Ξεκίνησε το ταξίδι του θωρηκτού Αβέρωφ προς... την Θεσσαλονίκη (vid)

Το ταξίδι του προς τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε το ιστορικότερο πλοίο του πολεμικού ναυτικού, το θωρηκτό Αβέρωφ. 

Ύστερα απλό πολλές δεκαετίες μετακινήθηκε από τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στην μαρίνα Φλοίσβου και πλέει προς τη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραμείνει για έναν μήνα.  

«Βγάλτε νέες συντάξεις και το Σαββατοκύριακο» Ο ΕΦΚΑ «τρέχει» για την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ

Εμπλοκή με τις εκκρεμείς συντάξεις βλέπει η τρόικα και θέτει θέμα ακόμη και αναβολής της δόσης των 800 εκατ. ευρώ.
Στο επίκεντρο βρίσκεται η πορεία των εκκρεμών συντάξεων που καθυστερούν και δεν αποδίδονται στους δικαιούχους.
Έτσι συντάξεις ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο καλούνται να εκδίδουν οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ, προκειμένου να μη χαθεί ο στόχος για απορρόφηση του κονδυλίου για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων, για το οποίο έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση.

Πωλούνται σπίτια για ένα ευρώ στη Σικελία

Στη Σικελία πωλούνται παλιά σπίτια για ένα ευρώ. Ο αγοραστής έχει την υποχρέωση μέσα σε τρία χρόνια να το αναπαλαιώσει και να καταβάλει 5.000 ευρώ στον δήμο. Μπορεί αυτή η προσφορά να σώσει τις ερειπωμένες πόλεις;
Όπως γράφει η Deutsche Welle, στη Γκάντζι ένα σπίτι κοστίζει όσο και ένας εσπρέσο.
Η Εγκίντια ντε Μπενεντίκτις δεν πίστευε στα μάτια της όταν διάβασε την είδηση. «Είναι δυνατόν;

ΕΜΥ -ΕΛΛΑΔΑ- ΚΑΙΡΟΣ 06-10-2017 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-10-2017

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06-10-2017
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ, ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ. ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ.

Το παρασκήνιο της παραίτησης Τσακνή από την ΕΡΤ

H παραίτηση του Διονύση Τσακνή από την θέση του προέδρου της ΕΡΤ ήταν το τελευταίο επεισόδιο μιας πολύμηνης σύγκρουσης παρασκηνίου και ισχύος, αλλά και μια ακόμη πράξη στην ασταθή και ατελέσφορη προσπάθεια ανασύνταξης της δημόσιας τηλεόρασης μετά το «μαύρο».
Ο Διονύσης Τσακνής παραιτήθηκε χθες καταγγέλλοντας, με επιστολή του, παράδοση της ΕΡΤ στον «καλφαγιανισμό» - ήτοι, στις παλιές συντεχνιακές πρακτικές και στην συνδιοίκηση με τους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ και τον

Ο Νταλάρας τραγουδάει σε γιορτή της χούντας [Φωτογραφίες ντοκουμέντο]

Αίσθηση προκαλεί μία σειρά φωτογραφιών από το άλμπουμ του Τάκη Πανανίδη με τίτλο «Αυτόπτης φωτομάρτυρας στην Οδό Ονείρων» (εκδόσεις Τόπος), στις οποίες εμφανίζεται μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Νταλάρας να τραγουδάει σε γιορτή για την επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, στον Βόλο. Μαζί του επί σκηνής, ο Δάκης, η Τζελσομίνα, ο Κώστας Κάραλης, ο Γεράσιμος Λαβράνος, και ο Γιάννης Πάριος. Τις φωτογραφίες δημοσίευσε η Lifo.

Η Σοσιαλιστική Τάση ψήφισε και αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Σοσιαλιστική Τάση του Κώστα Χρυσόγονου, αποφάσισε μέσω ψηφοφορίας, την αποχώρηση της από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη μετατροπή της σε αυτόνομη πολιτική κίνηση. Ο Κώστας Χρυσόγονος έχει διατυπώσει ενστάσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ και τον «συγκεντρωτισμό, αντίγραφο των κομμάτων εξουσίας».
Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των μελών της σχετικά με την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και μετατροπή της σε αυτόνομη πολιτική κίνηση είναι το εξής: