Για να υπάρχουν αυτοκίνητα BMW M πρέπει να φτιάχνονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

 

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

 

Είναι γεγονός πως η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση προκαλεί πολλές συζητήσεις στην παγκόσμια κοινότητα των φίλων της αυτοκίνησης που αρέσκονται σε υψηλές ιπποδυνάμεις αλλά και στο να ακούν τον ήχο που παράγουν οι εξατμίσεις.

Μπορεί τα ηλεκτρικά οχήματα να είναι γρήγορα, όμως το γεγονός ότι είναι... αθόρυβα σίγουρα δεν αρέσει σε ένα αρκετά υψηλό ποσοστό οδηγών.

Ο Πάπας στο Ιράκ εν μέσω πανδημίας για να στηρίξει τους λιγοστούς Χριστιανούς

 

Εν μέσω πανδημίας και ανησυχίας για την ασφάλειά του, ο Πάπας Φραγκίσκος φτάνει σήμερα στο Ιράκ, για να πείσει τους όλο και λιγότερους Χριστιανούς να μην εγκαταλείψουν την χώρα και να βοηθήσουν στην ανοικοδόμησή της.

Είναι ο πρώτος Πάπας στην ιστορία που επισκέπτεται το Ιράκ και οι Ιρακινοί δεν βλέπουν την ώρα να τον υποδεχτούν - όπως και την παγκόσμια προσοχή που φέρνει η επίσκεψή του. Το κέντρο της Βαγδάτης έχει γεμίσει με πόστερ, μπάνερ και διαφημιστικές πινακίδες με την φωτογραφία του Φραγκίσκου και το σύνθημα ”Είμαστε Ολοι Αδέλφια”.

Bloomberg: Πού στρέφεται η Τουρκία για στρατιωτική τεχνολογία

 

Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν συνομιλίες με Πακιστανούς ομολόγους τους σχετικά με την ανάπτυξη και παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού με το Πακιστάν, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται πηγές και από τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Τουρκία φαίνεται να επιδιώκει συμπαραγωγή πολεμικών αεροσκαφών και πυραύλων με το Πακιστάν, κάτι που θα της παρείχε πρόσβαση σε στρατιωτική τεχνολογία κινεζικής προέλευσης.

Επιστολή-κόλαφος διευθυντή κλινικής «Αγία Όλγα»: «Παραιτούμαι! Οι γιατροί μου στα όρια της παραφροσύνης»

 

«Παραιτούμαι! Οι γιατροί μου είναι στα όρια της παραφροσύνης» γράφει στην επιστολή παραίτησής του ο Ιωάννης Ιωαννίδης, διευθυντής παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αγία Όλγα στη Νέα Ιωνία, επισημαίνοντας ότι «σήμερα θα είμασταν σε όλη την Αθήνα το μόνο νοσοκομείο για περιστατικά παθολογικά και Covid! Αυτό δεν αποτελεί ακριβώς επίτευγμα σχεδιασμού αλλά πλήρη αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών».

ΣτΕ: Απέρριψε τις προσφυγές των ενστόλων για το νέο μισθολόγιο

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με πέντε αποφάσεις έκρινε ως απαράδεκτες τις προσφυγές ομοσπονδιών και σωματείων ενστόλων που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 19.7.2017 πράξη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για το αναμορφωμένο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με νέους βασικούς μισθούς και νέα επιδόματα.

Σύμφωνα με την πλειοψηφία της Ολομέλειας του ΣτΕ η προσβαλλόμενη πράξη είναι απλή ερμηνευτική εγκύκλιος

Στρατιωτική θητεία: Στο ΦΕΚ η αύξηση σε 12 μήνες – Ποιοι θα κάνουν 9μηνο


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που προβλέπει την αύξηση της θητείας των στρατευσίμων του στρατού ξηράς και την εξίσωση της διάρκειάς της με αυτήν των στρατευσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, σε 12 μήνες. Στην ΚΥΑ, οι οπλίτες και οι πρότακτοι οπλίτες που κάνουν την στρατιωτική τους θητεία, απολύονται οριστικά από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων μετά τη συμπλήρωση του χρόνου πραγματικής στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης μετά τις αλλαγές που επήλθαν μετά την αύξηση της.

Βρήκαμε τοίχο - Το «ακορντεόν» απέτυχε, το τετράμηνο χάθηκε και το λοκντάουν σκληραίνει

 

Δισεκατομμύρια τζίρου πεταμένα στο πηγάδι, τεράστιο κοινωνικό και ψυχολογικό κόστος, παιδιά μακριά από τα σχολεία και αποδιοργανωμένα.

Αυτές ήταν μερικές μόνο από τις συνέπειες των τεσσάρων μηνών λοκντάουν από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι σήμερα. Κι όλα αυτά για να έχουμε τώρα: 
● τα ίδια ή και περισσότερα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού απ’ όσα είχαμε τότε, 
● υπερτριπλάσιους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ συγκριτικά με τις 30 Οκτωβρίου, 
● νοσοκομεία της Αττικής χωρίς διαθέσιμες ΜΕΘ, από τα οποία όλο και περισσότερα μετατρέπονται σε νοσοκομεία μιας νόσου, 

Τα «αυτογκόλ» του ΣΥΡΙΖΑ - Λήξαν το θέμα Δρίτσα, βαρύ κλίμα για Πολάκη

 

Μπορεί η κυβέρνηση να ζορίστηκε τον τελευταίο μήνα όσο δεν έχει ζοριστεί έως σήμερα από την αρχή της θητείας της, ωστόσο ο μήνας που πέρασε απέδειξε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να κρατήσει ένα σταθερό αντιπολιτευτικό τέμπο επί μακρόν χωρίς αυτογκόλ και στραβοπατήματα. 
Αντιθέτως, μόλις αναπτύσσει μια σχετική δυναμική καταφέρνοντας να στριμώξει την κυβέρνηση όλο και κάποιο «φάλτσο» θα προκύψει που θα εκτρέψει τη συζήτηση και θα στρέψει την προβολή και το ανάθεμα πάνω του. Τρία τα χαρακτηριστικά παραδείγματα μέσα σε διάστημα περίπου ενός

Επιβεβαιώθηκε η βαθιά ύφεση λόγω πανδημίας- Πτώση 8,2% του ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2020

 

Επιβεβαιώθηκαν από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οι μαύρες προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2020 εξαιτίας της πανδημίας. 

Η μείωση του ΑΕΠ ανήλθε σε 8,2%, με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν να διαμορφώνεται σε 168,5 δισ. ευρώ έναντι 183,6 δισ. ευρώ το 2019.

Η αρνητική επίδοση αυτή της χώρας μας ήταν η 3η χειρότερη στην Ευρώπη.

Έτσι το δ' τρίμηνο πέρυσι σε σχέση με το αντίστοιχο του 2019, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 7,9%, ενώ σε σχέση με το γ' τρίμηνο 2020 παρουσίασε αύξηση κατά 2,7%.

Τσίπρας στο Θριάσιο: Μετά το αποτυχημένο λοκντάουν, ξανά δραματική η κατάσταση

 

Σφοδρή επίθεση για τον τρόπο με τον οποίον διαχειρίζεται την πανδημία, το «αποτυχημένο λοκντάουν», και τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία ενώ «οι ιδιωτικές κλινικές παραμένουν covid free», εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά το πέρας της επίσκεψής του στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Αναφερόμενος στην κατάσταση των νοσοκομείων ένα χρόνο μετά την έναρξη πανδημίας, ιδιαίτερα στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου μετά από ένα αποτυχημένο λοκντάουν  είναι για άλλη μια φορά δραματική, σημείωσε: «Αυτή τη φορά  δεν μπορούν να υπάρξουν δικαιολογίες για το γεγονός ότι  δεν υπήρχε προετοιμασία και σχέδιο».

Ξεσπά η Κλέλια Ρένεση: «Εθνοσωτήρες ταΐζουν τα παιδιά τους στα σκυλιά»

 

«Αντί να πάρετε εσείς νέα μέτρα βάζετε κ άλλη καταστολή στην κατακερματισμένη Ελλάδα»


Ξεκινώντας και καταλήγοντας με τους στίχους από το συγκλονιστικό ποιήμα του Οδυσσέα Ελύτη, «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση ανάρτησε ένα κείμενο γεμάτο οργή και απελπισία.


Με αφορμή την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων, η καλλιτέχνιδα θέτει ερωτήματα και εξαπολύει πυρά προς την κυβέρνηση για τους χειρισμούς στην πανδημία:

Μαριάννα Τουμασάτου: «Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αποκοπούν! Είναι επαγγελματίες κακοποιητές ψυχών»

 

«Εγώ έχω μαλώσει γονιό που έδερνε το παιδί του. Δεν είναι όμως απαραίτητο να μπορείς να παρέμβεις.»


Η Μαριάννα Τουμασάτου από τη στιγμή που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου τάχθηκε υπέρ των θυμάτων που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλική παρενόχληση από ανθρώπους του θεάτρου.

