Ο Ζελένσκι είναι υστερικός. Οι ΗΠΑ επέλεξαν τον ένοχο για την ήττα στην Ουκρανία

 ΜΟΣΧΑ, 9 Νοεμβρίου – RIA Novosti, Viktor Zhdanov. 

Δυτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν: Ο Ζελένσκι και το γραφείο του ήρθαν σε σύγκρουση με τον γενικό διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Ζαλούζνι.

Ο φίλος και βοηθός του στρατηγού πέθανε κάτω από πολύ ύποπτες συνθήκες. 

Προεδρικές εκλογές φαίνεται ότι δεν θα γίνουν την άνοιξη. 

 NYT: Υπάρχει μια αυξανόμενη ρήξη μεταξύ της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας στην Ουκρανία

Πεσκόφ: Η Ουκρανία δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές

 ΜΟΣΧΑ, 9 Νοεμβρίου/ Radio Sputnik. 

Η Ουκρανία δεν έχει λάβει ακόμη τελική απόφαση για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών το 2024, δήλωσε ο Ρώσος Προεδρικός Γραμματέας Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ. " 

"Παρακολουθούμε. Δεν έχουν πάρει απόφαση. Ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά. 

Αυτό είναι το εσωτερικό τους θέμα, δεν μας αφορά. 

Ο Μεντβέντεφ ανακοίνωσε ότι η ρωσική αμυντική βιομηχανία έχει φτάσει σε πρωτοφανές επίπεδο

 ΜΟΣΧΑ, 9 Νοεμβρίου/ Radio Sputnik. 

Η παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού στη Ρωσία και οι δυνατότητες του αμυντικού συγκροτήματος έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα από τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. "

"Οι δυνατότητες του αμυντικού-βιομηχανικού μας συγκροτήματος έχουν φτάσει σε επίπεδο πρωτοφανές από το τέλος του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Πρέπει να ομολογήσω ειλικρινά ότι αυτό συνέβη ακόμη πιο γρήγορα από ό,τι περίμενα.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε έλλειψη παραγωγικής ικανότητας για τα αιτήματα της Ουκρανίας

 ΚΙΣΙΝΑΟΥ, 9 Νοεμβρίου – RIA Novosti. 

Το ΝΑΤΟ δεν έχει αρκετή παραγωγική ικανότητα για την Ουκρανία, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της συμμαχίας Μιρτσέα Γκεοάνα κατά τη διάρκεια επίσκεψης εργασίας στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, όπου συμμετέχει στο Φόρουμ του Βουκουρεστίου. "

«Δεν έχουμε ακόμη επαρκή παραγωγική ικανότητα για να βοηθήσουμε την Ουκρανία στον όγκο και με τον ρυθμό που μας ζητείται», είπε. 


«Στενοί Σύμμαχοι» Τι συμφώνησε ο Πούτιν με τον Τοκάγιεφ Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Πούτιν και Τοκάγιεφ ολοκληρώθηκαν στην Αστάνα

 ΜΟΣΧΑ, 9 Νοεμβρίου – RIA Novosti, Mikhail Katkov, Viktor Zhdanov. 

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και του Καζακστάν συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας, προοπτικές αλληλεπίδρασης σε περιφερειακές πλατφόρμες και διεθνή προβλήματα στην Αστάνα. 

Διαβάστε για τις πιο σημαντικές δηλώσεις αρχηγών κρατών στο υλικό του RIA Novosti. Βασιλικό καλωσόρισμα Πριν από τις διαπραγματεύσεις, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μεταφέρθηκε σε μια από τις αίθουσες της κατοικίας του Τοκάγιεφ. 

Εκεί, ένα στρατιωτικό συγκρότημα έπαιξε τους ύμνους και των δύο χωρών.

Military Watch: Δεν έχουν ξαναγίνει τέτοιες αερομαχίες πάνω από την Ουκρανία

 Τον Οκτώβριο, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατέρριψαν 17 ουκρανικά MiG-29 μέσα σε δέκα ημέρες. 

