Αποχωρεί ο 'σύντροφος' Γιούνκερ

Δεν θα είναι υποψήφιος πάλι ο Γιούνκερ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος από τις Βρυξέλλες. Οι βασικές του εξαγγελίες για τη Λευκή Βίβλο της αλλαγής της ΕΕ. Ήρθε η ώρα για κοινές λύσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά
Στα πλαίσια της ομιλίας του στο ευρωκοινοβούλιο για την παρουσίαση της "Λευκής Βίβλου" για το μέλλον της ΕΕ, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος για μια δεύτερη διαδοχική θητεία.

Πράκτορες σε απόγνωση. Ο ΟΠΑΠ καταγγέλλει όλες τις συμβάσεις

Αναβρασμός μεταξύ των πρακτόρων του ΟΠΑΠ, λόγω των εκβιαστικών τακτικών της εταιρείας. Έλαβαν τελεσίγραφο για να υπογράψουν νέα σύμβαση εργασίας ή να... κλείσουν σε ένα χρόνο! Προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις

Σε υψηλούς τόνους συνεδριάζει  το ΔΣ της Ομοσπονδίας Πρακτόρων ΠΟΕΠΠ, με την Επιτροπή Διαχείρισης, για να λάβει αποφάσεις για το πώς θα απαντήσει στην καταγγελία της σύμβασης που απέστειλε ο ΟΠΑΠ στο σύνολο των πρακτορείων του.

Ενημέρωση για την τουρκική προπαγάνδα κάνει ο Καμμένος

Σε τρία επίπεδα γίνεται η ενημέρωση για την τουρκική προπαγάνδα, «τον υβριδικό πόλεμο» που εξελίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες από την πλευρά της γείτονος, γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, διαβεβαιώνοντας ότι «έχει αλλάξει η διεθνής κοινή γνώμη» όσον αφορά στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, επικαλούμενος και πρόσφατες δηλώσεις ξένων αξιωματούχων.

«Δεν παραιτούμαι, συνεχίζω», λέει ο Φιγιόν - Δεν κρατείται η σύζυγός του

Αρνείται να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της γαλλικής προεδρίας ο Φρανσουά Φιγιόν, με αφορμή νέα δημοσιεύματα και εξελίξεις για την υπόθεση της συζύγου του.
«Πολλοί από το κοντινό μου περιβάλλον έκαναν λόγο για πολιτική δολοφονία. Πρόκειται όμως για δολοφονία των προεδρικών εκλογών», ανέφερε ο ίδιος σε έκτακτη συνέντευξη τύπου και πρόσθεσε: «Θα καταθέσω στους δικαστές στις 15 Μαρτίου και θα τους πω την αλήθεια.

Βουτιά θανάτου για 48χρονο από τη γέφυρα του Ισθμού

Βουτιά θανάτου πραγματοποίησε πριν από λίγο κάτω από άγνωστες συνθήκες ένας 48χρονος κάτοικος Λουτρακίου.
Η σορός του 48χρονου εντοπίστηκε να επιπλέει στη θάλασσα και ανασύρθηκε από άνδρες του Λιμεναρχείου.
Η σορός διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Ο «ξαφνικός έρωτας» του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Στουρνάρα

Μια σχέση που έχει περάσει από σαράντα κύματα είναι αυτή του πρωθυπουργού με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας με απίστευτες ανατροπές και οριακά σκαμπανεβάσματα.
Γράφει ο Παύλος Ελευθερόπουλος
Σχέση αντιπαλότητας αλλά και συμμαχιών είναι αυτή του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Στουρνάρα καθώς τη μία μέρα μπορεί να ανταλλάσουν αιχμές και υπαινιγμούς και την επόμενη να προχωρούν χέρι χέρι στον δρόμο της πολυπόθητης ανάπτυξης.

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα

Εξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους δανειστές προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν το απόγευμα της Τετάρτης μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).
Ειδικότερα, το ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο στις 6.30 στο Χίλτον, καθώς «κυβέρνηση-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση με νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις,

Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι voucher εργασίας από 29 έως 64 ετών

Στην ιστοσελίδα voucher.gov αναρτήθηκαν τα ονόματα από τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των 23.000 ωφελουμένων του προγράμματος «Κατάρτιση και Πιστοποίηση ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής».
Οι επιλαχόντες αλλά και όσοι δεν επελέγησαν μπορούν να υποβάλλουν αντιρρήσεις έως και τη Δευτέρα 6/3/2017 και ώρα 15:00.

Συνταγματική εκτροπή ζητά ο Γκρούεφσκι - Έντονες αντιδράσεις

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι, μετά από δέκα χρόνια συνεχούς διακυβέρνησης της χώρας, δημιουργεί κλίμα υστερίας και καλεί τον κόσμο να αντιδράσει στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος έχει εξασφαλίσει τις υπογραφές 67 βουλευτών σε σύνολο 120 και πήγε χθες να τις παραδώσει στον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ και να ζητήσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Στα άκρα η κόντρα Τουρκίας - Γερμανίας

Τις αντοχές του Βερολίνου φαίνεται ότι δοκιμάζει ο Ταγίπ Ερντογάν με την προφυλάκιση του Τουρκογερμανού δημοσιογράφου της εφημερίδας «Die Welt», που κλιμακώνει την κόντρα μεταξύ των δύο χωρών. Για τον Τούρκο πρόεδρο, κάθε αιχμή εις βάρος της Γερμανίας είναι ένας πόντος υπέρ του εν όψει του δημοψηφίσματος του Απριλίου.
Αντιθέτως, για την Ανγκελα Μέρκελ, που έχει μπροστά της μια εκλογική αναμέτρηση και τον Μάρτιν Σουλτς να αμφισβητεί την παντοδυναμία της,

