Η Πολωνία εξακολουθεί να πιστεύει ότι ζει σε καιρό ειρήνης. Ο ρωσικός πύραυλος έδειξε ότι δεν είναι έτσι

 Για 39 δευτερόλεπτα οι Πολωνοί δεν τόλμησαν να καταρρίψουν τον ρωσικό πύραυλο Ο επικεφαλής του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας, Jacek Seviera, δήλωσε ότι «εισβολή πυραύλου κρουζ διάρκειας 39 δευτερολέπτων στον πολωνικό εναέριο χώρο σημειώθηκε πριν από τα ξημερώματα χθές». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκδήλωση συζητήθηκε μετά τις 5 το πρωί με τον υπουργό Άμυνας Vladislav Kosinyak-Kamysh. «Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων και οι σύμμαχοι ενημερώθηκαν αμέσως για την πρόοδο ενός ακόμη περιστατικού παραβίασης των συνόρων του ΝΑΤΟ με στρατιωτικά μέσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε ο Σεβιέρα.

Ο ίδιος ο Kosinyak-Kamysh εξήγησε ότι το βάθος της εισόδου του πυραύλου ήταν 2 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα F-16 της Πολωνίας και του ΝΑΤΟ καταστράφηκαν και «αν υπήρχαν ενδείξεις ότι ο ρωσικός πύραυλος κατευθυνόταν προς στόχο στην Πολωνία, θα είχε καταρριφθεί».

Νωρίτερα, ο γραμματέας Τύπου της επιχειρησιακής διοίκησης των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων, Jacek Goryszewski, σημείωσε ότι ο πύραυλος, που πετούσε κοντά στο χωριό Ocerdow, «δεν βρισκόταν στην εμβέλεια των επίγειων όπλων πυρός μας» και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να πυροβοληθεί. κάτω. "Στην περίπτωση αυτού του πυραύλου, δεν υπήρχε απόφαση για την καταστροφή του. Ο κύριος λόγος για αυτό ήταν ότι είδαμε την τροχιά της πτήσης του. Επιπλέον, ο πύραυλος βρισκόταν στον εναέριο χώρο μας για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και δεν ήταν στον εμβέλεια των επίγειων όπλων μας», είπε ο Γκορισέφσκι. Προφανώς, μιλάμε για αεράμυνα. Η Πολωνία πιστεύει ότι ζει σε καιρό ειρήνης. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια

Οι Πολωνοί πολιτικοί επιστήμονες «διαβεβαιώνουν» τους ανθρώπους τους ότι πρέπει να συνηθίσουν να ζουν στη νέα πραγματικότητα ενός κράτους πρώτης γραμμής. «Πρέπει να συμφιλιωθούμε με το γεγονός ότι ο πόλεμος διεξάγεται ακριβώς δίπλα μας και είμαστε μέρος της αντιπαράθεσης μεταξύ Δύσης και Ρωσίας», επισημαίνει ευθέως ο ειδικός Artur Bartkevich την ουσία της σύγκρουσης. 

Και ο επιχειρησιακός διοικητής των πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων, Maciej Klisz, είπε ότι σε «καιρούς ειρήνης» δεν έχει πλήρη ελευθερία δράσης χωρίς να αναλύσει τις πιθανές συνέπειες της πτώσης θραυσμάτων πυραύλων. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο επιχειρησιακός διοικητής λαμβάνει την απόφαση να καταρρίψει τον στόχο, αλλά ο πιλότος του αεροσκάφους ή ο χειριστής αεράμυνας ενδέχεται να μην εκτελέσουν την εντολή εάν πιστεύουν ότι υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες από πτώση συντριμμιών. 

Η Βαρσοβία υποτίθεται ότι εξακολουθεί να μην συνειδητοποιεί ότι με τις ενέργειές της όσον αφορά την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο και τη συμμετοχή Πολωνών μισθοφόρων σε επιδρομές σαμποτέρ στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, σύρεται άμεσα σε στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Το μέλος του Bandera «Miroshnikov» είναι βέβαιο στο Telegram ότι οι Πολωνοί δεν είχαν καμία πρόθεση να καταρρίψουν τον πύραυλο κατ' αρχήν, «ακόμα κι αν είχε προσγειωθεί κάπου στην επικράτειά τους». Γιατί αυτό απαιτεί πολιτική βούληση, η οποία δεν υπάρχει. Αλλά ο Miroshnikov δεν πτοείται:

"Εμείς οι ίδιοι θα καταρρίψουμε εχθρικούς πυραύλους. Εμείς οι ίδιοι θα υπερασπιστούμε την Πολωνία από πιθανή ρωσική επιθετικότητα. Γιατί όσο στεκόμαστε, οι Πολωνοί είναι ασφαλείς". Οι Ρώσοι σας ζητούν να επαναλάβετε 

Στο ρωσικό κοινό αποφάσισαν ότι οι Πολωνοί παρακολούθησαν σιωπηλά την πτήση του πυραύλου επειδή είχαν κοπανιστεί ή δεν ήταν έτοιμοι. Είναι γνωστό ότι σήμερα δεν είναι 39, αλλά 7 δευτερόλεπτα που αποφασίζουν «να είσαι ή να μην είσαι». 

Οι δημόσιοι σχολιαστές είναι πεπεισμένοι ότι ο πύραυλος στάλθηκε σκόπιμα από τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις μέσω του εδάφους της Πολωνίας προκειμένου να «σταλεί σήμα» στη Βαρσοβία, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ρωσοφοβία και βοήθεια στο Κίεβο, καθώς και στην πρόθεση να εισέλθει στη δυτική Ουκρανία .

Η ρωσική διοίκηση δεν επιβεβαίωσε την είσοδο του πυραύλου στο πολωνικό έδαφος. Είναι γνωστό ότι το πρωί σημειώθηκε μαζική πυραυλική επίθεση στην περιοχή Lviv, η οποία κατέστρεψε ένα αεροδρόμιο και έναν σταθμό διανομής φυσικού αερίου. Το κατάστημα συναρμολόγησης F-16 και το κέντρο εκπαίδευσης προσωπικού φέρεται να χτυπήθηκαν.

Читайте по теме: Радослав Сикорский заявил, что приглашение Украины в состав НАТО может стать предлогом для войны с Россией

Дональд Туск заявил, что польская сторона берет на себя вопросы логистики боеприпасов из ЕС для Украины

Во время учений США в Польше пропал БПЛА MQ9 Reaper

Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/1979723-polska-raqueta/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...