Βασίλης Καρράς: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του – Με τα τραγούδια του τον αποχαιρέτησαν κόσμος και μουσικοί

 Με δάκρυα και χειροκροτήματα χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτισαν τον Βασίλη Καρρά στη Θεσσαλονίκη, όπου τελέστηκε η κηδεία του, μέσα σε κλίμα οδύνης.

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του κορυφαίου λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, που έφυγε από τη ζωή στα 70 του χρόνια παραμονή Χριστουγέννων, μετά τη μεγάλη περιπέτεια που έζησε με την υγεία του.

Πλήθος κόσμου, απλοί πολίτες από όλη την Ελλάδα, πολιτικοί και καλλιτέχνες, έσπευσαν στον Ιερό Ναό του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, για να πουν το τελευταίο αντίο στον μεγάλο ερμηνευτή.

Το μεγάλο ρίσκο απομακρύνει τους επενδυτές από την Κίνα

 Από τον Αύγουστο έχουν αποσυρθεί από το χρηματιστήριο της ηπειρωτικής Κίνας ξένα κεφάλαια αξίας άνω των 24 εκατομμυρίων δολαρίων

Όταν οι παγκόσμιοι επενδυτές συνέρρεαν στη χώρα κατά τη διάρκεια της οικονομικής της άνθησης την περασμένη δεκαετία, δεν τους απασχολούσαν ιδιαίτερα οι πιθανοί γεωπολιτικοί κίνδυνοι. 

Σήμερα, οι κίνδυνοι αυτοί αποτελούν βασικό προβληματισμό για τους αγοραστές κινεζικών μετοχών, ομολόγων και συμμετοχών σε ιδιωτικές εταιρείες – και απομακρύνουν πολλούς επενδυτές από τις κινέζικες αγορές.

Σουέζ – Παναμάς: Προβλήματα και στις δύο μεγάλες διώρυγες του κόσμου

 Ενώ η Διώρυγα του Παναμά πλήττεται από ξηρασία, οι επιθέσεις που σχετίζονται με τη Γάζα έχουν προκαλέσει κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα

Το παγκόσμιο εμπόριο βρίσκεται και πάλι υπό απειλή. Αυτή τη φορά από πυραυλικές επιθέσεις που συνδέονται με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και έχουν ως στόχο εμπορικά πλοία που πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα, κοντά στη διώρυγα του Σουέζ. 

Αυτό μπορεί να αναγκάσει πολλά πλοία να ακολουθήσουν τη μακρύτερη αλλά ασφαλέστερη διαδρομή γύρω από την Αφρική ανεβάζοντας τις τιμές του πετρελαίου.

All I Want for Christmas is You – Last Christmas: 4 άγνωστες πληροφορίες για τους χριστουγεννιάτικους ύμνους

 Άγνωστες λεπτομέρειες για τα δύο τραγούδια που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα Χριστούγεννα.

Χριστούγεννα χωρίς »Last Christmas» και »All I Want for Christmas Is You» δεν γίνονται. 

Τα τραγούδια αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την εορταστική περίοδο που διανύουμε, ακόμα κι αν το δημιούργημα του George Michael γράφτηκε για μια ανεκπλήρωτη αγάπη και καμία σχέση δεν έχει με το χαρούμενο πνεύμα.

Oι πρωταγωνιστές των deals σε τρόφιμα και σουπερμάρκετ

 Ποιες συμφωνίες σχεδιάζονται για το 2024 μετά τις 26 που έκλεισαν εφέτος - Διαρκής κινητικότητα στους δύο από τους πιο ισχυρούς τομείς της οικονομίας.

Αν και το 2023 δεν θα μνημονεύεται ως η χρονιά των mega-deals στους κλάδους των τροφίμων και της οργανωμένης λιανικής, οι 26 συμφωνίες οι οποίες έκλεισαν εφέτος αποτυπώνουν (ξανά) τη διαρκή κινητικότητα που επικρατεί σε δύο από τους πιο ισχυρούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Τρεις μάχιμοι στρατιώτες έπεσαν στη μάχη στη Γάζα.

 Ο πεσμένος στρατιώτης αφήνει στους γονείς του ένα γράμμα: «Βρες κάτι θετικό σε όλα αυτά»

Ο Ισραηλινός Στρατός σήμερα το απόγευμα (Τρίτη) καθάρισε για δημοσίευση τα ονόματα τριών στρατιωτών που έπεσαν στη μάχη στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρώτος λοχίας Maor Lavi, από τη Susya, έπεσε στη μάχη στη Γάζα. 

Βίντεο από Γερμανία: Άδεια τα κέντρα εκπαίδευσης Leopard 2 – 800 απώλειες την ημέρα έχει το Κίεβο- Ο Ζελένσκι δεν έχει στρατιώτες για να στείλει!

 Τα γερμανικά ΜΜΕ προχωρούν σε σημαντικές αποκαλύψεις για το αξιόμαχο των ουκρανικών ΕΔ.

Το Κίεβο χρειάζεται να στρατολογεί περισσότερους από 20.000 στρατιώτες κάθε μήνα για να αντικαταστήσει τους νεκρούς και τους τραυματίες του! Οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού ανέρχονται σε 800 την ημέρα!

Πηγή στην Ιαπωνία είπε ότι δεν υπήρξε καμία επίδραση στην Ρωσική οικονομία από το ανώτατο όριο της τιμής του πετρελαίου.

 ΤΟΚΙΟ, 26 Δεκεμβρίου – RIA Novosti, Ksenia Naka. 

