Πανζουρλισμός στην Αφρική με τον Β.Πούτιν!- Αφρικανοί ηγέτες: “Είμαστε μία οικογένεια με την Ρωσία” – Η Μόσχα διέγραψε χρέη δισ. δολ. και έδωσε δωρεάν 50.000 τόνους σιτάρι

 Πανζουρλισμός με την Ρωσία και τον Β.Πούτιν επικρατεί στην “Μαύρη Ήπειρο” μετά τις εξαγγελίες του Ρώσου προέδρου για διαγραφή δισ. δολαρίων χρεών των αφρικανικών χωρών και δωρεάν προμήθεια 50.000 τόνων σιταριού.

Οι εικόνες, και κυρίως, οι πύρινες ομιλίες των ηγετών της Αφρικής κατά της Δύσης προκαλούν σοκ σε ΗΠΑ, Γαλλία και ΕΕ. Ο Ρώσος πρόεδρος με πολύ απλές κινήσεις κατάφερε να πάρει το “σκαλπ” του Ε.Μακρόν και να εκπαραθυρώσει την Γαλλία από την Αφρική.

Ο Β.Πούτιν τόνισε πως “ήρθε η ώρα η Αφρική να πάρει τη θέση που της αξίζει και να γίνει ένα νέο κέντρο εξουσίας.

Βίντεο: Οι Ουκρανοί κάνουν κύκλους με MRAP γύρω από τα ρωσικά ναρκοπέδια κατ’ εντολή των Γερμανών – Ξεσπούν σε γέλια οι Ρώσοι

Ένα απίστευτο βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Πριν λίγες ημέρες, όταν οι Ουκρανοί ρώτησαν τους Γερμανούς αξιωματικούς  πως προχωράνε μέσα από ναρκοπέδια, η απάντηση ήταν «περνάμε γύρω-γύρω».

Στο μυαλό τους είχαν τα ναρκοπέδια 200 μέτρων, μη έχοντας ιδέα για τα ναρκοπέδια τεράστιων εκτάσεων στο ουκρανικό πεδίο της μάχης!

Τώρα βλέπει το φως της δημοσιότητας το εξής βίντεο.

Οι Ουκρανοί επιχειρούν να διασπάσουν την ρωσική άμυνα στον τομέα Vremyevsky στην Ζαπορίζια.

Βίντεο: Ξύλο μεταξύ Κολομβιανών μισθοφόρων και Ουκρανών – Tσακώνονται πλέον μεταξύ τους…

 Δεύτερο επεισόδιο στο σίριαλ με τους μισθοφόρους από την Κολομβία έλαβε χώρα στην Ουκρανία,.

Σύμφωνα με τον Κολομβιανό στρατιώτη, Ουκρανοί έσπασαν στον ξύλο κάποιος μισθοφόρους.

“Eδώ μπορείτε να δείτε πως η GUR μας φέρεται.

Άνδρες ήρθαν μέσα και έσπασαν στο ξύλο τους Κολομβιανούς.

ΣΥΡΙΖΑ: Να μη διανοηθεί καν ο Γεωργιάδης να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο - έκτρωμα για 16 ώρες εργασίας σε μία μέρα

 «Ο υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης, ως άξιος συνεχιστής του κ. Χατζηδάκη, αποκάλυψε σήμερα το εφιαλτικό σκηνικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ για τους εργαζόμενους», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία που θα προβλέπει 16 ώρες δουλειά την ημέρα με δύο 8ωρα σε δύο εργοδότες» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας:
«Και αυτό -κατά τον κ. Γεωργιάδη- θα είναι "προσωπική απόφαση" του εργαζόμενου.
Με λίγα λόγια, ο εκβιασμός βαφτίζεται "επιλογή" την ώρα που η ακρίβεια, η εργοδοτική αυθαιρεσία και οι χαμηλοί μισθοί πλήττουν τον κόσμο της εργασίας».

ΚΚΕ: Οι «πολυδύναμοι εκσυγχρονιστές» της κυβέρνησης φέρνουν τον μεσαίωνα με τις 16 ώρες εργασίας

 Μετά το "δικαίωμα" στη 10ωρη εργασία χωρίς υπερωριακή αμοιβή που θεσπίστηκε με τον νόμο "Χατζηδάκη", ο νέος υπουργός εργασίας, 'Αδ. Γεωργιάδης, ανακοίνωσε και το "δικαίωμα" στη δουλειά μέχρι και 16 ώρες την ημέρα, με απασχόληση σε περισσότερους από έναν εργοδότη, αξιοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την "παράλληλη απασχόληση"» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του και επισημαίνει στη συνέχεια:

«Ο υπουργός προκαλεί τη νοημοσύνη όλων όταν προσπαθεί να κρύψει την εξυπηρέτηση των εργοδοτικών απαιτήσεων πίσω από τη φράση "αν το θέλει ο εργαζόμενος".

