Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας (Φωτό+Βίντεο)

Ακριβώς στις 8 πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας και ορκίστηκε πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μετέβη στο μέγαρο Μαξίμου όπου θα παραλάβει από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

Το βράδυ η ορκωμοσία του Α. Τσίπρα- Ως το πρωί της Τετάρτης η νέα κυβέρνηση (vid)

Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και τη δημόσια δήλωση στήριξης από τον Πάνο Καμμένο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στις 8 το βράδυ πρόκειται να γίνει η ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα και όπως δήλωσε ο ίδιος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως το πρωί της Τετάρτης -το αργότερο- θα ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση.

Τσίπρας σε Καμμένο: Διαψεύσθηκαν όσοι έκαναν σχέδια για παρένθεση

.Λίγες ώρες μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, που έδωσε σε Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην κυβέρνηση, οι δύο αρχηγοί συναντήθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου (vid)

Η συνεργασία Τσίπρα-Καμμένου που επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά τόσο από το εκλογικό αποτέλεσμα, όσο και από την κοινή τους εμφάνιση το βράδυ των εκλογών,

**Δημοσκοπήσεις**Λάκης Λαζόπουλος: Άμεση επέμβαση του εισαγγελέα

Είναι ανάγκη λοιπόν, να επέμβει ο εισαγγελέας άμεσα, κατά των εταιριών που διεξάγουν τις δημοσκοπήσεις.
Με τρόπο συστηματικό, τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει τα οχήματα χειραγώγησης της κοινής γνώμης, έχουν γίνει η αφορμή για την κατάμαυρη προπαγάνδα από
το τηλεοπτικό τρίγωνο της διαπλοκής, Μega, ΣΚΑΙ και ΑΝΤ1.
Οι αποτυχημένες εκτιμήσεις“ των εταιριών δημοσκοπήσεων ξεκίνησαν λίγο πριν τις Ευρωεκλογές, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε μεγάλη δημοσκοπική άνοδο.

Αποκλειστικό: Νέα δημοσκόπηση δείχνει πρώτη τη Νέα Δημοκρατία xaxaxaxaxax..

Αν σκεφτούμε πως η Metron Analysis στη δημοσκόπηση που έκανε για τον ΑΝΤ1 έδειχνε τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις 0,5% μπροστά από τη Ν.Δ. και η Rass με 0,7% (με «οροφή» για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα το 33,8%, ούτε πόντο παραπάνω!), γιατί δηλαδή να μην έχουμε και τώρα μία νέα μέτρηση, μετεκλογική, που θα δείχνει τη Ν.Δ. πρώτη;

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα στα διεθνή ΜΜΕ #eklogesERT

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στις ελληνικές εκλογές κυριαρχούν στα διεθνή ΜΜΕ.

«Ο Τσίπρας υπόσχεται ‘να τελειώσει με το χτες’ μετά την ηχηρή νίκη του – όπως και συνέβη» είναι ο τίτλος της Telegraph. «Η προσέλευση των ψηφοφόρων είναι η χαμηλότερη στην ιστορία με το ΣΥΡΙΖΑ να αναδεικνύεται σε καθαρή νίκη» υπογραμμίζει η Telegraph.

Ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Διακοπή ρεύματος στην Κέρκυρα

Προβλήματα και πλημμύρες δημιουργούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την δυτική Ελλάδα από τις 10 το βράδυ της Κυριακής και ιδιαίτερα στη πόλη της Πρέβεζας.
Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ενώ δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια στο κέντρο της πόλης έχει δεχθεί η Πυροσβεστική.

Guardian: Θρίαμβος του χαρισματικού Τσίπρα – Ικανοποίηση στις Βρυξέλλες

Ο Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης της Αριστεράς στην Ελλάδα αναδείχθηκε θριαμβευτής από τις εκλογές, επικρατώντας του συντηρητικού αντιπάλου του, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του, αναφέρει σε άρθρο του ο Guardian.
Υπήρχαν προβλέψεις που έλεγαν ότι η αναμέτρηση θα είναι στήθος με στήθος, μετά το νέο πρόγραμμα λιτότητας που συμφωνήθηκε με την ΕΕ, αλλά ο χαρισματικός ηγέτης επανήλθε στην εξουσία με την επανάληψη της εντυπωσιακής νίκης που πέτυχε τον Ιανουάριο.

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε αυτοκίνητα στη Λακωνία-Καλαμάτα- (Photos)

Αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα, μαγαζιά κατεστραμμένα και δέντρα πεσμένα στους δρόμους είναι μερικές από τις εικόνες που προκάλεσε το πρωί της Δευτέρας ένας ισχυρός ανεμοστρόβιλος στη Σκάλα Λακωνίας. Σύμφωνα με το apela.gr, η περιοχή δεν έχει ρεύμα αυτή τη στιγμή, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες σε τροχαίο στο Μαρούσι

Τραγικός είναι ο απολογισμός σύγκρουσης οχήματος στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι.
Ο οδηγός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο προσέκρουσε σε φανάρι στο ύψος του κτήματος Συγγρού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο νεαροί 19 και 20 ετών και να τραυματιστούν τρεις, ένας εκ των οποίων σοβαρά,

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα – Τρεις φοιτητές νεκροί (Photos + Video)

Τραγωδία, με νεκρούς τρεις νέους ανθρώπους σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στον μόλο του Αγίου Νικολάου, στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα αγόρια και δύο κορίτσια, ηλικίας από 20 έως 23 ετών, βρέθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, μέσα στην θάλασσα στον μόλο της Αγίου Νικολάου, στο παλιό λιμάνι της Πάτρας.

