Γενς Στόλτενμπεργκ: Στα 65 δισ.€ η αξία των όπλων που έχουν δοθεί στην Ουκρανία – «Θα δώσουμε και άλλα»

 Στα αστρονομικό πόσο των 65 δισ.€ τοποθέτησε την αξία των όπλων που έχουν δώσει οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ (και η Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης) στην Ουκρανία, ανέφερε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ

Ο γ.γ, του ΝΑΤΟ ανέφερε πως προετοιμάζεται αυτή την περίοδο ακόμη ένα πρόγραμμα μακροπρόθεσμης βοήθειας σε όπλα στην Ουκρανία.

Πιθανότατα σε αυτό θα περιλαμβάνονται και τα ρωσικά α/α συστήματα που θα δώσει η Ελλάδα.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εικόνες με «επιβάτες» γνωστά στελέχη της ΝΔ αποτελούν κοροϊδία και προσβολή για τους πολίτες

 «Η ασφαλής επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου είναι το ζητούμενο για όλους μας. Οι σημερινές εικόνες στους τηλεοπτικούς δέκτες όμως, με ‘επιβάτες', που αποκαλύπτεται ότι ήταν γνωστά στελέχη της ΝΔ, αποτελούν κοροϊδία και προσβολή που εξοργίζουν τους πολίτες», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «δεν φτάνει που ο κ. Μητσοτάκης από την πρώτη ημέρα του δυστυχήματος στα Τέμπη διαχέει την ευθύνη σε όλους τους άλλους, ζητάει υποκριτικές συγγνώμες και επιχειρεί την συγκάλυψη με προκλητικά ασυμβίβαστα και το ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής. Σήμερα αποδεικνύεται ότι έχει αποφασίσει να ξεπεράσει κάθε όριο».

ΚΚΕ: Η κυβερνητική φιέστα για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου αποτελεί πρόκληση απέναντι στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών

 «Η κυβερνητική φιέστα για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο που έκλεισε, αποτελεί πρόκληση απέναντι στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και συνολικά απέναντι στον λαό και τη νεολαία, που ζητούν να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα και οι αιτίες που το προκάλεσαν» τονίζει σε σχόλιο του, το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Μοναδική διέξοδος για σύγχρονο, ασφαλή και φθηνό σιδηρόδρομο αποτελούν οι επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις του ΚΚΕ που παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη Ημερίδα του Κόμματος ενάντια στην εγκληματική πολιτική της «απελευθέρωσης» και ιδιωτικοποίησης που ακολούθησαν και εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις».

«Στημένα» ρεπορτάζ στο τρένο για την Καλαμπάκα!

 Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες καταγγελίες χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με «στημένα» ρεπορτάζ με αφορμή το πρώτο δρομολόγιο επιβατικής αμαξοστοιχίας προς την Καλαμπάκα ένα μήνα μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Στις ράγες επανήλθαν το πρωί της Δευτέρας (3/04) τα επιβατικά τρένα στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, έναν και πλέον μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε την ζωή σε 57 ανθρώπους.

DOGECOIN Takes Over TWITTER! (Major Crypto Exchanges ABANDON US!)

Ο Ε.Μασκ μετατρέπει το Twitter σε παγκόσμια αντισυστημική τράπεζα

Αποσύρονται τα ελληνικά α/α συστήματα S-300PMU1, Τοr-Μ1 & OSA-AKM: Πάνε ...

Η κακοκαιρία «ILINA» χτυπά την Αττική: Ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε πριν από λίγο τα βόρεια προάστια. Η κακοκαιρία «ILINA» χτυπά πολλές περιοχές της Αττικής με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Η νέα κακοκαιρία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους δρόμους.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά UAV έπληξαν το λιμάνι της Οδησσού

 Ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν το ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού, στη Μαύρη Θάλασσα, προκαλώντας «ζημιές», ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

«Ο εχθρός έπληξε την Οδησσό και την περιφέρειά της με UAVs», ανέφερε η τοπική διοίκηση μέσω Facebook. «Υπάρχουν ζημιές», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας της Οδησσού Γιούρι Κρουκ ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πως ενεργοποιήθηκε η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα και προειδοποίησε εναντίον πιθανού δεύτερου κύματος επιθέσεων.

Τουλάχιστον 12 νεκροί από ένοπλες επιθέσεις στη Νιγηρία

 Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν ή απήχθησαν σε σειρά επιθέσεων στη βορειοανατολική και την κεντρική Νιγηρία, ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα η αστυνομία και αξιωματούχοι.

Η ανασφάλεια παραμένει μείζον πρόβλημα στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, όπου αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του τον επόμενο μήνα νέος πρόεδρος, μετά τις εκλογές το αποτέλεσμα των οποίων αμφισβητεί η αντιπολίτευση.

Στην πολιτεία Ανταμάουα (βορειοανατολικά),

Στη Νέα Υόρκη ο Ντόναλντ Τραμπ ενόψει της ιστορικής εμφάνισής του σε δικαστήριο

 Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφθασε χθες Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, ενόψει της σημερινής εμφάνισής του ενώπιον δικαστηρίου όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες σχετικά με την καταβολή 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο 76χρονος Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας έχει ξεκινήσει ήδη την εκστρατεία του για να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του 2024. Είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινική δίωξη.

Λαβρόφ: Εχθρική δύναμη η ΕΕ – Σκληρή στάση από Ρωσία

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετατραπεί σε εχθρική δύναμη και έχει «χάσει» τη Ρωσία, η οποία θα αντιδράσει με «σκληρό» τρόπο αν χρειαστεί, δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο πλαίσιο συνέντευξής του που δημοσιεύεται σήμερα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει “χάσει” τη Ρωσία.