Ελβετός βουλευτής: Από την μητρική εταιρεία δόθηκε η εντολή για το σκάνδαλο Novartis

Βέβαιος ότι η εντολή για τις δωροδοκίες στο σκάνδαλο Novartis δόθηκε από την μητρική εταιρεία στην Ελβετία και ότι δεν ήταν πρωτοβουλία της ελληνικής θυγατρικής, εμφανίζεται ο Ελβετός βουλευτής με τους σοσιαλιστές, Carlo Sommaruga.
Ο Sommaruga, μετά τις ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, για το σκάνδαλο Novartis προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται να φέρει το θέμα ενώπιον του ελβετικού Ομοσπονδιακού Συμβουλίου ζητώντας να μάθει πως πρόκειται να δράσει για να σταματήσει τις μεθοδεύσεις της εταιρείας.

Ποιοι ρίχνουν νερό στον μύλο της Χρυσής Αυγής

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει σήμερα το «ΒΗΜΑ» μάλλον εμπεριέχει χρήσιμα στοιχεία προς προβληματισμό στο επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όχι τόσο γιατί το ποσοστό της ΝΔ εμφανίζει πτώση (κατά 0,5%) σε σχέση με τον Ιανουάριο και η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί σχεδόν κατά μία μονάδα, όσο διότι για πρώτη φορά καταγράφεται  το δημοσκοπικό αποτύπωμα της ultra δεξιάς στροφής της συντηρητικής παράταξης.

Αυτοκτόνησε ο ΠΑΟΚ???

Τα τυπικά απομένουν για τη ματαίωση του ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, που επρόκειται να αρχίσει (Novasports 1), στις 19.30 για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.


Με αφαίρεση έως και τρεις βαθμούς καθώς και με αποκλεισμό της έδρας του απειλείται ο ΠΑΟΚ, σε περίπτωση που τελικά, δεν ξεκινήσει το παιχνίδι, λόγω του τραυματισμού του Όσκαρ Γκαρθία,

Ο τραυματισμός κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο του Όσκαρ Γκαρθία, ο οποίος δέχτηκε ρολό ταμειακής στο πρόσωπο από την κερκίδα, αναμένεται να αποτελέσει τον λόγο που δεν θα υπάρξει αγωνιστική δράση στην Τούμπα.

H «Λητώ» φέρνει πυκνές χιονοπτώσεις και σε μεγάλες πεδινές πόλεις τη Δευτέρα (χάρτες)

Το βαρομετρικό χαμηλό «Λητώ» θα προκαλέσει νέα επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή το βράδυ 25/02/2018 έως και τη Δευτέρα 26/02/2018, αρχικά στο Ιόνιο και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, ίσως και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. 

Η «Λητώ» θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά-βορειοανατολικά με αποτέλεσμα τη γρήγορη βελτίωση του καιρού μέσα στη Δευτέρα.

Κίνα: Πρόταση για αλλαγή του Συντάγματος για να παραμείνει επ' αόριστον στην εξουσία ο Σι Τζιπίνγκ

Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να παραμείνει στην εξουσία ο πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ επ' αόριστον, καταθέτοντας πρόταση να καταργηθεί από το Σύνταγμα το άρθρο που δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να υπηρετήσει μέχρι δύο προεδρικές θητείες.
Σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα ο 64χρονος Σι θα πρέπει να φύγει από την εξουσία της χώρας μετά από τις δύο πεντάχρονες προεδρικές θητείες. Ο Κινέζος πρόεδρος βρίσκεται στο τέλος της πρώτης προεδρικής του θητείας, η οποία αναμένεται να ανανεωθεί κατά την ετήσια συνεδρίαση του Κοινοβουλίου της Κίνας, που ξεκινά στις 5 Μαρτίου.

Δημοσκόπηση: 7 στους 10 Έλληνες λένε ότι η Novartis αποτελεί σκάνδαλο με εμπλοκή πολιτικών

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών χαρακτηρίζει μεγάλο σκάνδαλο την υπόθεση Novartis με εμπλοκή και πολιτικών προσώπων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για τη Νέα Σελίδα της Κυριακής, το 73,9 των ερωτηθέντων απαντά ότι από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, η υπόθεση Novartis έχει τα χαρακτηριστικά ενός σκανδάλου.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018: Η λαμπερή τελετή λήξης μέσα από φωτογραφίες

Έπεσε η αυλαία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, οι οποίοι έκλεισαν με μια φαντασμαγορική τελετή στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης.
Σύμφωνα με το τυπικό, ακούστηκε ο ελληνικός Εθνικός Ύμνος αλλά και ο ύμνος των Ολυμπιακών Αγώνων ενώ πραγματοποιήθηκε και η τελετή παράδοσης στην επόμενη διοργανώτρια πόλη, το Πεκίνο.