Αυτοί είναι οι 300 της νέας Βουλής - Όλα τα ονόματα (λίστες)

Πώς διαμορφώνεται η νέα Βουλή και ποιοι είναι οι 300 βουλευτές που την απαρτίζουν;
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εκλέγουν από 4 βουλευτές στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας ενώ στη Β΄ περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει 17 έδρες και η ΝΔ 12. Από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 5 έδρες και η ΝΔ 4.

Νίκη ΣΥΡΙΖΑ με 35,5% – Οκτώ κόμματα στη Βουλή, εκτός η Λαϊκή Ενότητα

Μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 35,5%, 7,5% μεγαλύτερο από τη δεύτερη ΝΔ. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 35,5% (145 έδρες) , η ΝΔ 28,19% (75) ,η Χρ. Αυγή 7% (19), η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,42% (17), το ΚΚΕ 5,44% (15), το Ποτάμι 3,97%(10) ,οι ΑΝΕΛ 3,66%(10), η Ένωση Κεντρώων 3,4% (9) και 2,85% η ΛΑ.Ε. (μένει εκτός Βουλής).
Το βάρος μεταφέρεται πλέον στο σχηματισμό κυβέρνησης που όπως προκύπτει από τις δηλώσεις τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Πάνου Καμμένου θα κινείται προς την κατεύθυνση της συνεργασίας των δύο κομμάτων που έχουν 155 έδρες,

Ο Β. Μεϊμαράκης συγχαίρει τον Α. Τσίπρα για τη νίκη του (vid)

Ολοκληρώθηκε μια εκλογική μάχη την οποία δώσαμε με σοβαρότητα αξιοπρέπεια πολιτισμένα το εκλογικό αποτέλεσμα φαίνεται να διαμορφώνει  με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα που τον συγχαίρω.  Να σχηματίσει την κυβέρνησή του και να έρθει στη βουλή, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος αργότερα τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα και τον συνεχάρη για τη νίκη του.

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών* ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Περίοδοι Έναρξης Μαθημάτων: 28/09/2015 & 26/10/2015
Κατά τον τρέχοντα κύκλο πρόσκλησης ενδιαφέροντος μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση συμμετοχής για τα κάτωθι εκπαιδευτικά προγράμματα.
Η εγγραφή σας σε κάποιο από τα παρακάτω Προγράμματα σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε δωρεάν ένα επιπλέον εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Προκειμένου να δείτε τα Προγράμματα που προσφέρονται δωρεάν με την εγγραφή σας σε Πρόγραμμα του τρέχοντος

Συγχαρητήρια τηλεφωνήματα προς τον Αλ. Τσίπρα από Φ. Ολάντ, Β. Φάινμαν, Μ. Σουλτς, Ν. Αναστασιάδη

Τα συγχαρητήριά τους στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εκφράζουν ηγέτες της Ευρώπης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, έως τώρα τον κ. Τσίπρα έχουν συγχαρεί ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάινμαν, καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Α. Τσίπρας: Η Ελλάδα ειναι συνώνυμη του αγώνα για την αξιοπρέπεια Βίντεο.

Απευθυνόμενος στους χιλιάδες συγκεντρωμένους που τον επευφημούσαν στην πλατεία Κλαυθμώνος ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για το αποτέλεσμα, για την προοπτική που ανοίγεται, τον αγώνα που θα συνεχίσει. Μίλησε και για τη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος ανέβηκε μαζί του στο βήμα.
«Ο ελληνικός λαός μας έδωσε μια καθαρή εντολή να συνεχίσουμε να παλεύουμε και μέσα και έξω από τη χώρα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συγκέντρωση υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ξεφτίλα των δημοσκόπων μεγεθύνεται: Στο 19,1% των εγκύρων ψήφων της Επικράτειας η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ από ΝΔ πάνω από 6%!

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 7,5%, ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ) με 6,8%, το ΚΚΕ 5,5%, το Ποτάμι 3,7%, οι ΑΝΕΛ 3,7% και η Ένωση Κεντρώων 3,4%.

Αυτή την ώρα εκτός της οκτακομματικής Βουλής φαίνεται ότι μένει η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνστανοπούλου με 2,7%.

Νικολόπουλος για δημοσκόπους: "Κάποιος πρέπει να πάρει τα ψαλίδια από τις κομμώτριες που κάνουν καλλωπιστική" (vid)

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος με τοποθετήσεις τους καυτηρίασε την δημοσκοπική δεινότητα των εταιρειών "ελέγχου" κοινής γνώμης.
Αρχικά «επιτέθηκε» στον Διευθύνων Σύμβουλο της MRB Δημήτρη Μαύρο για τα ποσοστά που έδιναν στους ΑΝΕΛ οι δημοσκοπήσεις... «Κάποιος πρέπει να πάρει τα ψαλίδια από τις κομμώτριες που κάνουν καλλωπιστική.

Αλ. Τσίπρας: Καθαρή εντολή για να συνεχίσουμε να παλεύουμε μέσα και έξω από τη χώρα (Video)

«Ο ελληνικός λαός μας έδωσε μια καθαρή εντολή να συνεχίσουμε να παλεύουμε και μέσα και έξω από τη χώρα», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώπιον πλήθους πολιτών. «Ο λαός μας έδωσε μια καθαρή εντολή να καθαρίσουμε με όλα όσα μας κρατάνε με το χθες και να συνεχίσουμε τον αγώνα που αρχίσαμε πριν από επτά μήνες», πρόσθεσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.