Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Νέα Αλμυρή Κορινθίας και Ασκληπιείο Αργολίδας – Καλύτερη η εικόνα λέει η Πυροσβεστική

 

Τρία εναέρια πυροσβεστικά μέσα επιχειρούν από νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή Νέα Αλμυρή (Κορινθία), προκειμένου να θέσουν μαζί με επίγειες δυνάμεις υπό έλεγχο την φωτιά η οποία εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη, πάντως η εικόνα έχει βελτιωθεί.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην Νέα Αλμυρή αποτελούνται από 98 πυροσβέστες με 33 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Ρυτό Κορινθίας – Κανονικά η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Ισθμού – Επιδαύρου

 

Η άμεση επέμβαση των Πυροσβεστικών Δυνάμεων είχαν σαν αποτέλεσμα να περιοριστεί η φωτιά που ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου από το Ρυτό Κορινθίας στη Δημοτική Ενότητα Σαρωνικού.

Ανησυχία υπήρξε και στις περιοχές Γαλατάκι και Αλμυρή.

Επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις επίγειες και εναέριες, όπως και πεζοπόρα τμήματα που κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά νωρίς το βράδυ.

Βραζιλία: Δεκάδες χιλιάδες πολίτες βγήκαν ξανά στον δρόμο για να απαιτήσουν να παυθεί ο πρόεδρος Μπολσονάρου

 

Δεκάδες χιλιάδες Βραζιλιάνοι βγήκαν ξανά στους δρόμους χθες Σάββατο για να απαιτήσουν να απομακρυνθεί από το αξίωμά του ο πρόεδρος της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου εξαιτίας του τρόπου που διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση, καθώς ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού πλησιάζει τους 550.000 νεκρούς, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Επρόκειτο για την τέταρτη φορά που οργανώθηκαν διαδηλώσεις με αυτό το αίτημα από τα τέλη του Μαΐου με πρωτοβουλία κομμάτων της βραζιλιάνικης αριστεράς και συνδικάτων.

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται έντονο και παρατεταμένο κύμα ζέστης – Οι θερμοκρασίες μέχρι την 1η Αυγούστου

 

Σε τροχιά σταδιακής και παράλληλα αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας εισέρχεται μεγάλο τμήμα της χώρας την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρνούτογλου. Όπως λέει σε ανάρτησή του στο Facebook, «εντονότερο αλλά και παρατεταμένο φαίνεται να είναι το κύμα ζέστης (όπου τοπικά θα έχει και τα χαρακτηριστικά καύσωνα) από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας!».

«Για να υπολογίστε χοντρικά τις θερμοκρασίες στην περιοχή σας (καθώς θα υπάρξουν περιοχές όπου το μελτέμι θα “συγκρατήσει” αρκετά τον

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνη πολιτική πυξίδα η προστασία των ελευθεριών και της κοινωνικής ευθύνης

 

«Την ημέρα της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας τιμούμε όλους εκείνους που με τους αγώνες και τις θυσίες τους οδήγησαν στην κατάρρευση ενός σκληρού δικτατορικού καθεστώτος.

 Όλους εκείνους που παρά τις εξορίες, τους βασανισμούς και τις φυλακίσεις πίστεψαν ότι στον τόπο αυτό είναι εφικτή η Δημοκρατία, η Ισότητα και η Δικαιοσύνη» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο μήνυμά του για την 47η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.


Στους δρόμους οι υγειονομικοί - Αντιδρούν στην τροπολογία για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

 

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Στους δρόμους ετοιμάζονται να κατέβουν υγειονομικοί που αντιδρούν στην τροπολογία του ψηφίστηκε στην Βουλή και αφορά τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά της CoViD-19. Την Τρίτη 27/07/2021θα έχουμε συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών στις 11πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας. Με στόχο να συναντηθούν με τον Υπουργό Υγείας ενώ θα γίνει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τον Αύγουστο στις 26 ημέρα Πέμπτη με Πανελλαδική Κινητοποίηση και στάση εργασίας 10πμ – 15μμ και συγκέντρωση στις 11 στο υπουργείο Υγείας στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

ΑΑΔΕ-Επιχείρηση «Βίλες στη Μύκονο»: Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αδήλωτα ενοίκια και μεσιτικά-φάντασμα

 

Τεράστιας έκτασης φοροδιαφυγή αποκάλυψαν ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Πρόκειται για γραφεία, που είναι κρυμμένα σε διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές των νοτίων προαστίων και του κέντρου της Αθήνας, με ΑΦΜ του κεντρικού γραφείου στην Αθήνα και με υποκαταστηματα στη Μύκονο. 


