Η πιλότος μαχητικού που η κυβέρνηση της ζήτησε να γίνει καμικάζι και να καταρρίψει πολιτικό αεροσκάφος

Η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 είναι μια αποφράδα ημέρα για την ιστορία των ΗΠΑ. Είναι η μέρα που τρομοκράτες – αεροπειρατές προκάλεσαν σοκ σε όλο τον κόσμο με τα χτυπήματά τους στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και στο αμερικανικό Πεντάγωνο και άλλαξαν τον ρου της ιστορίας με τις ΗΠΑ να εμπλέκονται στρατιωτικά ενεργά σε Ιράκ και Αφγανιστάν διαμορφώνοντας μια σύγκρουση πολιτισμών που στις μέρες μας έχει πλέον πάρει δραματικές διαστάσεις.

Ιστορίες του Ψυχρού Πολέμου: Ο πιλότος που το 1976 αυτομόλησε κλέβοντας το πιο προηγμένο σοβιετικό μαχητικό

Η αυτομόληση του σοβιετικού πιλότου Βίκτορ Μπελένκο πριν από 40 χρόνια, ο οποίος προσγείωσε, στις 6 Σεπτεμβρίου 1976, σε αεροδρόμιο της Ιαπωνίας το MiG-25, το πιο προηγμένο και μυστηριώδες σοβιετικό μαχητικό που υπήρχε τότε, αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες του Ψυχρού Πολέμου, βγαλμένη κατευθείαν από τις σελίδες κατασκοπευτικού μυθιστορήματος ή ταινίας.

Κεφαλλονιά* Τραγική κατάληξη με την ανατροπή νταλίκας στα Διλινάτα

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής στην περιοχή της Παναγίας της Λάμιας στα Διλινάτα με θύμα έναν 55χρονο, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός έπειτα από ανατροπή νταλίκας.

Στη νταλίκα επέβαινε και ένας δεύτερος άνδρας, ο οποίος απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου και μεταφέρθηκε τραυματίας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Ο Μεγαλοβιομήχανος Κώστας Λούλης δώρισε έπαυλη 25 στρεμμάτων στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Το έκτασης 25 στρεμμάτων αγρόκτημά του και την έπαυλή του στην οποία διέμενε μονίμως τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του, λίγο έξω από τον Βόλο, προσέφερε ο γνωστός μεγαλοβιομήχανος Κώστας Λούλης στην «Κιβωτό του Κόσμου».
Με την τεράστιας αξίας κίνησή του, 35 παιδιά σε πρώτη φάση και 80 μέχρι τέλος του χρόνου θα βρουν «στέγη, στοργή και αγάπη» σε ένα χώρο που πραγματικά θυμίζει επίγειο παράδεισο.