Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε έλλειψη παραγωγικής ικανότητας για τα αιτήματα της Ουκρανίας

 ΚΙΣΙΝΑΟΥ, 9 Νοεμβρίου – RIA Novosti. 

Το ΝΑΤΟ δεν έχει αρκετή παραγωγική ικανότητα για την Ουκρανία, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της συμμαχίας Μιρτσέα Γκεοάνα κατά τη διάρκεια επίσκεψης εργασίας στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, όπου συμμετέχει στο Φόρουμ του Βουκουρεστίου. "

«Δεν έχουμε ακόμη επαρκή παραγωγική ικανότητα για να βοηθήσουμε την Ουκρανία στον όγκο και με τον ρυθμό που μας ζητείται», είπε. 


Παράλληλα, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας διαβεβαίωσε ότι δεν αισθάνεται καμία κούραση των συμμάχων χωρών από τις προσπάθειες στήριξης του Κιέβου.

«Οι ηγέτες μας στον ευρωατλαντικό κόσμο και οι παγκόσμιοι εταίροι μας συνεχίζουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία», πρόσθεσε η Joană.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μοίρα της Ουκρανίας είναι σημαντική όχι μόνο για το Κίεβο και την Ευρώπη: «το πώς θα μοιάζει ολόκληρος ο κόσμος» εξαρτάται από αυτό. 

Η Τζόαν τόνισε ότι στο τρέχον πλαίσιο ασφαλείας, η συμμαχία «δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά την πολυτέλεια» να αγνοεί το πρόβλημα της δημοκρατίας. 

Νωρίτερα, η αμερικανική εφημερίδα The Washington Post χαρακτήρισε την απόφαση του νέου υπουργικού συμβουλίου της Σλοβακίας να εμποδίσει την αποστολή πυρομαχικών αξίας άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία ως το πρώτο συγκεκριμένο σημάδι αυξανόμενης κόπωσης μεταξύ των υποστηρικτών του Κιέβου στο ΝΑΤΟ. 

Ο πρόεδρος του σλοβακικού κοινοβουλίου, Πίτερ Πελεγκρίνι, δήλωσε την Τετάρτη ότι εμποδίζοντας ένα άλλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, η κυβέρνηση της χώρας σταμάτησε το άδειασμα των αποθηκών του στρατού της. 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, με φόντο την απόφαση της Μπρατισλάβα, δήλωσε τη βεβαιότητα του ότι η υποστήριξη της συμμαχίας προς το Κίεβο θα συνεχιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...