Νόμος Putin: Επενδυτές από «εχθρικές χώρες» δεν θα μπορούν έχουν μερίδια σε ρωσικές εταιρείες – Ισχύει και για Έλληνες

 Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε νόμο που απαγορεύει σε ξένους επενδυτές από «μη φιλικές» χώρες να κατέχουν μερίδια σε μεγάλες ρωσικές εταιρείες και τράπεζες, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο η κυβέρνηση θα καταρτίσει κατάλογο των ρωσικών επιχειρήσεων που θα καλυφθούν από τον νόμο, συμπεριλαμβανομένων όλων των συστημικά σημαντικών τραπεζών και επιχειρήσεων που υπερβαίνουν ένα ορισμένο μέγεθος από πλευράς εσόδων, εργαζομένων, περιουσιακών στοιχείων ή καταβληθέντων φόρων.

Κ. Μητσοτάκης: Ο Δημήτρης Πτωχός θα είναι ένας εξαιρετικός περιφερειάρχης Πελοποννήσου

 O K.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει μόνο ο κομματικός μηχανισμός την υποψηφιότητα του κ. Πτωχού, αλλά θα ζητηθεί η στήριξη όλων γιατί, όπως είπε, «ο Δημήτρης Πτωχός θα είναι ένας εξαιρετικός περιφερειάρχης

Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και για την πατρίδα μας και για την Πελοπόννησο» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του απόψε στη Μεσσήνη, στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Σάλος με το νομοσχέδιο για… 16 ώρες εργασίας σε μία μέρα – Αγωνιώδεις διευκρινίσεις Γεωργιάδη μετά τον πάταγο, θύελλα αντιδράσεων

 Την 16ωρη εργασία επιδιώκει να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση φιλοτεχνώντας τη ρύθμιση ως κεκτημένο της ΕΕ.

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης την Παρασκευή (4/8/2023) ανήγγειλε την 16ωρη εργασία τη μέρα σε δύο εργοδότες.
Πρόσθεσε δε ότι η σχετική ρύθμιση εντάσσεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
«Θεσπίζουμε τη δυνατότητα ενός εργαζόμενου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες, δηλαδή μπορεί κάποιος εργαζόμενος να δουλεύει δύο 8ωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι αυτό απολύτως νόμιμο, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ.

Ουκρανία: Χτυπήσαμε το πλοίο Olenegorsky Gornyak στο Novorossiysk

 Αν και η Ρωσία υποστηρίζει πως εξουδετέρωσε επίθεση των Ουκρανών με θαλάσσια drones κατά ναυτικής βάσης στο Novorossiysk, στη Μαύρη Θάλασσα, το Κίεβο υποστηρίζει πως από αυτήν την επίθεση του με δύο drones κατάφερε να πλήξει το ρωσικό πολεμικό πλοίο Olenegorsky Gornyak, το οποίο μάλιστα όπως αναφέρει, έχει πάρει κλίση και δεν μπορεί να συνεχίσει τις μάχιμες αποστολές του.

Συγκεκριμένα, οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας (SBU) ανακοίνωσαν πως δυνάμεις της μαζί με το ουκρανικό ναυτικό κατάφεραν να πλήξουν το 112 μέτρων ρωσικό πολεμικό πλοίο με αποτέλεσμα αυτό να υποστεί μεγάλο ρήγμα στο κύτος του, να πάρει κλίση προς τα αριστερά και να μην μπορεί να επιχειρήσει στρατιωτικά.

Παραδοχή Zelensky: Δύσκολη η αντεπίθεση της Ουκρανίας – Οι μάχες, που διεξάγονται, είναι πολύ βίαιες

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky παραδέχθηκε ότι η αντεπίθεση για την απελευθέρωση κατεχόμενων εδαφών είναι δύσκολη, αλλά διαβεβαίωσε ότι ο ουκρανικός στρατός κυριαρχεί στο πεδίο των μαχών.

«Οι κατακτητές προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να σταματήσουν τους άνδρες μας.
Οι μάχες είναι πολύ βίαιες», ανέφερε ο Zelensky σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δόθηκε απόψε (3/8) στη δημοσιότητα.
«Ό,τι και να κάνει ο εχθρός, ο ουκρανικός στρατός κυριαρχεί», ισχυρίστηκε.