Αυτό αναφέρει το Military Watch. Οι συντάκτες του αμερικανικού περιοδικού τονίζουν ότι τον περασμένο μήνα η ένταση των αερομαχιών πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας αυξήθηκε σημαντικά. 

Σύμφωνα με ειδικούς, τέτοιες μάχες δεν έχουν συμβεί από τις πρώτες εβδομάδες πλήρους κλίμακας εχθροπραξιών από τον Φεβρουάριο του 2022. 

Χάρτης των μαχών στην Ουκρανία στις 7 Νοεμβρίου WarGonzo: Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιτίθενται στα ρωσικά στρατεύματα από την αριστερή όχθη του Δνείπερου

 Ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό διεξάγει μάχιμες επιχειρήσεις σε πολλές περιοχές πρώτης γραμμής της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία. 

Σε όλες τις σχετικές κατευθύνσεις, η πρωτοβουλία παραμένει στη Ρωσική Ομοσπονδία, εκτός από τον τομέα Χερσώνα: εκεί οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτίθενται σε Ρώσους στρατιώτες με τη βοήθεια πυροβολικού από την αριστερή όχθη του Δνείπερου. 

Το URA.RU παρέχει τα κύρια νέα για την ειδική επιχείρηση από στρατιωτικούς αξιωματικούς και δημοσιεύει έναν χάρτη των στρατιωτικών επιχειρήσεων για τις 7 Νοεμβρίου. 

Ζαχάροβα: υπάρχουν περίπου 300 ανήλικοι Ρώσοι στη λίστα για εκκένωση από τη Γάζα

 ΜΟΣΧΑ, 9 Νοεμβρίου – RIA Novosti. 

Περίπου τριακόσιοι ανήλικοι Ρώσοι αναμένουν απομάκρυνση από τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. "

"Υπάρχουν πολλά παιδιά στις λίστες για εκκένωση από τη Γάζα. Μιλάμε για περίπου 300 ανήλικους Ρώσους πολίτες", έγραψε στο κανάλι Telegram.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, αυτά τα παιδιά βρίσκονται υπό αποκλεισμό εδώ και ένα μήνα.

Υεμένη: Οι Χούθι κατέρριψαν αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος

 Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) καταρρίφθηκε σήμερα από Χούθι στην Υεμένη, όπως ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες και επιβεβαίωσε αργότερα κορυφαίος αξιωματούχος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με τους Times of Israel.

«Η αντιαεροπορική μας άμυνα κατέρριψε ένα αμερικανικό MQ-9 Reaper που εκτελούσε εχθρική αποστολή στον εναέριο χώρο της Υεμένης», ανέφερε ο εκπρόσωπος Γιαχία Σαρία στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Masirah.

Ουγγαρία: Έντονη διαφωνία ως προς την επιλεξιμότητα της Ουκρανίας για ένταξη στην Ε.Ε

 Η Ουκρανία δεν είναι επιλέξιμη για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως ότου δημιουργηθεί ειρήνη, με την ένταξη της χώρας, ο πόλεμος θα έμπαινε στην ΕΕ, κάτι που, προφανώς, κανείς δεν μπορεί να το επιθυμήσει», δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών την Τετάρτη στη Λισαβόνα, Péter Szijjártó.

Η αντίδραση αυτή έρχεται μετά τη πρόσφατη δέσμη μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διεύρυνση. 

HΠΑ: Οκτώ νεκροί σε φονική καταδίωξη στο Τέξας – Διακινητής μεταναστών προκάλεσε μετωπική σύγκρουση στη προσπάθεια να διαφύγει

 Oκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους μετανάστες από την Ονδούρα, έχασαν τη ζωή τους χθες Τετάρτη στην πολιτεία Τέξας (νότιες ΗΠΑ) σε τροχαίο δυστύχημα κατά τη διάρκεια καταδίωξης από την αστυνομία άνδρα που βάραιναν υποψίες ότι ήταν διακινητής, γνωστοποίησαν οι αρχές.

