ΜΟΣΧΑ, 21 Απριλίου - RIA Novosti, Nadezhda Sarapina. 

Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την εισροή φθηνών ουκρανικών σιτηρών. 

Οι τιμές των ιδίων προϊόντων πέφτουν, ενώ οι τιμές των λιπασμάτων αυξάνονται. Η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Σλοβακία και η Πολωνία έχουν ήδη απαγορεύσει τις εισαγωγές. 

Η Ρουμανία είναι η επόμενη. Το Κίεβο συμπάσχει με τους αγρότες, αλλά απαιτεί συνεχείς προμήθειες.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την ανάγκη να αυξηθεί το δυναμικό τακτικών πυραύλων για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις

 ΜΟΣΧΑ, 21 Απριλίου - RIA Novosti. 

Η Ρωσία μπορεί να επανεξετάσει τη θέση της για τη μη ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων μεσαίου και μεγαλύτερου βεληνεκούς στα δυτικά σύνορα, δήλωσε ο γενικός πρέσβης του υπουργείου Εξωτερικών Γκριγκόρι Μάσκοφ σε άρθρο του για το περιοδικό International Affairs.  

«Δικαιολογείται η τρέχουσα γραμμή μη ανάπτυξης επίγειων βαλλιστικών πυραύλων μεσαίου και μεγαλύτερου βεληνεκούς στη

Ρωσία: «Θα κάνουμε την κηδεία του πολέμου» – Το νέο ροκ τραγούδι του Γιούρι Σεφτσούκ

 Ο διάσημος Ρώσος τραγουδιστής της ροκ και επικεφαλής του συγκροτήματος DDT, Γιούρι Σεφτσούκ, που έχει επικρίνει τον πόλεμο στην Ουκρανία, και ο μουσικός Ντμίτρι Εμελιάνιοφ κυκλοφόρησαν ένα μουσικό βιντεοκλίπ για το κοινό τους αντιπολεμικό τραγούδι που έχει τίτλο 

«Η κηδεία του πολέμου».

Μαζί είχαν κυκλοφορήσει το προηγούμενο αντιπολεμικό βιντεοκλίπ του Σεφτσούκ με τίτλο «Πατρίδα γύρνα πίσω».

Γουινέα: Διεξάγει έρευνα για τα δερματικά προβλήματα των ψαράδων

 Περισσότεροι από 50 ψαράδες στο δυτικοαφρικανικό κράτος της Γουινέας έχουν νοσηλευτεί με άγνωστη δερματική πάθηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, μία ημέρα αφότου οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για το περιστατικό.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν ψαράδες με πρόσωπα, στόματα και άκρα καλυμμένα με σπυράκια και αλλοιώσεις.

 

Ο στρατός του Σουδάν συμφώνησε σε τριήμερη εκεχειρία

 Ο στρατός του Σουδάν δήλωσε ότι συμφώνησε σε τριήμερη εκεχειρία που θα αρχίσει την Παρασκευή για να μπορέσει ο λαός του Σουδάν να γιορτάσει τη μουσουλμανική γιορτή Έιντ αλ Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού. “Οι ένοπλες δυνάμεις ελπίζουν ότι οι αντάρτες θα τηρήσουν όλες τις απαιτήσεις της εκεχειρίας και θα σταματήσουν κάθε στρατιωτική κίνηση“, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα την Παρασκευή οι παραστρατιωτικές δυνάμεις ταχείας υποστήριξης (RSF),

Ν. Αφρική: Ένοπλοι έστησαν ενέδρα σε οικογένεια και σκότωσαν 10 μέλη της

 Ένοπλοι εισέβαλαν σε μια αγροικία, σε μια κωμόπολη έξω από το Πιτερμάριτσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και έστησαν ενέδρα σε μια οικογένεια, σκοτώνοντας 10 ανθρώπους.

Η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει το κίνητρο της επίθεσης.

 Έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι για τις δολοφονίες επτά γυναικών και τριών ανδρών. Ένας τρίτος ύποπτος διέφυγε ενώ ο τέταρτος συνεργός τους σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικών. Το νεότερο από τα θύματα ήταν ένα αγόρι 13 ετών.

Βρετανία: Το φαινόμενο «σεξ αντί ενοικίου» στοχεύει να καταστείλει με νέα νομοθεσία το Υπουργείο Εσωτερικών

 

Ανταπόκριση από Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

«Η Alina* δυσκολευόταν οικονομικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και την προσέγγισε διαδικτυακά ο ιδιοκτήτης της.

 Πρότεινε μια συμφωνία ενοικίασης όπου θα του παρείχε σεξ και προσωπικές φωτογραφίες με αντάλλαγμα τη μείωση του ενοικίου της και των οικιακών τιμολογίων.

Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία μπορεί να ανακτήσει έδαφος από τους Ρώσους

 Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητα πως η Ουκρανία, που ετοιμάζεται για μια αντεπίθεση, μπορεί να ανακτήσει έδαφος απέναντι στους Ρώσους.

«Είμαι βέβαιος πως (οι Ουκρανοί) θα μπορέσουν να απελευθερώσουν ακόμη περισσότερα εδάφη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Στόλτενμπεργκ στο περιθώριο μιας συνάντησης υποστηρικτών της Ουκρανίας στην αμερικανική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία.

Τουρκία: Στην Αγία Σοφία ο Ερντογάν – Φαντασμαγορική «τελετή διασύνδεσης» του φυσικού αερίου

 Την Αγία Σοφία -σε μία κίνηση για εσωτερική κατανάλωση- επέλεξε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, για να προσευχηθεί για το Μπαιράμι, μεγάλη μουσουλμανική εορτή. Έχει χαρακτηρίσει τη μετατροπή της σε τζαμί ως το μεγαλύτερο επίτευγμά του.

Ο Τούρκος πρόεδρος προσευχήθηκε σήμερα, στη γιορτή με την οποία τελειώνει ο Ιερός μήνας του Ραμαζανιού στην Αγία Σοφία. Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, όπως κάνει κάθε Παρασκευή μετά την προσευχή.

Ισπανία: Έτοιμα να αναχωρήσουν στρατιωτικά αεροπλάνα για να απομακρύνουν ξένους πολίτες από το Σουδάν

 Ισπανικά στρατιωτικά αεροσκάφη είναι σε κατάσταση αναμονής και έτοιμα να απομακρύνουν περίπου 60 Ισπανούς πολίτες και περίπου 20 αμάχους από άλλες χώρες από την πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ εν μέσω ένοπλης σύγκρουσης εκεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Μανουέλ Αλμπάρες.

Οι μάχες που ξέσπασαν πριν από έξι ημέρες στο Σουδάν έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 413 ανθρώπων ενώ άλλοι 3.551 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Αργεντινή – εκλογές: Ο πρόεδρος, Αλμπέρτο Φερνάντες δεν θα είναι ξανά υποψήφιος

 Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κεντροαριστερός ηγέτης, σημαίνοντας την έναρξη της κούρσας για το ποιος θα ηγηθεί του κυβερνώντος περονιστικού συνασπισμού στην κάλπη εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Σε μήνυμα που μεταδόθηκε μέσω βίντεο ο Φερνάντες, που ανήλθε στην εξουσία στα τέλη του 2019, δήλωσε πως θα «παραδώσει την προεδρική ταινία σε όποιον εκλεγεί νόμιμα στις εκλογές από τη λαϊκή ψήφο» και δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή του για δεύτερη θητεία.