Κέρδη 11 δισ με το... αίμα των Ουκρανών – Ο βρώμικος ρόλος της βρετανικής BAE Systems - Επόμενος στόχος… Πεκίνο

 Εν μέσω της αύξησης των στρατιωτικών δαπανών των μελών του ΝΑΤΟ ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, η BAE Systems ανακοίνωσε ότι – κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους – τα καθαρά κέρδη της εκτινάχθηκαν στα ύψη με αύξηση 57%.

Ο βρετανικός κολοσσός της βιομηχανίας όπλων δήλωσε ότι τα έσοδά της αυξήθηκαν στα 11 δισεκατομμύρια λίρες, σημειώνοντας αύξηση 13%, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν σε 965 εκατομμύρια λίρες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Η Γερμανία… ξέχασε να στείλει 100 Leopard και 20 Marder στην Ουκρανία

 Η Γερμανία ξέχασε… να στείλει στο Κίεβο 100 άρματα μάχης Leopard 1 και 20 τεθωρακισμένα Marder, τα οποία το Βερολίνο είχε υποσχεθεί ήδη από τον περασμένο Μάιο όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως οι αρχές της Γερμανίας καθυστερούν να παραδώσουν το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχαν υποσχεθεί στην Ουκρανία ενόψει της επίσκεψης τότε του προέδρου Volodymyr Zelensky.
Σύμφωνα με τη Die Welt, από το πακέτο αυτό, το Κίεβο έχει λάβει ελάχιστα.

Αφαίμαξη 43.000 Ουκρανών από την αντεπίθεση, συνολικά 350.000 νεκροί - Κίεβο: Χτυπήσαμε το πλοίο Olenegorsky Gornyak

 Σε πλήρη απελπισία έχουν περιέλθει οι Ουκρανοί σχετικά με την πορεία της αντεπίθεσης τους, η οποία όχι μόνο δεν προχωρά όπως είχε σχεδιαστεί ή αναμενόταν, αλλά αντιθέτως – όπως αποκαλύπτεται – φαίνεται να έχει σβήσει και ενώ έχει προκαλέσει και τεράστιο αριθμό θυμάτων και τραυματιών ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις της.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει πως οι Ουκρανοί έχουν χάσει πάνω από 43.000 στρατιώτες κατά τη διάρκεια της δίμηνης αντεπίθεσης τους, τη στιγμή που εκτιμήσεις Αμερικανών στρατιωτικών κάνουν λόγο για τουλάχιστον 300.000 με 350.000 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, αλλά και για εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες.

Συνταρακτική αποκάλυψη: ΗΠΑ και ΝΑΤΟ έχασαν την υπομονή τους με την Ουκρανία και την αφήνουν στο έλεος της Ρωσίας

 Μία συνταρακτική αποκάλυψη θέτει νέα δεδομένα στο μέτωπο των στρατιωτικών επιχειρήσεων, καθώς όπως φαίνεται οι ΗΠΑ είναι ένα βήμα πριν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.

Η στρατηγική του ουκρανικού καθεστώτος στο μέτωπο των επιχειρήσεων και οι συνεχείς απαιτήσεις για όπλα δοκιμάζουν την υπομονή των ΗΠΑ και των άλλων χωρών του ΝΑΤΟ αποκαλύπτει το CNBC.
Η τελευταία αποκάλυψη έρχεται μετά την τελευταία Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, όπου η συμπεριφορά του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky προφανώς εξόργισε την Ουάσιγκτον.

Άρχισε ο «εφιάλτης» στα ομόλογα - Μετρά αντίστροφα η βόμβα χρέους των 32 τρισ. των ΗΠΑ

 Τα μακροπρόθεσμα ομόλογα των ΗΠΑ οδεύουν στο να κλείνουν τη χειρότερη εβδομάδα του έτους, εν μέσω ενδείξεων απροσδόκητης ανθεκτικότητας στην οικονομία των ΗΠΑ και νέων λόγων ανησυχίας για το αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα.

Η απόδοση των 30ετών τίτλων ανέβηκε σχεδόν κατά 25 μονάδες βάσης τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, επιστρέφοντας στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία φορά στα μέσα Νοεμβρίου, όταν ο πληθωρισμός ήταν ακόμα πάνω από το 7%, υπερδιπλάσιο του τρέχοντος ποσοστού.

Σούσουρο στις ΗΠΑ: Αμερικανοί ναύτες συνελήφθησαν για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας!

 Δύο ναύτες του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού συνελήφθησαν και κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας, σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press που αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters και αμερικανικά ΜΜΕ.

Ένας 22χρονος ναύτης που υπηρετεί σε πολεμικό πλοίο στο Σαν Ντιέγκο συνελήφθη χθες Τετάρτη, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες που σχετίζονται με την κατασκοπεία και τη συνωμοσία για αποστολή πληροφοριών σε Κινέζους αξιωματούχους, αναφέρει το AP επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους οι οποίοι ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους.