Βουλγαρία: Στη Σόφια η Γενική Εισαγγελέας της Ευρώπης-Η απάντηση του Ν. Ντένκοφ για τη διαφθορά στη χώρα

 Eπίσκεψη στη Βουλγαρία  πραγματοποιεί, σήμερα Πέμπτη, η Γενική Εισαγγελέας της Ευρώπης, Laura Codruţa Kövesi.

Την ανακοίνωση έκανε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Νικολάι Ντένκοφ, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών και δημοσιογράφων στο Facebook.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ανέφερε ότι κατά την επίσκεψη της Γενικής Εισαγγελέας της Ευρώπης θα μπορέσει να συζητηθεί η εμπειρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βουλγαρία.

Σουδάν: Η αστυνομία έδιωξε βίαια εκατοντάδες εκτοπισμένους που είχαν βρει καταφύγιο σε σχολή στην πολιτεία Γκανταρέφ

 Δύναμη της αστυνομίας έδιωξε βίαια χθες Τετάρτη εκατοντάδες Σουδανούς εκτοπισμένους άμαχους που είχαν βρει καταφύγιο σε σχολή στην ανατολική πολιτεία Γκανταρέφ, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς ο πόλεμος ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις και στους παραστρατιωτικούς που ξέσπασε τη 15η Απριλίου εξακολουθεί να μαίνεται.

«Κατέφθασε η αστυνομία, που μας διέταξε να φύγουμε από τη σχολή, κατ’ εφαρμογή απόφασης του κυβερνήτη και μας έριξε δακρυγόνα», αφηγήθηκε ο Χουσέιν Γκομάα, εσωτερικά εκτοπισμένος από την πρωτεύουσα Χαρτούμ.

ΗΠΑ: Έληξε η απεργία στο Χόλιγουντ μετά από 118 ημέρες – Τι εξασφάλισαν οι ηθοποιοί με τη νέα τριετή συμφωνία

 Χρειάστηκαν να περάσουν 118 μέρες και αμέτρητες διαπραγματεύσεις για να ανακοινώσουν οι ηθοποιοί μέλη του σωματείου SAG-AFTRA ότι επιστρέφουν στα κινηματογραφικά στούντιο από σήμερα στις 12:01 π.μ ώρα Αμερικής. 

Η νέα τριετής συμφωνία που θα υπογραφεί εντός των επόμενων ημερών θα ενισχύσει την ελάχιστη αμοιβή για τα μέλη,

Βομβαρδισμοί σε καταυλισμό στη Τζαμπαλίγια – «Η Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο της περιοχής» ισχυρίζεται το Ισραήλ

 Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ βρισκόμαστε στην 34η ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Σημειώνονται μάχες σώμα με σώμα, σύμφωνα με ό,τι μεταδίδεται, ενώ το Ισραήλ λέει ότι έχει προωθηθεί στην «καρδιά» της πόλης της Γάζας.

Σύμφωνα με το Al Jazzera κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν σφοδροί βομβαρδισμοί κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Γάζα, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας, υπάρχουν 19 νεκροί από αυτούς τους βομβαρδισμούς γιατί επλήγη κτίριο κοντά στον καταυλισμό.

Σλοβακία: Η νέα κυβέρνηση ακυρώνει παράδοση πυρομαχικών στην Ουκρανία

 Εν μέσω κατηγοριών απο την αντιπολίτευση για “φιλορωσική” στάση και θύελλα αντιδράσεων απο τους συμμάχους του NATO, η νέα κυβέρνηση της Σλοβακίας ,υπό τον κεντροαριστερό εθνικιστή πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο ακύρωσε χθες Τετάρτη την παράδοση πακέτου όπλων και πυρομαχικών προοριζόμενου για την Ουκρανία. Το πακέτο αυτό είχε δρομολογηθεί απο την προηγούμενη κυβέρνηση.