Το διπλό παιχνίδι του Ράμα με την ελληνική μειονότητα

«Φίλος» των Ελλήνων στα λόγια, αλλά «εχθρός» τους στην πράξη, ο Αλβανός πρωθυπουργός Eντι Ράμα προσεγγίζει την ελληνική εθνική μειονότητα σε μια λογική τύπου «να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι», εν όψει των εκλογών του ερχόμενου Ιουνίου στην Αλβανία.
Από τη μία παίρνει μέρος σε αμφιλεγόμενη εκδήλωση του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στους Αγίους Σαράντα (εν προκειμένω του μη εκπροσωπούμενου στο Κοινοβούλιο κόμματος ΕΕΜΜ-MEGA),

Η Μέρκελ παρακάμπτει τις αντιρρήσεις Σόιμπλε για την ένταξη της Ελλάδας στο QE

Έτοιμη να παρακάμψει τις αντιρρήσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και να διευκολύνει την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, δίνοντας κάποια περιγραφή ελάφρυνσης του χρέους είναι η Άνγκελα Μέρκελ,σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας,

Η άνοδος Σουλτς προβληματίζει τα συντηρητικά χριστιανικά κόμματα

Τα καλά αποτελέσματα του SPD και του Μάρτιν Σουλτς στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, έχουν εξαναγκάσει ολοένα περισσότερα στελέχη των δύο χριστιανικών κομμάτων της γερμανικής κυβέρνησης, να πιέζουν την καγκελάριο για άμεση έναρξη του προεκλογικού αγώνα.

Σε γκάλοπ του ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel το 44% του αντιπροσωπευτικού δείγματος δηλώνει ότι προτιμά τον Μάρτιν Σουλτς για καγκελάριο έναντι 38% που θα ήθελε να παραμείνει στο αξίωμά της η Άγκελα Μέρκελ.

Νέο σκάνδαλο εξοπλιστικών

Τον δρόμο για το ακροατήριο, ζητεί ο εισαγγελέας να πάρει ακόμη ένα σκάνδαλο εξοπλιστικών προγραμμάτων, το οποίο απορρέει από τη σύμβαση που υπογράφηκε επί των ημερών του Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα στην προμήθεια από την εταιρία Boeing των 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache, έναντι συμβατικού τιμήματος 594 εκ. δολαρίων.

Συμβόλαιο-μαμούθ έκλεισε το ζεύγος Ομπάμα με τον εκδοτικό οίκο Penguin

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ έκλεισαν συμβόλαιο-μαμούθ με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House για την έκδοση των απομνημονευμάτων τους.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι οποίοι δεν αποκαλύπτουν το ποσό που θα λάβουν οι Ομπάμα για τη συγγραφή των δυο βιβλίων, τα χρήματα που προσέφεραν οι μεγαλύτεροι εκδοτικοί οίκοι για τα απομνημονεύματά τους ξεπερνούσαν τα 60 εκατομμύρια δολάρια.

XA-XA-XA:Μπαχτσελί: Μπορούμε να έρθουμε στο Αιγαίο σαν «σφαίρα» και να θυμίσουμε τι έγινε το 1922

Παραλήρημα του ακροδεξιού τούρκου ηγέτη: «Αν οι Έλληνες θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος»
Σε ένα ντελίριο ακραίων δηλώσεων με προφανή στόχο το εσωτερικό ακροατήριο ο ηγέτης του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε μεταξύ άλλων πως «Κάποιοι να εξηγήσουν στην ελληνική κυβέρνηση τι έγινε το 1921 και 1922.

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια

Εντός των επόμενων ημερών, ίσως και ωρών, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ καλείται να αναθέσει τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο κόμμα της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης SDSM του Ζόραν Ζαέφ, μετά τη δημόσια διαβεβαίωση του τελευταίου, ότι μπορεί να συγκροτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία με τα αλβανικά κόμματα και να αρθεί έτσι το πολιτικό αδιέξοδο, το οποίο ταλανίζει τον τελευταίο χρόνο τα Σκόπια.

Ποιες είναι οι δύο γυναίκες στις οποίες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Έφυγαν μικρές από τα σπίτια τους και νόμιζαν πως συμμετείχαν σε ριάλιτι..

Κατηγορίες για τον φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, απαγγέλθηκαν κατά δύο γυναικών.
Οι δύο γυναίκες, η Ντοαν Τι Χουόνγκ από το Βιετνάμ και η Σιτι Αϊάς από την Ινδονησία είναι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο,

Εξόρμηση στην ελληνική «Νάπολη της Ανατολής»

Σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, το όμορφο Ναύπλιο αποτελεί πολύ αγαπημένο προορισμό όχι μόνο για ολιγοήμερη εκδρομή ή Σαββατοκύριακο αλλά και για ημερήσια επίσκεψη- αν και είναι πολύ πιθανό να μην είναι ο χρόνος αρκετός και να θέλει κανείς να επιστρέψει σε αυτή τη φιλόξενη πόλη-κόσμημα της Αργολίδας.
Όσες φορές και να το επισκεφθεί κανείς τ’ Ανάπλι, τη «Νάπολη της ανατολής», όπως το χαρακτήρισαν οι Ενετοί, πάντα έχει ακόμα κάποια γωνιά να ανακαλύψει,