Ο Κουμουτσάκος αποσύρθηκε από εκπομπή της ΕΡΤ

Με προσωπική του απόφαση ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετάσχει σε πάνελ εκπομπής της ΕΡΤ που θα προβληθεί απόψε δίνοντας συνέχεια στην κόντρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κρατική τηλεόραση.
«Προσκεκλημένος απόψε σε εκπομπή της ΕΡΤ, αποφάσισα να μη συμμετάσχω», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Νέα επίθεση Μ. Λαζαρίδη – Απάντηση Δ. Τσακνή (video)

Παρέμβαση στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» έκανε ο δ/ντης του γρ Τύπου της ΝΔ Μ. Λαζαρίδης, στον απόηχο της επίθεσης που είχε εξαπολύσει το πρωί εναντίον της ΕΡΤ για την προβολή ρεπορτάζ αναφορικά με το πόθεν έσχες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Λαζαρίδης έστρεψε τα πυρά του και πάλι εναντίον των δημοσιογράφων επικρίνοντας τους για τη στάση τους απέναντι στη ΝΔ και προκαλώντας την παρέμβαση του προέδρου της ΕΡΤ Δ. Τσακνή. Δεν θα δεχθούμε προπηλακισμούς σε βάρος των εργαζομένων μας.

ΕΡΤ προς ΝΔ: Η στοχοποίηση δημοσιογράφων δεν ωφελεί τη δημοκρατία

«Η ΕΡΤ εγγυάται ότι οι προσκεκλημένοι μπορούν και θα μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, ακόμα και αν αυτή στρέφεται εναντίον της ΕΡΤ»
Απάντηση στη ΝΔ με αφορμή τα όσα ελέχθησαν από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Μακάριο Λαζαρίδη, καλεσμένο στην πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης «Πρωινή Ζώνη», δίνει η ΕΡΤ.

Συναγερμός. Ζιζάνιο καταστρέφει τις σοδειές καλαμποκιού στην Αφρική. Φόβοι ότι θα φτάσει σε Μεσόγειο και Ασία

Η επιστημονική κοινότητα ζητεί την ανάληψη άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση ενός ζιζανίου που καταστρέφει τις σοδειές αραβοσίτου σε όλη την Αφρική.
Το ζιζάνιο, ένα είδος λεπιδόπτερου, το σποδόπτερο (Spodoptera frugiperda), αποτελεί μέγιστη απειλή για τους τομείς της γεωργίας και το εμπορίου, προειδοποιεί το Διεθνές Κέντρο για τη Γεωργία και των Βιοεπιστημών (Cabi).

Le Figaro: Μεγάλη επένδυση της L'oreal στην Ελλάδα

Δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro επιβεβαιώνει τις πρόσφατες συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Παρίσι, με τον πρόεδρο της L' Oreal Ζαν-Πολ Αγκόν και εκπροσώπους της Rotschild.
Το δημοσίευμα της Figaro έχει τίτλο «Η L' Oreal ετοιμάζεται για μια σημαντική επένδυση στην Ελλάδα» και, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το δελτίο Τύπου που έστειλε η Ελληνική Κυβέρνηση, το Σάββατο το βράδυ, δίνει την ελπίδα για μια ανάσα.

Οι «χρυσοί» μισθοί «έφαγαν» τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ κ.κ. Μανώλη Κορωνιωτάκη και Ιωάννη Μπλάνα, αντίστοιχα και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ : «Οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι η αλλαγή της αποζημίωσης τους έγινε νομότυπα και σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων που είχαν υπογράψει.

De Standaard: Η Μπένελουξ «θέλει» Ευρώπη «πολλαπλών ταχυτήτων»

Σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Στην ίδια γραμμή Mέρκελ και Mισέλ», η βελγική εφημερίδα De Standaard αναφέρει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Βέλγος πρωθυπουργός συμφωνούν στην ιδέα της δημιουργίας μίας Ευρώπης «πολλαπλών ταχυτήτων» που, όπως σημειώνει, «έπεσε στο τραπέζι» από τις χώρες Benelux (Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο).
Η εφημερίδα θεωρεί «βαρύνουσας σημασίας»

Ντράγκι: Πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους

Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Την δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ιταλία: Ύποπτο πακέτο στο φεστιβαλ τραγουδιού του Σανρέμο περιείχε ...διαφημιστικό υλικό

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγο μετά τον εντοπισμό εγκαταλειμμένου πακέτου έξω από τον χώρο όπου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ τραγουδιού του Σανρέμο. Τελικά, λίγο αργότερα οι πυροτεχνουργοί που εξέτασαν το πακέτο εντόπισαν μέσα σε αυτό ...διαφημιστικό υλικό.
Οι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν ότι το εγκαταλειμμένο πακέτο, που είχε εντοπισθεί έξω από κτίριο του φεστιβάλ τραγουδιού του Σανρέμο,

Πολωνία: Τo στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς ήταν γερμανικό, όχι πολωνικό!