Οι 13+1 παίκτες εισέβαλαν στη «Φάρμα» του ΑΝΤ1

 

Τη στιγμή που το «Survivοr» του Τούρκου Ιλιτζαλί καταρρίπτει το ένα ρεκόρ τηλεθέασης μετά το άλλο, o ANT1 ρίχνει το μεγάλο του όπλο, τη «Φάρμα», που θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Μαρτίου στις 21.00 και θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο την ίδια ώρα στη βραδινή ζώνη.Η «Espresso» εξασφάλισε φωτογραφίες από το εσωτερικό της «Φάρμας» και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δημοφιλείς παίκτες που μπήκαν χθες στο σπίτι είχαν μαζί τους και κάποια αντικείμενα με ιδιαίτερη για εκείνους σημασία.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι Δήμοι Τυρνάβου και Φαρκαδόνας και η Δ.Ε. Ποταμιάς Δήμου Ελασσόνας

 

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Τυρνάβου και η Δημοτική Ενότητα Ποταμιάς του Δήμου Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καθώς και ο Δήμος Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.


Η σχετική ανακοίνωση:

Έξαλλοι στο ΚΙΝΑΛ από το «σπρώξιμο» Λοβέρδου!

 

Η πρόθεση του μεγάρου Μαξίμου να στηρίξει τον υπόδικο Λοβέρδο και και οι αντιδράσεις

Μπούμερανγκ φαίνεται ότι γυρνάει στο Μέγαρο Μαξίμου η προσπάθεια να στηριχθεί ο υπόδικος Ανδρέας Λοβέρδος ως διάδοχος της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.


Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που τα τελευταία χρόνια είχε επιλέξει την σιωπή, επικοινώνησε με την πρόεδρο του Κινήματος, και έθεσε τις υπηρεσίες του στην διάθεση της, προκειμένου – όπως

Ντροπή! «Έσπασε» τα περιοριστικά μέτρα ο «γαλάζιος» βουλευτής Μ. Χρυσομάλλης

 

Πρόστιμο από την ΕΛ.ΑΣ. και αυστηρή επίπληξη από τον γραμματέα της Κ.Ο.


Δεν έχουν τέλος οι παρατυπίες των στελεχών της «γαλάζιας» παράταξης, καθώς μετά τους εμβολιασμούς εκτός σειράς, που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, ήρθε και η παραβίαση των μέτρων του lockdown! Το βράδυ της Τετάρτης κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μαζί με αστυνομικούς έκανε έλεγχο για την τήρηση των μέτρων σε γνωστό ξενοδοχείο του Κολωνακίου και βρήκε μέσα τον βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτο Χρυσομάλλη. Ανακοίνωση για το περιστατικό έβγαλε ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Ιωάννης Μπούγας, στην οποία ο ίδιος κάλεσε τον κ. Χρυσομάλλη και του απηύθυνε αυστηρή επίπληξη.

Σήμερα η «κηδεία» της ελληνικής οικονομίας: Ανακοινώνεται η ύφεση του 2020 - Έρχεται «τσουνάμι» απολύσεων και «λουκέτων»

 Η στιγμή της αλήθειας για την Ελλάδα, καθώς σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί από την ΕΛΣΤΑΤ το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου του 2020 και το ποσοστό της ύφεσης για ολόκληρο το 2020.


Η καταστροφή που έχει υποστεί η χώρα από τα lockdowns είναι τεράστια με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις να μιλούν για ένα ποσοστό ύφεσης πάνω από 10%. 


Από τον Ιανουάριο κιόλας, στο υπουργείο Οικονομικών παραδέχονταν ότι το lockdown του περασμένου Νοεμβρίου, που τελικά παρατάθηκε επί της ουσίας ως το τέλος του έτους, θα είχε αρνητικό carry over στη φετινή χρονιά.

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη - Ο διοικητής του 8ου ΣΣ μεταξύ των 10 νεκρών

 

Ανανέωση από αρχικό κείμενο 17.56 - Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται στα τουρκικά ΜΜΕ μεταξύ των νεκρών ήταν και ο στρατηγός Οσμάν Ερμπάς-διοικητής του 8ου Σ.Σ με έδρα το Ελαζιγκ ενώ τουρκικές αναφορές μιλάνε πλέον για 10 νεκρούς καθώς αναφέρεται ότι κατέληξε ακόμα ένας νεκρός.

Ο Ερμπάς ήταν παλαιότερα επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου Στρατού.


Ο Κούρδος δημοσιογράφος Ντριούς αναφέρει πως πιθανόν να πρόκειται για κατάρριψη από μια κουρδική ομάδα ανταρτών ονόματι “Σερχάντ”.

Σε... αμόκ οι «ειδικοί»: Απαιτούν παράταση του lockdown για έναν μήνα! - «Θα έχουμε 3.000 κρούσματα»

 Εκτός ελέγχου οι «ειδικοί» οι οποίοι λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση περί «έξυπνων» μέτρων ζητούν παράταση του lockdown για ακόμα έναν μήνα, γιατί όπως υποστηρίζουν θα έχουμε χιλιάδες κρούσματα. 


Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης ζήτησε σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΙ παράταση του lockdown για έναν μήνα.


«Καταπέλτης» η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων για τον Κούγια

 

Μετά την ηχηρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας τονίζοντας ότι ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.


Ο Αλέξης Κούγιας  απέστειλε ταχυδρομικά τις αναφορές για δικαστές και εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση Λιγνάδη, μετά την «πόρτα» στον Άρειο Πάγο όπου μετέβη το πρωί χωρίς να προγραμματίσει ραντεβού.

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΕΡΤ: «Νέο ρεκόρ αθλιότητας και γκεμπελικής προπαγάνδας»

 

Σκληρή ανακοίνωση κατά της διοίκησης της ΕΡΤ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνοντας λόγο για «νέο ρεκόρ αθλιότητας και γκεμπελικής προπαγάνδας» με αφορμή ένα πανό υπέρ του Κουφοντίνα («Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» της «συνέλευσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα»), που σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, χρεώθηκε από την ΕΡΤ σε αυτήν.


«Κάθε μέρα που περνάει ο κ. Ζούλας, ο κ. Καφαράκης και ο κ. Τρουπής καταγράφουν νέο ρεκόρ

Υπόθεση Λιγνάδη: Σοκάρει η τρίτη καταγγελία βιασμού στο “κολαστήριο” του Μεταξουργείου

 

Σήμερα κρίνεται η τύχη δεύτερου ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμό..

Σοκάρει η τρίτη κατά σειρά καταγγελία βιασμού άνδρα από τον σκηνοθέτη-ηθοποιό Δημήτρη Λιγνάδη μέσα στο σπίτι του “κολαστήριο” στο Μεταξουργείο.


Η τρίτη κατά σειρά μήνυση υποβλήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αναμένεται να συσχετιστεί στη δικογραφία σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, με επέκταση του σε βάρος του κατηγορητηρίου.

«Βαφτίζουν» επιτυχία το μέγα φιάσκο των εμβολιασμών: Πανηγυρισμοί και αυτοθαυμασμός Μητσοτάκη

 

Τι υποσχόταν τον Ιανουάριο ο Πρωθυπουργός, τι έγινε.


Χαρές και πανηγύρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το 1.000.000 εμβολιασμούς είχαμε την Πέμπτη, παρά το ότι η συγκεκριμένη επίδοση θα χαρακτηριζόταν μάλλον φτωχή με μέτρο σύγκρισης αυτά τα οποία τον Ιανουάριο προέβλεπε ο Πρωθυπουργός.


Σοβαρές καταγγελίες για σκάνδαλα με «ορυμαγδό» απευθείας αναθέσεων

 

Τσίπρας κατά Νικολάου: «Έχετε φάει και τα πόμολα, θα βάλετε φρένο σε αυτή την κυρία;»


Φάμπρικα απευθείας αναθέσεων από την κυβέρνηση της Ν.Δ. κατήγγειλε από του βήματος Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, επιτιθέμενος, μεταξύ άλλων, στη ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, που αποτελεί άλλωστε persona non grata για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σήφης Βαλυράκης σκοτώθηκε από την προπέλα!

Δεν βρέθηκαν ίχνη από άλλο σκάφος! Τα χτυπήματα προήλθαν από το δικό του φουσκωτό.

Η προπέλα του φουσκωτού του Σήφη Βαλυράκη -και όχι κάποιου άλλου σκάφους- φαίνεται ότι προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του πρώην υπουργού στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας στις 24 Ιανουαρίου.


Αυτό προκύπτει από το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Αστυνομίας, το οποίο παραδόθηκε στο Λιμεναρχείο Ερέτριας, που διενεργεί την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του 78χρονου πολιτικού. Το Λιμενικό είχε ζητήσει από τη Διεύθυνση

Αποκαλύψεις του ερευνητή Δημήτρη Ποντίκα: «Βρήκαμε φάρμακο, αξιόπιστο τεστ και μας αγνοούν»!

 

Αυστραλία, Ιαπωνία και Ν. Κορέα χρησιμοποιούν την «πατέντα» του Δημήτρη Ποντίκα.

Την επιδεικτική αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι σε οτιδήποτε καινοτόμο μπορεί να βάλει τέλος στον ασφυκτικό κλοιό που έχει διαμορφώσει η επέλαση της πανδημίας καταγγέλλει μέσω της «δημοκρατίας» ο ερευνητής και ιδρυτής του εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας MenidiMedica στην Αιτωλοακαρνανία, Δημήτρης Ποντίκας.


    Ρεπορτάζ: Κέλλυ Φαναριώτη