός της Ρωσίας έπληξε εγκαταστάσεις αγροτικής εταιρείας στην περιφέρεια της Οδησσού – Δυο τραυματίες

 Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τερματικούς σταθμούς σιτηρών ουκρανικής αγροτικής επιχείρησης που βρίσκονται στην περιφέρεια της Οδησσού (νότια), με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι και να καταστραφούν τρόφιμα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Όλεχ Κίπερ.

«Δυστυχώς, επλήγησαν τερματικοί σταθμοί σιτηρών αγροτικής επιχείρησης στην Οδησσό. Ο εχθρός κατέστρεψε 100 τόνους αρακά και 20 τόνους κριθαριού», ανέφερε μέσω Telegram ο κ. Κίπερ.

Διευκρίνισε ότι δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιών και τους προσφέρθηκαν ιατρικές περιποιήσεις.

Ουγγαρία: Ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για προμήθεια όπλων στην Ουκρανία

 Η ουγγρική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα συνεχίσει να αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, εφόσον η τελευταία διατηρεί την ουγγρική τράπεζα OTP στη λίστα των οντοτήτων που τιμωρούνται επειδή υποστηρίζει τη Ρωσία, αναφέρουν οι υπηρεσίες EFE και MTI.

Απευθυνόμενος στα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας Peter Szijjarto δήλωσε ότι η οικονομική συνεισφορά της Ουγγαρίας θα ηταν 200 εκατομμυρία ευρώ στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ που σκοπεύει να διαθέσει η ΕΕ τα επόμενα τέσσερα χρόνια (5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως κατά την περίοδο 2024-2027) για την ενίσχυση της Ουκρανίας.

Ασκήσεις του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα

 Η Ουκρανία δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις θαλάσσιες εξαγωγές παρά τις ρωσικές απειλές και ζήτησε διεθνείς περιπολίες στη Μαύρη Θάλασσα.

Το ρωσικό ναυτικό πραγματοποίησε ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα για να εξασκήσει την αναχαίτιση και την καταστροφή πλοίων στις περιοχές που η Μόσχα έχει αποκλείσει για ναυσιπλοΐα.

Αυτές οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν ημέρες αφότου το Κρεμλίνο κήρυξε ως πιθανό στρατιωτικό στόχο οποιοδήποτε σκάφος που

Πώς συνδέεται ο Τζον Κένεντι με τα UFO- Τι αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα

 Ένα πρόσφατα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο σχετικά με τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου Τζον Φ. Κένεντι φαίνεται να περιέχει αναφορά για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα (UFO). Αυτή η είδηση έχει πυροδοτήσει διάφορες θεωρίες σχετικά με το νόημα του εγγράφου, με μερικούς μάλιστα να συνδέουν τη δολοφονία του Κένεντι με τα αγνώστου ταυτότητας ανώμαλα φαινόμενα (UAP), όπως ονομάζονται πλέον. Τα έγγραφα αποχαρακτηρίστηκαν με πρόσφατη εξουσιοδότηση της κυβέρνησης Μπάιντεν ενώ φαίνεται να υπάρχουν ακόμη 4.684 έγγραφα που παραμένουν απόρρητα.

Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα περιέχουν πληροφορίες από διάφορες υπηρεσίες, όπως η CIA, το FBI και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Δραματικό βίντεο: Έκρηξη σχίζει στα δύο δρόμο με δεκάδες πολίτες και αυτοκίνητα – Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες

 Έκρηξη άγνωστης αιτίας έσκισε στα δύο δρόμο στο Γιοχάνεσμπουργκ την Τετάρτη 19 Ιουλίου, σκοτώνοντας 1 άτομο και τραυματίζοντας τουλάχιστον 41.

Βίντεο που κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος γειτονικού κτιρίου δείχνει τη στιγμή της έκρηξης, η οποία προκαλεί ρωγμές στην άσφαλτο και εκτινάσσει μίνι λεωφορεία και ταξί, ενώ οι πεζοί φαίνονται να τρέχουν πανικόβλητοι στο πεζοδρόμιο.

Λίβανος: Εγκαταλελειμμένο νεογέννητο σώζεται από αδέσποτο σκύλο

 Νεογέννητο κοριτσάκι που εγκαταλείφθηκε για να το κατασπαράξουν άγρια ζώα, ανακαλύφθηκε και διασώθηκε από αδέσποτο σκύλο στο Λίβανο.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το ζώο βρήκε το βρέφος σε σακούλα σκουπιδιών στο δημαρχείο της Τρίπολης.

Ο σκύλος στη συνέχεια ξεκίνησε να σέρνει τη σακούλα και ένας περαστικός άκουσε κλάματα.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο Ισλαμικό Νοσοκομείο και στη συνέχεια στο Κυβερνητικό Νοσοκομείο της Τρίπολης.

Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά σταθερή, ενώ οι άνθρωποι κάνουν λόγο για ένα θαύμα

Εκλογές στην Ισπανία: Το «παράδοξο» της οικονομίας

 Παραβιάζουμε ανοιχτές θύρες αν πούμε ότι τελικά η οικονομία είναι αυτή που κρίνει τα αποτελέσματα μιας εκλογικής αναμέτρησης παντού στον κόσμο, όμως και σε αυτό το επίπεδο η ανάγνωση των δεικτών της οικονομίας είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την κατεύθυνση που θα επιλέξουν οι ψηφοφόροι μπροστά στην κάλπη.

