Τα βίντεο της Novartis που έστειλαν οι Εισαγγελείς στη Βουλή: Θα είναι η καλύτερη χρονιά μας το 2011

«Σχετικά με την κρίση.. Ποια κρίση;.. Είμαστε η πιο ισχυρή φαρμακευτική εταιρία στην Ελλάδα.. Δεν θα ήταν υπέροχο αν το 2011 μπορούσατε να δείτε ότι θα είναι η καλύτερη χρονιά που έχει περάσει η Novartis στην Ελλάδα; ..Δεν είμαστε απλώς μία εταιρεία, είμαστε η Novartis .. καταφέραμε να εξημερώσουμε τους ανταγωνιστές μας, να εξημερώσουμε το περιβάλλον, να διασφαλίσουμε ότι συνεργαζόμαστε πολύ καλά με την κυβέρνηση.. Ηγούμαστε της αγοράς, ηγούμαστε των εξελίξεων».
Το υλικό της δικογραφίας που έχουν σχηματίσει οι Εισαγγελείς Διαφθοράς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βίντεο από συσκέψεις στελεχών της ελεγχόμενης για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας, πολλά εκ των οποίων

Μιχάλης Γουλανδρης: Οι τράπεζες βγάζουν στο «σφυρί» ακίνητα - φιλέτα του άλλοτε κραταιού εφοπλιστή

Είναι ένα όμορφο καλοκαιρινό βράδυ του 2007 και στην πλαζ του «Αστέρα» Βουλιαγμένης ο Λάκης Λαζόπουλος κάνει πάρτυ για το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.
Οι καλεσμένοι του είναι από όλους τους χώρους, ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Γουλανδρής. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο εφοπλιστής εκείνη την περίοδο βιώνει μια οικονομική άνθηση και έχει αρχίσει να επενδύει στον χώρο του real estate, ο οποίος αναπτύσσεται ραγδαία. Εχοντας αποκομίσει 24 εκατ. ευρώ από την πώληση της Π & Κ χρηματιστηριακής στην Εθνική Τράπεζα πριν από έναν χρόνο, ο Μιχάλης Γουλανδρής εντρυφεί στην αγορά ακριβών ακινήτων ανάμεσα στην Ηρώδου Αττικού και τη Βασιλέως Γεωργίου.

Βενιζέλος για Novartis: Επίθεση κατά του πολιτεύματος - Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Για πολιτική επένδυση στο σκάνδαλο της Novartis και για «επίθεση κατά του πολιτεύματος» μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι παραβιάζεται κατά τρόπο προφανή το Σύνταγμα», καθώς ο «ΣΥΡΙΖΑ κάνει παρερμηνεία του Συντάγματος».
Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, λέγοντας πως «η υπόθεση σε ό,τι με αφορά δεν έπρεπε να σταλεί καν στη Βουλή, διότι δεν υπήρχε κανένα απολύτως στοιχείο, το όνομά μου περιελήφθη νομίζω από κεκτημένη ταχύτητα, επειδή είμαι ένα πρόσωπο που συμβολίζει μία ολόκληρη πολιτική αντίληψη και παίζω

«Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ για να συγκαλύψουν το σκάνδαλο Novartis»

«Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για να συγκαλύψουν το σκάνδαλο Novartis. Με τη φρούδα ελπίδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα είναι κυβέρνηση στην επόμενη Βουλή, ομολόγησε, σε πανελλαδική μετάδοση, ότι στόχος τους είναι να συνεργαστούν μετεκλογικά, ώστε να παραγραφούν τυχόν ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis»

Ύποπτος για δωροδοκία από τον Φρουζή

Για το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση Novartis θεωρείται ύποπτος από την αρμόδια Εισαγγελία ο Aνδρέας Λοβέρδος. 
Σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή, ο πρώην υπουργός, κρίνεται ύποπτος για το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας κατά του Δημοσίου με όφελος που έτυχε ή επιδίωξε ο δράστης ή ζημία που προξενήθηκε ή απειλήθηκε στο Δημόσιο που υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ.

Τραγωδία στον Έβρο με 22χρονο Τούρκο φοιτητή

Μία ανθρώπινη τραγωδία εκτυλίχθηκε στον Έβρο προ ημερών. Ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας, μόλις 22 ετών, που είχε εκδιωχθεί από το καθεστώς Ερντογάν, βρέθηκε νεκρός στα νερά του ποταμού, τον οποίο προσπάθησε να διασχίσει διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον, μακριά από την πατρίδα.
Ο 22χρονος Μαχίρ Μετέ Κουλ ήταν φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Beykent της Κωνσταντινούπολης.
Παρά το γεγονός ότι το μέλλον του διαγραφόταν λαμπρό, ο πέλεκυς έπεσε βαρύς για τον ίδιο από το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο τον καταδίωκε με την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Σφίγγουν τα λουριά της Τουρκίας στο Αιγαίο