Το αποτέλεσμα στο οποίο βασίζονταν οι δυτικές χώρες όταν καθιέρωσαν ανώτατο όριο τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο δεν μπορούσε να επιτευχθεί: η ζήτηση για Ουράλια στον κόσμο αυξήθηκε και η τιμή ξεπερνούσε περιοδικά το όριο, δήλωσε στο RIA μια καλά πληροφορημένη πηγή στην ιαπωνική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Novosti. 

"Το πλήγμα στο οποίο υπολόγιζαν οι δυτικές χώρες όταν καθιέρωσαν ανώτατο όριο τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο στα 60 δολάρια το βαρέλι δεν συνέβη. 

Ο Τζόνσον πιστεύει ότι η Ρωσία επενδύει με επιτυχία στην ανάπτυξη της χώρας για να την επαναφέρει στο παλιό της μεγαλείο. Την ίδια στιγμή, κατά τη γνώμη του, οι Ηνωμένες Πολιτείες κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση

 ΜΟΣΧΑ, 25 Δεκεμβρίου, FederalPress. 

Ο πρώην αξιωματικός της CIA Λάρι Τζόνσον, σε συνέντευξή του στο κανάλι YouTube Danny Haiphong, εκτίμησε ιδιαίτερα το επίπεδο ανάπτυξης και βελτίωσης της Μόσχας μετά την επίσκεψή του στη ρωσική πρωτεύουσα.

«Έρχεσαι στη Μόσχα και βλέπεις ότι όλα εκεί είναι μοντέρνα και όμορφα. <…> Οι δρόμοι είναι καθαροί. 

Και σε έντονες χιονοπτώσεις, οι άνθρωποι φτυαρίζουν το χιόνι και ένας μεγάλος αριθμός ειδικού εξοπλισμού φτάνει», σημείωσε ένας πρώην αξιωματικός των πληροφοριών.

Βραζιλία: Παραδόθηκε στις αρχές ο αρχηγός της μεγαλύτερης παραστρατιωτικής οργάνωσης του Ρίο ντε Τζανέιρο

 Ο αρχηγός της σημαντικότερης παραστρατιωτικής οργάνωσης στην Πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο, ο οποίος καταζητείτο για διάφορα αδικήματα, παραδόθηκε την Κυριακή στην αστυνομία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο «εχθρός υπ’ αριθμόν 1», όπως τον χαρακτήριζαν οι αρχές της Πολιτείας, ο Λουίς Αντόνιο ντα Σίλβα Μπράγκα ή «Ζίνιο», διέφευγε από το 2018. 

Σε βάρος του είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 12 εντάλματα σύλληψης για εγκληματική δραστηριότητα. Εμφανίστηκε αυτοβούλως στην ομοσπονδιακή αστυνομία του Ρίο, το βράδυ της Κυριακής, συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

Αυστραλία: Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και 120.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω καταιγίδας

 Μια γυναίκα σκοτώθηκε στην ανατολική Αυστραλία, λόγω καταιγίδας το βράδυ των Χριστουγέννων ενώ περίπου 120.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η 59χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από πτώση δέντρου που προκάλεσαν οι σφοδροί άνεμοι, στην περιοχή Γκολντ Κόουστ (ανατολικά), όπως δήλωσε ο Τζέι Νιούτον από την υπηρεσία ασθενοφόρων.

«Ήταν σαν μια περιοχή που επλήγη από καταστροφή, υπήρχαν δέντρα σε όλο τον δρόμο», εξήγησε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

Ντένις Μάντουροφ: Η Ρωσία έχει προβάδισμα στην κούρσα εξοπλισμών με τη Δύση

 Η Ρωσία έχει πάρει προβάδισμα στην παραγωγή όπλων έναντι της Δύσης κι εννοεί να διατηρήσει ψηλά τον ρυθμό αύξησης της παραγωγής, δήλωσε χθες Δευτέρα κορυφαίο στέλεχος της ρωσικής κυβέρνησης.

Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, που οδεύει να συμπληρώσει δυο χρόνια, είναι η μεγαλύτερη ένοπλη σύρραξη στο έδαφος της Ευρώπης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η σοβαρότερη σύγκρουση της Ρωσίας και της Δύσης από τα βάθη του ψυχρού πολέμου.


Βέλγιο: Συναγερμός για παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε πλοίο που απέπλευσε από την Τουρκία

 Βρυξέλλες -Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι βελγικές αρχές μετά από προειδοποίηση που έλαβαν εχθές (Δευτέρα) το βράδυ για παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που βρίσκεται σε πλοίο με προορισμό το λιμάνι της Αμβέρσας. Το όχημα, όπως ανέφερε θα εκρήγνυτο με την άφιξή του.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα, πρόκειται για το πλοίο «MSC Bha-vya V», με σημαία Λιβερίας. Έχει αγκυροβολήσει στην Βόρεια Θάλασσα,

Το πλοίο "Novocherkassk" υπέστη ζημιές στη Φεοδοσία κατά την απόκρουση επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

 ΜΟΣΧΑ, 26 Δεκεμβρίου - RIA Novosti. 

Το μεγάλο αποβατικό πλοίο «Novocherkassk» υπέστη ζημιές στη Feodosia ενώ απέκρουσε επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

«Απόψε, κατά την απόκρουση επίθεσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με τη χρήση κατευθυνόμενων πυραύλων στη βάση Feodosiya, υπέστη ζημιά το μεγάλο πλοίο προσγείωσης Novocherkassk.