Η Μαρία Ζαχάροβα προκαλεί-Τρώει με λαγνεία φράουλες υπό τους ήχους “Kalinka”

 Η «σκληρή» εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας δοκιμάζει με «τσαχπινιά» φράουλες

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στα social media, με μια… ιδιαίτερη ανάρτηση της «σκληρής» εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Telegram.

Τύμπανα πολέμου στην Βαλτική: Β. Πούτιν ζήτησε έκτακτες εξουσίες-Σχέδιο γενικής επιστράτευσης

 Ο Β.Πούτιν περνά εσπευσμένα ειδικό νομοσχέδιο με το οποίο ζητά έκτακτες εξουσίες για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το νομοσχέδιο κάνει λόγο για σχέδιο γενικής επιστράτευσης ενώ θέτει την αμυντική βιομηχανία σε “κατάσταση πολέμου” ζητώντας να εργαστούν 24ώρες το 24ωρο χωρίς αργίες και με τριπλοβάρδιες!

Μεγάλη κρίση Ρωσίας-Νορβηγίας: “To Svalbard κλάπηκε-Προς ακύρωση Συνθήκης Μπάρεντς”

 Μάχη για την «πύλη στην Αρκτική»

Ζελένσκι εκβιάζει ΝΑΤΟ-“Είτε 5δισ το μήνα είτε…”-θα χρυσοπληρώσουν την Ουκρανία οι Ευρωπαίοι

 Την απαίτηση για έως και 5 δισ.$ το μήνα για την στήριξη της ουκρανικής οικονομίας και ασφάλειας, εξέφρασε ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου Βολοντιμίρ Ζελένσκι απευθυνόμενος στου ηγέτες του ΝΑΤΟ.

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι απαίτησε από το μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να ενισχύσει και άλλο χωρίς διακοπή την υποστήριξη της χώρας του εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι η ήττα του Κιέβου θα οδηγήσει σε έναν «καθυστερημένο» πόλεμο μεταξύ της Μόσχας και ολόκληρης της Δύσης.

Το κόλπο Πούτιν με το κοίτασμα φυσικού αερίου Σαχαλίνη 2

 Το σχέδιο Σαχαλίνη 2 αφορά κοίτασμα της ρωσικής Απω Ανατολής, που αντιπροσωπεύει περίπου το 4% της παγκόσμιας προσφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Με προεδρικό διάταγμα ο Ρώσος πρόεδρος μεταφέρει σε νέα ρωσική εταιρεία το σημαντικό κοίτασμα. Φωτ. REUTERS

Η Ρωσία προσπαθεί να εξωθήσει σε αποχώρηση από την κοινοπραξία εταιρείες της Δύσης

Την ώρα που οι τιμές του φυσικού αερίου συνεχίζουν απρόσκοπτα την ανοδική πορεία τους για τρίτη συναπτή εβδομάδα,

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Ουζμπεκιστάν-Εξέγερση και άγριες συγκρούσεις-Αμερικάνικος δάκτυλος κατά Ρωσίας;

 Προ των πυλών νέα ρωσική επέμβαση – Μεταφέρει δυνάμεις ο Στρατός

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την Κεντρική Ασία αλλά και για τη Ρωσία καθώς ξέσπασε εξέγερση στην αυτόνομη περιοχή της Δημοκρατίας του Καρακαλπακστάν, στο Ουζμπεκιστάν. Η κατάσταση θυμίζει Καζακστάν με την Ρωσία να δέχεται νέο κτύπημα στα “πλευρά της”.

Αιτία της κρίσης είναι η τροποποίηση του Συντάγματος του Ουζμπεκιστάν, που αφαιρεί πλέον το δικαίωμα του Καρακαλπακστάν στην απόσχιση. Κάποιοι μάλλον επεδίωκαν ανεξαρτησία.

Μόσχα-«Οι Αμερικανοί θα παραδώσουν την Ελλάδα με αντάλλαγμα μια Δυτική Τουρκία»

 Με εκτενές άρθρο του Ria Novosti η Μόσχα παρουσίασε την θέση της για την πρόσφατη συμφωνία ένταξης Σουηδίας-Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ που επετεύχθη με την Τουρκία να άρει το βέτο όταν της δόθηκαν τα ανταλλάγματα που ζητούσε.

Ανταλλάγματα τα οποία στην Ελλάδα επιχείρησαν να τα υποβαθμίσουν αλλά εν τέλει ήταν πολύ σημαντικά.

Το ρωσικό κρατικό κανάλι μάλιστα λέει χαρακτηριστικά: