Ο αβάσταχτος λογαριασμός των lockdowns ανέρχεται στα 30 δισ. ευρώ

 

Σε αναμμένα κάρβουνα το οικονομικό επιτελείο μετά και τη νέα σκληρή καραντίνα. Τα σενάρια ανάλογα με τα περιοριστικά μέτρα

Συναγερμό έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο η ανακοίνωση του καθολικού lockdown στην Αττική, καθώς πιέζει ακόμα περισσότερο την ελληνική οικονομία. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θέλουν να εμφανίζονται καθησυχαστικά, λέγοντας ότι στον Προϋπολογισμό έχει προβλεφθεί ένα δυσμενές σενάριο, το οποίο προβλέπει μικρότερη ανάπτυξη το 2021. Πηγές της οδού Νίκης τονίζουν ότι έχουν υπολογίσει από τον περασμένο Νοέμβριο την επέκταση των μέτρων στήριξης έως και τον Απρίλιο του 2021.

Ορεστιάδα: Οργή κατά Μηταράκη για δημιουργία δομής λαθρομεταναστών

 

Νερά και καφέδες πέταξαν στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη οι κάτοικοι της Ορεστιάδας, που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν έντονα στη σκέψη της κυβέρνησης να δημιουργήσει δομή λαθρομεταναστών στην περιοχή τους, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.


Οι αγρότες, μάλιστα, προσπάθησαν να μπλοκάρουν την αυτοκινητοπομπή του Μηταράκη στην Εγνατία, συνθέτοντας το παζλ του γενικού ξεσηκωμού που παρατηρείται στον Εβρο, οι κάτοικοι του οποίου σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθούν την απόφαση της κυβέρνησης και ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις.

Ο Λοβέρδος υμνεί την κυβέρνηση Σαμαρά!

 

Τι είπε ο ελεγχόμενος για τη Novartis πρώην υπουργός που παρουσιάστηκε ως άλλος εθνικός ευεργέτης


Είμαι περήφανος που ήμουν στην κυβέρνηση Σαμαρά κι αυτό θέλω να είναι καθαρό, για το έργο της, είμαι περήφανος για όλες τις κυβερνήσεις που συμμετείχα, του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου, των Σαμαρά – Βενιζέλου» δήλωσε στο pontiki.gr ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης έχει μολυνθεί από την αλαζονεία της εξουσίας

 

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει μολυνθεί από μια θανατηφόρα πολιτικά ασθένεια: την αλαζονεία της εξουσίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Στον απόηχο του τραπεζώματος - πρόκληση στην Ικαρία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «δίνει την αίσθηση ότι δεν συναισθάνεται τι βιώνει ο μέσος πολίτης» και διερωτήθηκε: «Αυτές οι τσαμπούνες, οι μουσικές, τι ακριβώς γιορτάζανε; τους 6.000 νεκρούς;»

Γεννηματά: Απέτυχαν με προβληματικά μέτρα, παλινωδίες και εμμονές

 

Για αποτυχία της κυβέρνησης με προβληματικά μέτρα και παλινωδίες κάνει λόγο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ζητώντας σοβαρότητα από τον πρωθυπουργό και γενναία μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού η Φώφη Γεννηματά άφησε και σαφείς αιχμές για την Ικαρία υπογραμμίζοντας «να τηρήσουν και οι ίδιοι τα μέτρα και όχι να τα παραβιάζουν πρώτοι».

ΥΕΝΕΔ: Ποιος φωστήρας στην ΕΡΤ έδωσε εντολή να λογοκριθούν με ηχητικά εφέ οι βωμολοχίες των φαντάρων στην τηλεοπτική «Λούφα και Παραλλαγή», προχθές Δευτέρα;

Μόνο ένα «Γαμώ τη Σοβιετία» ακούστηκε, παραδόξως κρυστάλλινο και ολοκάθαρο. Α, ναι, και ένα «μαλάκας» που τα «μπιπ» (σε μια συγκινητική στιγμή αυτογνωσίας και ταύτισης) το λυπήθηκαν και το άφησαν ελεύθερο στην κρατική συχνότητα.

Πάντως, μετά το τέλος της εκπομπής, δεν εμφανίστηκε το σήμα της Υπηρεσίας Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων.

Θύελλα στο χώρο του θεάματος: Μπουρδούμης κατά Λιβαθινού - «Κανείς δε θα κάτσει φρόνιμα πια»

 

Πραγματική θύελλα στο χώρο του θεάτρου και γενικότερα του θεάματος έχουν προκαλέσει οι συνεχιζόμενες καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, σεξουαλικής κακοποίησης ή και βίας σε βάρος ηθοποιών, καθώς προκαλούν ρήγματα μεταξύ των δημιουργών και συγκρούσεις αντιλήψεων.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σκληρή απάντηση που έδωσε ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης στον σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινό, ο οποίος εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με το πού θα οδηγήσουν οι καταγγελίες αυτές και ποιες συνέπειες θα έχουν στο χώρο του θεάτρου.

Ρουβίκωνας σε Λιγνάδη: «Κόψε τις απειλές βλάκα»

 

Και ενώ οι αποκαλύψεις για βιασμούς, σεξουαλική, λεκτική και σωματική βία στο χώρο του θεάματος δίνουν και παίρνουν και ενώ ακούγονται καταγγελίες ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης κινεί γη και ουρανό για να μην γίνουν εις βάρος του νομικές κινήσεις, ο άτυπος αρχηγός του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαιτζίδης σε ανάρτησή του προειδοποιεί τον Λιγνάδη ότι: Έχουμε μπει κι άλλοι στο παιχνίδι. Κόψε τις απειλές.


Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Πότε ξεκινά ο χιονιάς (Χάρτες)

 

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας σύμφωνα με το Meteo. Παράλληλα, σχετικά αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις σκόνης κατά τόπους ενώ η θερμοκρασία θα είναι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Πιο αναλυτικά η πρόγνωστη του καιρού:


Στην Αττική αναμένονται από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Μετά τον Αθανασίου και ο Γιώργος Χρανιώτης ζητάει την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη

 

Μετά το τσουνάμι καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου, πολλοί είναι οι ηθοποιοί που τάσσονται κατά της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Λίνας Μενδώνη. Μετά τον Μάριο Αθανασίου, ο οποίος με ανάρτησή του ζήτησε από την υπουργό να παραιτηθεί, γράφοντας ένα κείμενο-κόλαφο, τώρα έρχεται και ο Γιώργος Χρανιώτης.

Κύπελλο Ελλάδος: Ντέρμπι στον Πειραιά – Φαβορί οι Δικέφαλοι

 

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των προημιτελικών αγώνων για το Κύπελλο Ελλάδος, εκεί που στο πιο ενδιαφέρον ματς, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Άρη.


Το Κύπελλο Ελλάδος συνεχίζεται με την προημιτελική του φάση και την πρώτη της αναμέτρηση. Τρία από τα τέσσερα παιχνίδια θα διεξαχθούν σήμερα.

Ολυμπιακός: «Απόφαση σκάνδαλο, αγοράστε ομάδες να παίρνετε πρωταθλήματα – Ταφόπλακα στο ποδόσφαιρο»

 Ο Ολυμπιακός σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για απόφαση σκάνδαλο, αναφορικά με την αθώωση του ΠΑΟΚ, τονίζοντας πλέον πως όλοι θα μπορούν να αγοράζουν ομάδες να παίρνουν πρωταθλήματα, βάζοντας ταφόπλακα στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:


«Σκάνδαλο είναι η μόνη λέξη που πάντα χαρακτήριζε την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ- ΞΑΝΘΗ.

Έλληνες του εξωτερικού: Ο Τάσος Μπακασέτας σκοράρει συνεχώς και γίνεται μία ονειρεμένη επένδυση για την Τραμπζονσπόρ

 

Χρόνος προσαρμογής; Ένα κάποιο, εύλογο, χρονικό διάστημα μέχρι να μάθει πρόσωπα και πράγματα στο καινούριο του περιβάλλον; Μία χαρά κατανοητά θα ‘ταν όλα τούτα αν είχαν συμβεί, μόνο που ο Τάσος Μπακασέτας δεν τα έχει καν ανάγκη. Στις λίγες ημέρες που βρίσκεται στην Τραμπζονσπόρ, συμπεριφέρεται λες και είναι εκεί καιρό. Πολύ καιρό…


Αφήνουμε κατά μέρος το ντεμπούτο του κόντρα στην Μπεσίκτας (όταν μπήκε στο 62’) και καταθέτουμε τα εξής εκλεκτά του κατορθώματα στα δύο επόμενα ματς, στα οποία ξεκίνησε βασικός. Αμφότερα τα έκρινε αυτός! Αφού υπέγραψε τη νίκη με 1-0 επί της Ντενίζλισπορ, ανέλαβε προσωπικά το «διπλό» απέναντι στη Μαλάτιασπορ.

Καπραβέλος – Παγώνη: «Να… κλείσουν Θεσσαλονίκη και Πάτρα»

 

Η κ. Παγώνη και ο κ. Καπραβέλος σε δηλώσεις τους, τόνισαν πως θα πρέπει να πάνε σε ολικό lockdown Θεσσαλονίκη και Πάτρα.


Καπραβέλος – Παγώνη: Για την πίεση που ασκεί η πανδημία στο δημόσιο σύστημα Υγείας ιδιαίτερα στην Αττική και οδήγησε στην απόφαση για «σκληρό» lockdown μίλησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη και ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Η κ. Παγώνη τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί καθολικό lockdown και στην Πάτρα ενώ αντίστοιχη σύσταση έκανε και ο κ. Καπραβέλος για τη Θεσσαλονίκη.

Νέο αυστηρό lockdown – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε την «ταφόπλακα» στην Ελλάδα: η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απέθανε!

 Lockdown: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του θα μείνει στην ιστορία ως η Κυβέρνηση των lockdown. Πλήρης διάλυση της χώρας.


Αυτή η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση των lockdown, της παρανοϊκής απονέκρωσης της οικονομίας και εν τέλει – εκεί που οδηγούν τα πράγματα-  της ολικής καταστροφής της χώρας.


Η καταστροφική τους πολιτική θα καταγραφεί στις σελίδες της ιστορίας με τα πιο μελανά χρώματα, μελανότερα και από την εφιαλτική δεκαετία των μνημονίων.