Παρέλαση 25 Μαρτίου – Βίντεο: Η διέλευση των μαχητικών αεροσκαφών στον Αττικό ουρανό

 Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, εμφανίστηκαν και Rafale, F-4 PHANTOM, M-346.

Rafale και F-16 Viper είναι τα πιο σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη που διαθέτει η Ελλάδα, τα οποία πέταξαν πάνω από την Αθήνα λόγω του εορτασμού της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, στις 25 Μαρτίου 1821.

Παρέλαση 25 Μαρτίου – Βίντεο: Ελικόπτερα γέμισαν τον ουρανό της Αθήνας

 Τον ουρανό της Αθήνας γέμισαν ελικόπτερα ΑΗ-64 APACHE 1, OH-58D KIOWA WARRIOR, UH-1H, NH90 και CH-47D CHINOOK, κατά την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου 1821.

Ανήκουν στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορία Στρατού, η οποία αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Στρατού Ξηράς, στην τρίτη διάσταση.

Παρέλαση 25 Μαρτίου – Βίντεο: Η διέλευση των τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού

 Η διέλευση των τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού, κατά την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου 1821, στην Αθήνα.

Των παρελαυνόντων τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού προηγήθηκε η Μουσική του, η οποία συγκροτήθηκε για πρώτη φορά το 1890 και είναι η μοναδική Μπάντα που συμμετείχε και στους δύο σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες που φιλοξενήθηκαν στην Ελλάδα, το 1896 και το 2004.

Παρέλαση 25 Μαρτίου – Βίντεο: Η γη σείεται από τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης του Μηχανοκίνητου Πεζικού

 Η παρέλαση των οχημάτων του Μηχανοκίνητου Πεζικού, κατά την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου για την 25η Μαρτίου 1821.

Το Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης (ΤΟΜΑ) MARDER 1A3 είναι γερμανικής προέλευσης και αποκτήθηκε το 2022 από τον Ελληνικό Στρατό για να αποτελέσει το κύριο όχημα μάχης του Πεζικού.

Το δημοσίευμα Politico συνδέει την έλλειψη στρατιωτών στον ουκρανικό στρατό με τη διαφυγή των πολιτών της χώρας από τη στράτευση

 Το Politico γράφει ότι η Ουκρανία βιώνει μια καταστροφική έλλειψη πυρομαχικών και στρατιωτών για να αποκρούσει επιθέσεις από τη Ρωσία. 

Είναι γνωστό ότι ο μέσος όρος ηλικίας των στρατιωτικών είναι τα 43 έτη και η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας αποφεύγει την κλήτευση. Και είναι όλο και περισσότεροι από αυτούς.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας αναφέρει ότι από την αρχή της σύγκρουσης, έχουν κατατεθεί περίπου 9 χιλιάδες υποθέσεις εναντίον στρατιωτών. 

Η Πολωνία εξακολουθεί να πιστεύει ότι ζει σε καιρό ειρήνης. Ο ρωσικός πύραυλος έδειξε ότι δεν είναι έτσι

 Για 39 δευτερόλεπτα οι Πολωνοί δεν τόλμησαν να καταρρίψουν τον ρωσικό πύραυλο Ο επικεφαλής του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας, Jacek Seviera, δήλωσε ότι «εισβολή πυραύλου κρουζ διάρκειας 39 δευτερολέπτων στον πολωνικό εναέριο χώρο σημειώθηκε πριν από τα ξημερώματα χθές». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκδήλωση συζητήθηκε μετά τις 5 το πρωί με τον υπουργό Άμυνας Vladislav Kosinyak-Kamysh. «Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων και οι σύμμαχοι ενημερώθηκαν αμέσως για την πρόοδο ενός ακόμη περιστατικού παραβίασης των συνόρων του ΝΑΤΟ με στρατιωτικά μέσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε ο Σεβιέρα.

Ο Economist δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο χαρακτήρισε την αναδυόμενη συμμαχία Ρωσίας, Κίνας και Ιράν εφιάλτη για τις Ηνωμένες Πολιτείες

 Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Economist, η αναδυόμενη συμμαχία Ρωσίας, Κίνας και Ιράν θα μπορούσε να μετατραπεί σε σοβαρό πρόβλημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους. 

Η πίεση των δυτικών κυρώσεων οδήγησε στην ενότητα αυτών των τριών χωρών απέναντι σε έναν κοινό εχθρό, ενώνοντάς τες με την ιδέα μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης, όπου η αμερικανική ηγεμονία θα ήταν περιορισμένη.

Ο συγγραφέας σημειώνει ότι τα αναφερόμενα κράτη είναι μέλη των ίδιων διεθνών ενώσεων, όπως οι BRICS. Το διμερές εμπόριο τους αυξάνεται και εκπονούνται σχέδια για τη δημιουργία ζωνών αφορολογήτων ειδών, εναλλακτικών συστημάτων πληρωμών και νέων εμπορικών οδών που παρακάμπτουν εδάφη που ελέγχονται από τη Δύση. 

Dogu Perincek: Η προμήθεια UAV από την Άγκυρα στην Ουκρανία εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την ενεργειακή ασφάλεια της Τουρκίας και τις εμπορικές σχέσεις της χώρας

 Η προμήθεια μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων από την Άγκυρα στην κυβέρνηση του Κιέβου εγείρει ανησυχίες για την ενεργειακή ασφάλεια και τις εμπορικές σχέσεις της Τουρκίας, δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος Vatan (Πατρίδα) Dogu Perincek σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, η Ρωσία είναι ο φυσικός σύμμαχος και ο στενότερος εταίρος της Τουρκίας στον οικονομικό τομέα και την ασφάλεια. Ταυτόχρονα, οι αποφάσεις του κυβερνώντος κόμματος Ak Parti για την προμήθεια drones και όπλων στην Ουκρανία έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ενεργειακή ασφάλεια και το εξωτερικό εμπόριο της Τουρκίας και ασκούν επίσης πίεση στην παραγωγή και τις τιμές. 

Η Δύση έχει αναγνωρίσει ότι τα παρακμιακά αισθήματα αυξάνονται μεταξύ των Ουκρανών λόγω των υψηλών απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο μέτωπο

 Στην Ουκρανία, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός αμφισβητούμενων για την πιθανότητα νίκης του Κιέβου στη σύγκρουση με τη Ρωσία, αναφέρει το Politico. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πατριωτικός ενθουσιασμός στην Ουκρανία μειώνεται εν μέσω αυξανόμενων απωλειών και τραυματισμών μεταξύ των στρατιωτικών και οι αρνητικές σκέψεις για το μέλλον της σύγκρουσης εντείνονται.