Ιταλία: Πρόεδροι Βουλής και Γερουσίας με συμβιβασμό Δεξιάς και 5 Αστέρων

Τα μέλη του ιταλικού κοινοβουλίου εξέλεξαν τους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας, όπου μάλιστα αναλαμβάνει για πρώτη φορά γυναίκα το αξίωμα. Και στις δυο περιπτώσεις η εκλογή κατέστη δυνατή χάρη σε συμβιβασμό της συντηρητικής συμμαχίας Μπερλουσκόνι- εθνικιστών της Λέγκας με τα Πέντε Αστέρια.
Στη Γερουσία, υπερίσχυσε η νομικός Ελιζαμπέτα Καζελάτι, εβδομήντα ενός ετών, του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, ενώ  στη Βουλή επικράτησε το «αριστερό» στέλεχος των Πέντε Αστέρων, Ρομπέρτο Φίκο.

Συγκίνηση για την αυτοθυσία του Γάλλου αστυνομικού- Τα ευρήματα της αντιτρομοκρατικής

«Έσωσε ζωές και τίμησε το σώμα και τη χώρα μας.Η χώρα δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό και τη θυσία του», δήλωσε  ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά την είδηση του θανάτου του 45χρονου γάλλου αστυνομικού Αρνό Μπελτράμ, που με την πράξη του να πάρει τη θέση της γυναίκας ομήρου στο σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ έχει συγκινήσει τη γαλλική κοινωνία. Ο αντισυνταγματάρχης της Εθνικής Χωροφυλακής της Γαλλίας, τραυματίστηκε σοβαρά, λίγο πριν από την είσοδο των ειδικών δυνάμεων, που εξουδετέρωσαν τον δράστη.

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Γρυλλάκης (video)

Φτωχότερη είναι η οικογένεια της ΕΡΤ καθώς απεβίωσε το πρωί του Σαββάτου, ο δημοσιογράφος Νίκος Γρυλλάκης, με σημαντική παρουσία στην τηλεόραση και σε εφημερίδες. Η κηδεία του Νίκου Γρυλλάκη θα γίνει τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου, στις 15.30, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Αλίκαμπο Χανίων.

Θερινή ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής: Οι δείκτες των ρολογιών γυρίζουν μία ώρα μπροστά

Μεγαλύτερη διάρκεια θα έχει από αύριο η ημέρα, αλλά και μία ώρα λιγότερου ύπνου, καθώς τίθεται από τα ξημερώματα της Κυριακής η θερινή ώρα. Στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα μπροστά και να δείχνουν 4.
Η επιστροφή στη χειμερινή ώρα θα γίνει και πάλι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.
Τις επιπτώσεις στην υγεία από τη θερινή ώρα, με αφορμή την εξέταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του αιτήματος για κατάργηση της, είχε αναλύσει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 5/3/2018, η Έλενα Τσιόλκα, ψυχίατρος, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Έρευνας του Ύπνου. Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίο σε ψήφισμά του τάχθηκε υπέρ της κατάργησής της, με βασικό επιχείρημα ότι πλήττει την υγεία των πολιτών.