Μια τεράστια διαφημιστική πινακίδα θα ταξιδέψει από την Πολωνία έως τη Βρετανία στο πλαίσιο μιας διαμαρτυρίας για την αναφορά γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί ως «πολωνικά στρατόπεδα συγκέντρωσης».
Η πινακίδα θα μεταφερθεί από την πολωνική πόλη Βρότσλαβ μέσω της Γερμανίας και του Βελγίου έως το Κέμπριτζ,

Κίνα: Δημιουργεί 50.000.000 θέσεις εργασίας!

Η Κίνα θα δημιουργήσει πάνω από 50 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στα αστικά κέντρα έως το 2020, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρατικό Συμβούλιο.
Η κυβέρνηση θα βελτιώσει τη δομή και την ποιότητα της απασχόλησης και θα διατηρήσει το ποσοστό της ανεργίας στα αστικά κέντρα κάτω από το 5% έως το 2020, σύμφωνα με το σχέδιο διευκόλυνσης της απασχόλησης για την περίοδο 2016-2020 που δημοσιοποίησε το Κρατικό Συμβούλιο.

Μακάριος Λαζαρίδης: Ο φιλοσημιτικός… αντισημίτης «τουρκοφάγος» συνεργάτης του Κυριάκου

Γραπτά έργα και ημέρες του Κύπριου δημοσιογράφου προτού γίνει στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Τότε που λιβάνιζε την κυβέρνηση Σημίτη και κατακεραύνωνε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, της «γαλάζιας» συμπεριλαμβανομένης.
Ο Αντώνης Σαμαράς είχε τον εξ αριστεράς Λαζαρίδη του (τον Χρύσανθο) και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον εξ ακροδεξιάς δικό του. Ο λόγος για τον Μακάριο Λαζαρίδη,

Συνεργάτης του Μητσοτάκη επιτίθεται στην ΕΡΤ για τις αποκαλύψεις του Docmento (Video)

Αντί ουσιαστικών απαντήσεων για τις αποκαλύψεις του Documento, o εξ' απορρήτων του κυρίου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης έχασε την ψυχραιμία του στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. "Βάλλει κατά της ελευθεροτυπίας ο κ. Λαζαρίδης" λέει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Τα «γυναικόπαιδα» και το (μη) Πόθεν Έσχες του Κυριάκου (Photo)

Οι αποκαλύψεις του Documento, φαίνεται, ότι χτύπησαν φλέβα, αφού αντί απαντήσεως περί της μη υποβολής Πόθεν Έσχες εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη, γίνεται λυσσώδης προσπάθεια να υποστηριχθεί ότι δεν είναι πολιτικά ορθό να εμπλέκονται τα «γυναικόπαιδα» στις πολιτικές αντιπαραθέσεις.
Μόνο που η τακτική που επέλεξε η Νέα Δημοκρατία και τα γνωστά και μη εξαιρετέα παπαγαλάκια της,

Η Γερμανική Βουλή «αδειάζει» τον Σόιμπλε

Δεν απαιτείται νέα απόφαση της Γερμανικής Βουλής σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ!

Τελικά δεν απαιτείται νέα απόφαση της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα.

 Οι σχετικές απειλές του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καταρρίπτονται με τον πιο επίσημο τρόπο, από την ίδια την Μπούντεσταγκ.

Γερμανία: Ο Σόιμπλε με το ΔΝΤ ελπίζει σε πιο σκληρή στάση

O Γερμανός οικονομολόγος, ο Άντριου Βατ, επαναλαμβάνει ένα «κοινό μυστικό»: Πως ο Σόιμπλε επιμένει στην παραμονή του ΔΝΤ γιατί ελπίζει σε μια πιο σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα.
Το βασικό πρόβλημα είναι η ασυμφωνία των δανειστών. Αυτό δυσκολεύει την Ελλάδα να επιτύχει συμφωνία με τους δανειστές της» εκτίμησε ο 'Αντριου Βατ, ερευνητής του

«Τα μάτια κλαίνε αστέρευτα για μια χαμένη αγάπη…» – 36.. χρόνια χωρίς τον Νίκο Ξυλούρη

Ξημερώματα της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου 1980 o Νίκος Ξυλούρης νικημένος από τον καρκίνο, λίγο πριν συμπληρώσει τα 44 χρόνια του, αφήνει την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Πειραιά, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, αλλά και όλη την Ελλάδα, που αγωνιούσε και προσευχόταν για εκείνον από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το πρόβλημα της υγείας του.
Με τη μοναδική, αξεπέραστη φωνή του, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του σε ό,τι ερμήνευσε,