Στο 80′ ο Άρης σφράγισε το εισιτήριό του για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, 1-0 την Αραράτ Ερεβάν

 Χρειάστηκαν 80 λεπτά αγωνίας στον αγώνα του Άρη με την Αραράτ Ερεβάν. Οι «κίτρινοι» μετά από ένα αδιάφορο α’ μέρος είχαν 45′ λεπτά για να διεκδικήσουν την πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα που ήταν σαφώς κατώτερη, αλλά με πείσμα διεκδικούσα ότι μπορούσε από τον αγώνα.

Τελικά ένα παιδί της άμυνας, ο Φαμπιάνο έδωσε τη λύση με γκολ στο 80′. Ήταν ένα τέρμα που χάρισε την πρόκριση στην ελληνική ομάδα, έκανε το «τρία στα τρία» σε συλλογικό επίπεδο και πλέον η Ελλάδα συνεχίζει και με τις πέντε ομάδες που μετέχουν φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τώρα είναι η σειρά της Ντιναμό Κιέβου να αμφισβητήσει την πρόκριση του Άρη στους ομίλους του Κόνφερενς Λίγκ.

Τα είδε όλα ο ΠΑΟΚ στην Ιερουσαλήμ – Από την κόλαση στον παράδεισο της πρόκρισης με 4-1

 Θα μπει στα βιβλία της ιστορίας του ποδοσφαίρου ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Μπεϊτάρ (4-1) στην Ιερουσαήλ. 

Το τελικό σκορ δείχνει μια άνετη νίκη, όμως μόνο άνετη δεν ήταν η νίκη πρόκριση με δεδομένο το 0-0 στον προηγούμενο αγώνα στην Τούμπα.

Τώρα στα πλέι οφ της διοργάνωσης η Κροατική Χάιντουκ απειλεί να… φράξει τον δρόμο του ΠΑΟΚ προς τους ομίλους στις 7 και 17 Αυγούστου.

Η ECOWAS ετοιμάζει εισβολή στο Νίγηρα – Η νέα κυβέρνηση άνοιξε σύνορα & εναέριο χώρο για Αλγερία, Τσαντ, Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο, Λιβύη

 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην περιοχή του Σαχέλ μετά το πραξικόπημα στο Νίγηρα με το οποίο ανατράπηκε η προηγούμενη φιλογαλλική-φιλοαμερικανική κυβέρνηση και εγκαταστάθηκε ένα θεωρούμενο από την Δύση φιλορωσικό στρατιωτικό καθεστώς, καθώς η λεγόμενη Δυτικοαφρικανική Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ECOWAS) ετοιμάζεται να παρέμβει στρατιωτικά στην χώρα (δηλαδή να εισβάλει) συνεπικουρούμενη από Γάλλους και Αμερικανούς.

Βίντεο: Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται μέσα από το δάσος της Κρεμίνα προς το Κουπιάνσκ

 Βίντεο που δημοσίευσαν οι Ρώσοι δείχνει τις δυνάμεις τους να προωθούνται μέσα από το δάσος της Κρεμίνα στο Κουπιάνσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στην περίμετρο της πόλης και πιστεύεται πως τον Σεπτέμβριο ίσως και νωρίτερα θα πραγματοποιήσουν έφοδο για την κατάληψή της.

Προοίμιο πολέμου; – Η νέα κυβέρνηση του Νίγηρα διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με ΗΠΑ, Νιγηρία και Τόνγκο

 Η νέα κυβέρνηση του Νίγηρα διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με ΗΠΑ, Νιγηρία και Τόνγκο και όλα δείχνουν πως η ανάφλεξη στο Σαχέλ είναι ζήτημα ημερών.

Φυσικά σε ότι αφορά τις ΗΠΑ, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αποσυρθούν άμεσα οι αμερικανικές δυνάμεις που δρουν στην χώρα στα πλαίσια της επιχείρησης Juniper Shield, η οποία διεξάγεται κατά των τζιχαντιστικών ομάδων από το 2013 μέχρι και σήμερα.

Ουκρανική επίθεση με θαλάσσια drones στο ρωσικό λιμάνι του Νοβοροσίσκ στην Μαύρη Θάλασσα (βίντεο)

 Επίθεση από ουκρανικά θαλάσσια drones δέχτηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες το Νοβοροσίσκ, ένα από τα μεγαλύτερα ρωσικά λιμάνια στην Μαύρη Θάλασσα.

Σε σχετικό βίντεο φαίνεται η στιγμή της καταστροφής ενός θαλάσσιου drone, το οποίο στην αρχή αρπάζει φωτιά και εν συνεχεία εκρήγνυται.