ΗΠΑ: Η «εξορία» από Twitter, Facebook και Parler στέλνει μαζικά τους οπαδούς του Τραμπ στο Gab

 

Το συντηρητικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Gab επωφελείται από την αναστολή πολλών λογαριασμών στο twitter, συμπεριλαμβανομένου εκείνου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και από τα μέτρα αποκλεισμού από το ίντερνετ μιας αντίπαλης υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, της Parler, κερδίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες νέους συνδρομητές τις τελευταίες ώρες.
 
Περίπου «600.000 έως 700.000» χρήστες του διαδικτύου εγγράφονται αυτή την στιγμή σε ημερήσια βάση στην πλατφόρμα, δήλωσε ο Άντριου Τόρμπα, συνιδρυτής και γενικός διευθυντής αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2016. Τις δηλώσεις του τις έκανε σε ένα βίντεο που ανήρτησε σήμερα...στο Τwitter.

Ο καιρός θυμήθηκε ότι είναι Ιανουάριος - Επελαύνει η κακοκαιρία στην Ήπειρο (Χάρτες)

 

Άλλαξε ο καιρός από το απόγευμα της Δευτέρας με την κακοκαιρία να έχει ήδη δημιουργήσει τα πρώτα προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει πώς από από το απόγευμα θα πλήξουν τη χώρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους έως 8 μποφόρ.

 Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε αναλυτικό δελτίο για τις περιοχές που πρόκειται να πλήξει η κακοκαιρία αλλά και οδηγίες για τους πολίτες προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς κατά την διάρκεια εξέλιξης των φαινομένων.

Δίκη Χρυσής Αυγής / Ο Guardian καρφώνει Χρυσοχοΐδη - «Είναι απίστευτο, δύο ναζί κυκλοφορούν ελεύθεροι»

 

Απίστευτο χαρακτηρίζεται από τον βρετανικό Guardian το γεγονός ότι τρεις μήνες μετά από την ιστορική καταδικαστική απόφαση της Χρυσής Αυγής και των μελών της άτομα που βρίσκονταν ψηλά στην ιεραρχία της παραμένουν εκτός φυλακής.

Μητσοτάκης / Εκτός τόπου και χρόνου - «Θα έχουμε περισσότερα εμβόλια απ' όσα χρειαζόμαστε»

 

Τι και αν οι εμβολιασμοί προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, με τον στόχο για ανοσία μέχρι τον Ιούνιο να απομακρύνεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε μία μάλλον εικονική πραγματικότητα, βλέποντας υπερπροσφορά εμβολίων.

Μητσοτάκης για λιανεμπόριο και εστίαση: Αποφασίσαμε πιο σκληρό lockdown

 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για το λιανεμπόριο και την εστίαση που παραμένουν κλειστά λόγω του lockdown

Για το λιανεμπόριο και την εστίαση που παραμένουν κλειστά λόγω του lockdown στη χώρα μας μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αντόνιο Κόστα. Αναφερόμενος στο λιανεμπόριο και την εστίαση και με παράδειγμα το γεγονός ότι στην Πορτογαλία λειτουργούν κανονικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε: «Βιωματικά όλοι όσοι καλούμαστε να

Αναδρομικά εξήντα μηνών στο Δημόσιο! Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο θα δώσει την τελική λύση

Το Ελεγκτικό Συνέδριο «αδειάζει» το ΣΤΕ που είχε αποφανθεί ότι πρέπει να καταβληθούν μόνο 11 μήνες. «Παράθυρο» και για συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα

Δύο αποφάσεις που ανατρέπουν το τοπίο για τα αναδρομικά εξέδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο, κρίνοντας ότι πρέπει να επιστραφούν σε συνταξιούχους του Δημοσίου ποσά που αντιστοιχούν όχι μόνο στο 11μηνο Ιουνίου 2015 – Μαίου 2016, αλλά μέχρι και το 2018.


Noor One: Προφυλακίστηκε στην Ελλάδα ο Ριγκαμπάτι - Δύο ποδοσφαιρικούς παράγοντες καλεί ο ανακριτής

 

Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε ότι με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Πειραιά, ο ανακριτής του Noor One Γιάννης Πετρόπουλος αποφάσισε την προσωρινή κράτηση του Φαρντίν Ριγκαμπάτι.

Ο τουρκικής καταγωγής, με βρετανική υπηκοότητα Ριγκαμπάτι, εκδόθηκε από την Αγγλική Δικαιοσύνη μετά από αίτημα των ελληνικών δικαστικών αρχών.

Θεωρείται από τους χρηματοδότες του ναρκοπλοίου, που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνης το 2014.

Mακελειό στον Άγιο Σώστη

 


Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας
Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν σε συμπλοκή με πυροβολισμούς μεταξύ αγνώστων (πιθανότατα Αλβανών) που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία του Αγίου Σώστη, κοντά στη λεωφόρο Συγγρού.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες πυροβόλησαν μέσα από ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια διέφυγαν.

Παρέμβαση Ανδρουλάκη στην Κομισιόν για την κατανομή εμβολίων στις χώρες της Ε.Ε.

 

Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο η απόπειρα καταστρατήγησης εκ μέρους της Γερμανίας, της ευρωπαϊκής στρατηγικής για τον εμβολιασμό των Ευρωπαίων πολιτών, ένα θέμα το οποίο ανέδειξε η «Εφ. Συν.» μέσα από τα δημοσιεύματά της τη Δευτέρα και το Σαββατοκύριακο.

Για τον λόγο αυτό, είναι ενδεικτικό ότι η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου έστειλε επιστολή προς τους υπουργούς Υγείας της Ε.Ε., με την οποία θα ζητείται ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο συμμορφώνονται οι χώρες με τις διατάξεις της στρατηγικής εμβολίων της Ε.Ε.

«Σφραγίζεται» από την Τρίτη όλη η Βοιωτία


Επιπλέον περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν από τις έξι το πρωί της Τρίτης σε αυτήν την περιφερειακή ενότητα της Στερεάς Ελλάδας, που τίθεται σε καθεστώς ακόμα πιο αυστηρού lockdown.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας