Εκτροχιάζεται η κατάσταση στην Γαλλία: Στις φλόγες παραδόθηκε το ιστορικό δημαρχείο του Μπορντώ (βίντεο) 3,5 εκατ. διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης

 Συνολικά 3,5 εκατομμύρια διαδηλωτές μετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση στη Γαλλία κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που προωθεί ο Ε.Μακρόν, σύμφωνα με το συνδικάτο CGT, αν και το υπουργείο Εσωτερικών μιλά για μόλις 1,08 εκατ. πολίτες με τις διαδηλώσεις να έχουν κατακλύσει όλες τις πόλεις αλλά στο Μπορντώ να έχουν λάβει μορφή εξέγερσης καθώς πριν από λίγη ώρα το ιστορικό δημαρχείο της πόλης παραδόθηκε στις φλόγες.

Ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται ανυποχώρητος και παρά την αποφυγή των προτάσεων μομφής τυχόν εκτροχιασμός των διαδηλώσεων θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και χρήση και των ενόπλων δυνάμεων.

Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ παίρνουν θέση «απέναντι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Αδιαφανής η λίστα Πέτσα» και «Έκαναν παράνομες υποκλοπές»

 Κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη λαμάνουν θέση οι ΗΠΑ με την ετήσια Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η οποία δημοσιεύεται για να περιγράψει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο, σε 198 χώρες, για το έτος 2022 και την οποία παρουσίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Στα «ελληνικά» Mirage 2000 EGM/BGM εκπαιδεύονται οι Ουκρανοί – Τα 19 αεροσκάφη που επέστρεψε η ΠΑ στην Dassault καταλήγουν στο Κίεβο (βίντεο)

 Στα πρώην ελληνικά Mirage 2000 EGM/BGM που επέστρεψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Γαλλία ως μέρος της συμφωνίας για την αγορά των Rafale, εκπαιδεύονται οι Ουκρανοί πιλότοι

Και τα 19 αεροσκάφη που επέστρεψε η ΠΑ στην Dassault καταλήγουν στο Κίεβο.

Όπως είναι γνωστό οι Γάλλοι αναβαθμίζουν μέχρι και 17 από αυτά με τα χρήματα που δίνει η ΕΕ για την Ουκρανία.

Συνετρίβη από τους Ρώσους η ουκρανική επίθεση στην Ζαπορίζια – Οι Ουκρανοί απωθήθηκαν πέρα από την «γκρίζα ζώνη» Οι Ρώσοι τους οδήγησαν σε παγίδα

 Οι Ρώσοι συνέτριψαν τη κεραυνοβόλο επίθεση των Ουκρανών οι οποίοι στην αρχή φάνηκαν ότι  κατάφεραν να διατρήσουν την ρωσική άμυνα στην επαρχία της Ζαπορίζια και να προχωρήσουν προς την πόλη Pologovsky με στόχο να φτάσουν στην Μελιτόπολη.

Αυτό όμως που έγινε στην πραγματικότητα ήταν οι Ρώσοι να

Το Politico «τρολάρει» τον Κ.Μητσοτάκη: Ανέβασε φωτογραφία του στο Twitter και ζήτησε από τους χρήστες να «βάλουν λεζάντα» Τα σχόλια έπεσαν «βροχή»

 Την προσοχή του Politico τράβηξε μια φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, την οποία ανέβασε στο Twitter και ζήτησε από τους χρήστες να βάλουν την κατάλληλη… λεζάντα!

Όπως ήταν αναμενόμενο τα σχόλια πήραν «φωτιά».

ΗΠΑ για βάση τους στην Συρία: «Οι Ρώσοι πετούν μαζικά με τα μαχητικά τους από πάνω μας» Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην χώρα

 Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πετούν συνεχώς πάνω από την αμερικανική αεροπορική βάση στη Συρία, πριν και μετά την κατάρριψη αμερικανικού drone τύπου MQ-9 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την περασμένη εβδομάδα.

Η ρωσική αεροπορία με δεκάδες αεροσκάφη δείχνει την ισχύ της  καταδεικνύοντας ότι οι διεθνείς σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC News, ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω ή κοντά σε αμερικανική αεροπορική βάση στη Συρία περισσότερες από 25 φορές παραβιάζοντας την

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε οι χώρες της ΕΕ να στείλουν 1.000.000 βλήματα πυροβολικού στο Κίεβο!

 Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (στο οποίο μετείχε και ο ΚΜητσοτάκης συμφωνώντας με τις θέσεις των υπολοίπων Ευρωπαίων) επαναλαμβάνει την ακλόνητη δέσμευση της ΕΕ να βοηθήσει την Ουκρανία και τον λαό της – πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά και ανθρωπιστικά – «για όσο διάστημα χρειαστεί».

Γαλλία: Κανόνια νερού, οδοφράγματα και δακρυγόνα ανάμεσα σε αστυνομία και διαδηλωτές στη Ρεν (video)

 Διαδηλωτές οργισμένοι με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και το σχέδιό του να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης συγκρούστηκαν με την αστυνομία στη Ρεν την Πέμπτη, σε μια ημέρα διαδηλώσεων σε εθνικό επίπεδο.

Ρωσία: Ξανά σε τροχιά ανάπτυξης η οικονομία της χώρας, λέει ο πρωθυπουργός Μισούστιν

 Η ρωσική οικονομία άντεξε τις κυρώσεις της Δύσης το 2022 και επιστρέφει πλέον σε τροχιά ανάπτυξης, είπε σήμερα (23.03.2023) ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν.

Η προηγούμενη χρονιά ήταν «μια δύσκολη περίοδο προσαρμογής», είπε ο Μισούστιν στην Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή). «Ας είμαστε ρεαλιστές, η πίεση από το εξωτερικό είναι απίθανο να αμβλυνθεί.

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και μαχητικά αεροσκάφη

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε σήμερα (23.03.2023) τους Ευρωπαίους για τη στρατιωτική βοήθεια που παρέχουν στη χώρα του. Προειδοποίησε ωστόσο, ότι οι δισταγμοί όσον αφορά τον εφοδιασμό της με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και μαχητικά αεροσκάφη μπορεί να παρατείνουν τον πόλεμο.

Επιστρέφοντας από τη Χερσώνα, κοντά στο νότιο μέτωπο της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε μέσω βιντεοσύνδεσης μέσα από το τρένο του με τους Ευρωπαίους ηγέτες που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες. Η σύνδεση διακόπηκε μία φορά, όμως ο Ζελένσκι κατάφερε να περάσει το μήνυμά του, είπε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ιταλία: Άλευρα εντόμων προς πώληση στα καταστήματα – Το 70% των Ιταλών δηλώνει “απροθυμία να δοκιμάσει”

 νταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Τα αλεύρια που παρασκευάζονται από έντομα όπως γρύλους και ακρίδες θα βρεθούν σύντομα σε ειδικά αφιερωμένα ράφια των καταστημάτων της Ιταλίας. Αυτό αποφάσισε η Διάσκεψη Κρατών-Περιφερειών της Ιταλίας, παρουσία των υπουργών Γεωργίας και Τροφικής Κυριαρχίας, Υγείας και Επιχειρήσεων.

Όπως τονίζει σήμερα ο Ιταλικός Τύπος, και οι τρεις Ιταλοί υπουργοί υπέγραψαν 4 σχετικά διατάγματα,

Ηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων στην Ουκρανία: Οι μοναχοί δεν θα φύγουν από το μοναστήρι όπως έχουν διαταχθεί

 Οι μοναχοί του διεθνώς γνωστού μοναστηριού Λαύρα των Σπηλαίων στο Κίεβο δεν θα φύγουν από το μοναστήρι, όπως έχουν διαταχθεί από τις ουκρανικές αρχές, δήλωσε σήμερα ο ηγούμενος καλώντας, παράλληλα, τους πιστούς να τους υπερασπιστούν.

Να σημειωθεί ότι οι ουκρανικές αρχές έχουν διατάξει τους μοναχούς να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις του μοναστηριού μέχρι τις 29 Μαρτίου, ήτοι την ερχόμενη Τετάρτη.

«Μας έδωσαν προθεσμία δύο εβδομάδων, μέχρι τις 29 Μαρτίου, να φύγουμε από το μοναστήρι (…)

Τουρίστας επέζησε από πτώση με μπάντζι στην Ταϊλάνδη μετά από κόψιμο του σχοινιού (video)

 Τα πλάνα από την τρομακτική δοκιμασία έγιναν viral αυτή την εβδομάδα αφού ο 39χρονος τουρίστας από το Χονγκ Κονγκ δημοσιοποίησε την ιστορία του.

Ο τουρίστας, ο οποίος ζήτησε να χρησιμοποιήσει μόνο το μικρό του όνομα Μάικ για να αποφύγει τη διαδικτυακή παρενόχληση, έκανε βουτιά «του κύκνου» από ένα βάθρο ύψους 10 ορόφων στην πόλη Πατάγια, ενώ βρισκόταν σε διακοπές τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Ευτυχώς, το άλμα έγινε πάνω από μια υδάτινη μάζα. Το σχοινί bungee έσπασε χιλιοστά του δευτερολέπτου πριν ο Μάικ πλησιάσει τον πυθμένα του άλματός του, με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό από κάτω.

Ινδία: Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες από κατάρρευση κτιρίου

 Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν όταν ένα τριώροφο κτίριο κατέρρευσε σήμερα στο κρατίδιο Άντρα Πραντές της νότιας Ινδίας.

Το κτίριο κατέρρευσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στην Βισαχαπάτναμ, τη μεγαλύτερη πόλη αυτού του ινδικού κρατιδίου. Η αστυνομία απέκλεισε τη γύρω περιοχή για προληπτικούς λόγους, ενώ διασώστες πραγματοποίησαν έρευνα στα ερείπια για την ανεύρεση επιζώντων.

Οι αρχές που διεξάγουν έρευνα για να εξακριβώσουν τα αίτια της τραγωδίας, εξετάζουν το ενδεχόμενο καθίζησης του εδάφους αφότου ο ιδιοκτήτης γειτονικού οικοπέδου προχώρησε σε εκσκαφή θεμελίων για την ανέγερση οικοδομής.