Τα γραφεία αυτά εκμεταλλεύονται βίλες πολυτελείας, εισπράττοντας χρήματα από αλλοδαπούς ενοικιαστές.

«Πόλεμος» τιμών και νοθεία κόβουν κομμάτια... φέτας Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για το ισχυρό εγχώριο προϊόν

 

Της Δανάης Αλεξάκη

dalexaki@naftemporiki.gr 

Οι πρακτικές νοθείας και η επιθετική τιμολόγηση που υιοθετούν κάποιες εγχώριες γαλακτοβιομηχανίες «φρενάρουν» την υπεραξία των εξαγωγών της φέτας. Η πρόσφατη αποκάλυψη για, ακόμα, μία περίπτωση διακίνησης νοθευμένης φέτας από ελληνική επιχείρηση προς τα ράφια της Σουηδίας και της Γερμανίας επιβεβαιώνει μια ανησυχητική τροπή στις εξελίξεις, που μπορεί να κοστίσει στο ισχυρό εγχώριο benchmark ακόμα και την εγχώρια αποκλειστικότητα στην παραγωγή του. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Εύκολη νίκη της Τσεχίας με Ιράν

 

Η ομάδα που άφησε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων την Εθνική Ελλάδας έκανε «ποδαρικό» με το δεξί στο Τόκιο, στην ιστορική πρώτη εμφάνισή της σε Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ ανδρών.


Στο πλαίσιο του Α΄ ομίλου η Τσεχία νίκησε με 84-78 το Ιράν, πολύ ευκολότερα απ΄ όσο δείχνει το σκορ, αφού προηγήθηκαν 46-30 στο ημίχρονο και 67-36 στην τρίτη περίοδο.

Στην ΤΕΡΝΑ κατοχυρώθηκε το έργο φωτοβολταϊκών σταθμών στις «Μεγάλες Λάκκες» Μεγαλόπολης

 

Στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός των εταιρειών ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΕΝΑ ΑΕ και ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΔΥΟ ΑΕ (θυγατρικών της ΔΕΗ ΔΕΗ+2,09% Ανανεώσιμες ΑΕ) για τους δύο φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 39MW και 11ΜW, αντίστοιχα, στη θέση "Μεγάλες Λάκκες" του Δήμου Μεγαλόπολης στην Αρκαδία.


Ο αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ-Ανανεώσιμες ΑΕ, Κωνσταντίνος Μαύρος, ενημερώνοντας την επιτροπή Παραγωγής και

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δεύτερη στην πρώτη ιστιοδρομία η Καραχάλιου

 

Είναι ένα από τα θεωρούμενα ως φαβορί για μια θέση στο βάθρο και το αποδεικνύει στο αγωνιστικό πεδίο...

Η Βασιλεία Καραχάλιου ξεκίνησε σήμερα τις υποχρεώσεις της στο Ολυμπιακό τουρνουά στην κατηγορία Laser Radial Γυναικών και ήταν δεύτερη μετά την πρώτη ιστιοδρομία, πίσω από Ισπανίδα Κριστίνα Πουγιόλ, ενώ τρίτη ήταν η Λατίφ Μοχάμαντ (Μαλαισία).


Από την πλευρά του, ο Βύρων Κοκκαλάνης τερμάτισε στην όγδοη θέση στην πρώτη διαδρομή των RS:X Ανδρών.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ιδανική πρεμιέρα στο Τόκιο για την Εθνική πόλο

 

Με μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην παγκόσμια υπερδύναμη Ουγγαρία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών.


Το ελληνικό συγκρότημα επιβλήθηκε με 10-9 των Μαγυάρων, στην πρεμιέρα του στον Α΄ όμιλο. Αξιοποιώντας το πλεονέκτημα στον παίκτη παραπάνω και τον Ζερδεβά «Κέρβερο» στην εστία, η Ελλάδα νίκησε για πρώτη φορά τους Ούγγρους σε Ολυμπιακούς Αγώνες.