Δύο μόλις 24ωρα πριν τις εκλογές στην Ισπανία, με τους μακροοικονομικούς δείκτες να σφύζουν από δυναμικότητα, δηλαδή άνοδος του ΑΕΠ με ταυτόχρονη μείωση του πληθωρισμού και της ανεργίας, οι πολίτες δεν φαίνεται να συμμερίζονται το κλίμα οικονομικής ευφορίας, αφού στο πιο πρόσφατο βαρόμετρο του Κέντρου Κοινωνιολογικών Μελετών (CIS) της Ισπανίας το 43,1% των πολιτών χαρακτήρισε ως «κακή» την κατάσταση της εθνικής οικονομίας και το 13,8% ως «πολύ κακή».

Γερμανία: Το πιο ακριβό σαφάρι για τον εντοπισμό λιονταριού που τελικά ήταν αγριογούρουνο

 Περισσότεροι από 22 αστυνομικοί, δεκάδες κτηνίατροι και κυνηγοί, δύο ελικόπτερα με θερμικές κάμερες και ένα τεθωρακισμένο ερπυστριοφόρο όχημα της αστυνομίας συμμετείχαν επί περισσότερες από 36 ώρες στην αναζήτηση ενός υποτιθέμενου λιονταριού, το οποίο, σύμφωνα με αναφορές πολιτών, κυκλοφορούσε ελεύθερο στην περιοχή του νότιου Βερολίνου.

Νωρίς το απόγευμα σήμανε λήξη συναγερμού, ενώ οι αρχές εκτιμούν πλέον ότι μάλλον επρόκειτο για …αγριογούρουνο, κάτι που είναι συνηθισμένο στη συγκεκριμένη, δασώδη, περιοχή.

Διευθυντής της CIA: Θα εκπλαγώ αν ο Πούτιν δεν εκδικηθεί τον Πριγκόζιν

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κερδίζει χρόνο για το πώς θα εκδικηθεί τον επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν για την ανταρσία του τον περασμένο μήνα, δήλωσε ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς.

«Θαρρώ ότι ο Πούτιν είναι κάποιος που πιστεύει ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται καλύτερα κρύο. Συνεπώς, θα προσπαθήσει να τακτοποιήσει την κατάσταση στο βαθμό που μπορεί», είπε ο Μπερνς μιλώντας σε ένα φόρουμ για θέματα ασφαλείας στο Άσπεν, στο Κολοράντο.

«Αλλά και πάλι, από την εμπειρία μου, ο Πούτιν είναι ο απόλυτος κήρυκας της εκδίκησης, οπότε θα εκπλαγώ αν ο Πριγκόζιν αποφύγει περαιτέρω αντίποινα για όσα έκανε», ανέφερε.

Ρωσία: Ποινή 18ετούς κάθειρξης ζητούν οι εισαγγελείς για τον ιδρυτή μιας σημαντικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας

 Την καταδίκη σε κάθειρξη 18 ετών του Ιλιά Σατσκόφ, ιδρυτή της ρωσικής εταιρίας κυβερνοασφάλειας Group IB, που δικάζεται κεκλεισμένων των θυρών για «εσχάτη προδοσία», ζήτησαν οι εισαγγελείς, όπως δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του, τον οποίο επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η πολιτική αγωγή ζήτησε να καταδικαστεί ο Σατσκόφ 18 χρόνια σε σωφρονιστική αποικία. «Επιμένουμε στην αθώωσή του», δήλωσε ο Σεργκέι Αφανάσιεφ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. Όπως είπε ο ίδιος, η ετυμηγορία θα ανακοινωθεί στις 26 Ιουλίου.

Φωτιές – Ελλάδα: Η Τουρκία στέλνει 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο

 Η Τουρκία θα στείλει 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο για την καταπολέμηση των συνεχιζόμενων πυρκαγιών στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

«Κατόπιν οδηγιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο που είναι εγγεγραμμένα στον κατάλογο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου Γεωργίας και Δασών μαζί με τα πληρώματά τους θα σταλούν στην Ελλάδα.


Κίνα: Προχώρησε σε μια από τις βαθύτερες γεωτρήσεις για την αναζήτηση φυσικών πόρων

 Κινέζοι μηχανικοί την Πέμπτη 20 Ιουλίου προχώρησαν σε μια από τις βαθύτερες γεωτρήσεις, που θα ξεπεράσει τον φλοιό της Γης, μέσα σε ένα κλίμα εντεταμένων αναζητήσεων για φυσικούς πόρους.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η γεώτρηση θα αγγίξει τα 10.520 μέτρα, στο πλούσιο σε φυσικό αέριο έδαφος της Λεκάνης Σιτσουάν στη νοτιοδυτική Κίνα.

Η γεώτρηση σε βάθος δίνει στοιχεία στους επιστήμονες για τον τρόπο σχηματισμού της Γης. Ωστόσο, η αξιοποίηση των δυνητικά προσοδοφόρων ενεργειακών αποθεμάτων που βρίσκονται θαμμένα βαθιά κάτω από τη γη, συνεπάγεται και ισχυρά εμπορικά κίνητρα.