Μπουρούσης: «Για όσο με κρατούν τα πόδια μου θα παίζω στην Εθνική»

    Συνέντευξη του αρχηγού της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών, Γιάννη Μπουρούση, φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα της FIBA.

Ο Καρδιτσιώτης σέντερ δήλωσε πιστός... στρατιώτης της «επίσημης αγαπημένης», τονίζοντας ότι όσο αντέχουν τα πόδια του θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τη Μεγάλη Βρετανία, για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Σημαιοφόρος ο Αντωνίου

Ο πρωταθλητής του αλπικού σκι, Γιάννης Αντωνίου, θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας.
Δύο ημέρες απομένουν για την ολοκλήρωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ και σήμερα η ΕΟΕ ανακοίνωσε τον αθλητή, ο οποίος θα είναι σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην τελετή λήξης της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου (13:00). Αυτός θα είναι ο πρωταθλητής του αλπικού σκι, Γιάννης Αντωνίου.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018: Χάλκινο για τον Καναδά στο χόκεϊ

Ο Καναδάς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο χόκεϊ επί πάγου ανδρών, των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγονται στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας.
Οι Καναδοί, επικράτησαν στον «μικρό τελικό» με 6-4 της Τσεχίας και θ΄ ανεβούν στο τρίτο σκαλί του βάθρου της κορυφαίας διοργάνωσης.
Στον αγώνα, ο Άντριου Έμπετ και ο Κρις Κέλλυ σκόραραν δύο φορές, δίνοντας στην ομάδα τη νίκη.
Το σκορ άνοιξε ο Έμπετ στο 8:57 πριν οι Τσέχοι απαντήσουν 16 λεπτά αργότερα κάνοντας το σκορ 1-1.

ΠΑΟΚ: Η έκκληση στους οπαδούς, για Ολυμπιακό

Κόσμια συμπεριφορά στις εξέδρες ζητά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τους οπαδούς για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» φιλοξενεί τους Πειραιώτες, το απόγευμα της Κυριακής (25/2) στις 19:30 για την 23η αγωνιστική της Super League και η ατμόσφαιρα αναμένεται ιδιαίτερα καυτή.
Οι οπαδοί των Θεσσαλονικέων εξαφάνισαν σε λίγες ώρες τα εισιτήρια του ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή της ζήτησε κόσμια συμπεριφορά στις εξέδρες του Σταδίου της μακεδονικής πρωτεύουσας.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί 2018: Η «επίθεση γοητείας» των cheerleaders της Βόρειας Κορέας

Μπορεί να ζητωκραυγάζουν, να χορεύουν και να τραγουδούν όλες μαζί, αλλά οι μαζορέτες της Βόρειας Κορέας δεν είναι… συνηθισμένες.
Καμπάνια... γοητείας Ο «Στρατός Όμορφων Γυναικών» της Βόρειας Κορέας έχει ενθουσιάσει και μπερδέψει ταυτοχρόνως την κοινή γνώμη από τη στιγμή που κατέφθασε στην Πιονγκτσάνγκ για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι απόψεις διίστανται αφού η Νότια Κορέα χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή ως μια ευκαιρία για «συμφιλίωση και ενότητα», ενώ η Ιαπωνία προτρέπει τον κόσμο να μην είναι αφελής και να μην υποκύψει στην «επίθεση γοητείας»του Βορρά..

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ένταση στην άφιξη της Βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας

Νοτιοκορεάτες διαδηλωτές προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να εμποδίσουν τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής η οποία μετέφερε την αποστολή υψηλού επιπέδου της Βόρειας Κορέας, καθώς περίμεναν ότι θα πήγαινε απευθείας στον χώρο όπου θα αρχίσει περί τις 08:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας) η τελετή λήξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, αφού θεωρούν τον επικεφαλής της υπαίτιο για τη βύθιση του νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου Cheonan το 2010, ενώ η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση για «προδοτική» στάση.