Με ένα νομοσχέδιο «πακέτο» που τοποθετεί την Ελλάδα στο επίκεντρο του στρατηγικού ενδιαφέροντος των ΗΠΑ, οι Αμερικανοί γερουσιαστές Μπομπ Μενέντεζ και Μάρκο Ρούμπιο επιδιώκουν να παγιώσουν το ενδιαφέρον της αμερικανικής διπλωματίας για την Ανατολική Μεσόγειο και να προχωρήσουν σε μια ουσιαστική αναθεώρηση της αμερικανικής στρατηγικής με στόχο να αναγνωριστούν οι νέες πραγματικότητες που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Κογκρέσου που ένα νομοσχέδιο προβλέπει ότι ο υπουργός Εξωτερικών θα πρέπει να υποβάλει

Ιταλία: Το Κοινοβούλιο ψήφισε αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων - Η αντίδραση της Τουρκίας

Το ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα ένα ψήφισμα καλώντας την κυβέρνηση να «αναγνωρίσει επισήμως τη γενοκτονία των Αρμενίων και να δοθεί στο θέμα διεθνής προσοχή».
Το ψήφισμα συγκέντρωσε 382 θετικές ψήφους από όλα τα κόμματα, καμία ψήφο ενάντια και 43 αποχές από το συντηρητικό κόμμα Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έγινε δεκτό με χειροκρότημα στην αίθουσα συνεδριάσεων της βουλής.
Η κυβέρνηση - που δεν

«Περισσότερα από 30.000 άτομα κρατούνται σε φυλακές για φερόμενες διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν»

Πάνω από 30.000 άνθρωποι βρίσκονται στη φυλακή για φερόμενες διασυνδέσεις τους με το δίκτυο FETO του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται αδιάκοπα «μέχρις ότου ελευθερώσουμε τελείως το έθνος μας από αυτή την μοχθηρία», τόνισε ο Ερντογάν στην Άγκυρα αναφερόμενος στο δίκτυο Γκιουλέν.

Τσουνάμι αγορών ακινήτων από ξένους

Με μία ακόμα εντυπωσιακή άνοδο ξεκίνησε το 2019 όσον αφορά τις αγορές ακινήτων από ξένους επενδυτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τον φετινό Ιανουάριο καταγράφηκε αύξηση 157,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018 στις εισροές κεφαλαίων από το εξωτερικό για την απόκτηση ακινήτων στην Ελλάδα. Ενδεικτικό της δυναμικής που έχει αναπτυχθεί είναι το ότι η αντίστοιχη αύξηση κατά τον περυσινό Ιανουάριο (έναντι του Ιανουαρίου του 2017) είχε αγγίξει το 205,5%.

Καθαρό περιβάλλον με ηλεκτρικά λεωφορεία - Η εταιρία Πετρόπουλος παρουσίασε το ηλεκτρικό BYD (φώτο)

Στο Ζάππειο έγινε η πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα του ηλεκτρικού λεωφορείου  BYD των 8,7 μέτρων.  Είναι τελείως αθόρυβο, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, κινείται μόνο με μπαταρίες  και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 22 επιβάτες καθήμενους και 36 επιβάτες όρθιους.Η εταιρία Π.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ έκανε το πρώτο βήμα. Και η εταιρία (BYD) Build your Dream που έχει ηλεκτρικά  λεωφορεία σε 13 χώρες της Ευρώπης  είναι έτοιμη να βάλει και την Ελλάδα ως 14η χώρα.

Η ζημιά αξίας 250 ευρώ που «κτυπά» τα αυτοκίνητα όταν βάζεις βενζίνη με το σταγονόμετρο

Οι «εκπτώσεις» στην προσθήκη καυσίμου, που έχουν κάνει οι Ελληνες πολίτες κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, έχουν σημαντικές συνέπειες στα αυτοκίνητα.

Καθώς ελάχιστοι γεμίζουν επαρκώς τα ρεζερβουάρ, τα αυτοκίνητα, όπως ανέφεραν μηχανικοί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εμφανίζουν σοβαρές και κοστοβόρες βλάβες, με σημαντικότερη αυτή στην αντλία βενζίνης.

15 ευρώ βενζίνη στο αυτοκίνητο

Οπως ανέφερε ο Θέμης Κιουρτζής, πρόεδρος των Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, το 2015 το μέσο ποσό που δαπανούσαν οι Ελληνες

«Οι Αμερικανοί τρελάθηκαν» και «χαρίζουν» τα τουρκικά F-35 στην Ελλάδα....

«Οι Αμερικανοί τρελάθηκαν» και «χαρίζουν» τα τουρκικά F-35 στην Ελλάδα αλλιώς δεν εξηγείται πως ακούγονται διάφορα «περίεργα» περί αγοράς των τουρκικών που δεν... θα δοθούν στην Άγκυρα και θα παραδοθούν στην Αθήνα ακόμα και στο 1/3 της τιμής τους.