Στην «πεταλούδα του Αιγαίου», τη μαγευτική Αστυπάλαια

Η πτήση μας ήταν προγραμματισμένη για το πρωί του Σαββάτου. Οι αποσκευές μας περιείχαν τα απαραίτητα: Χάρτη του νησιού, μαγιό και κάμερες. Κάμερες και φακούς. Ήμασταν αποφασισμένοι να αποτυπώσουμε την άγρια ομορφιά της Αστυπάλαιας στα επόμενα δύο 24ωρα που θα ακολουθούσαν.

Δεν έπρεπε να χαθεί ούτε ένα δευτερόλεπτο.

Η Αστυπάλαια από ψηλά μοιάζει σαν πεταλούδα. Για αυτό και όσοι το γνωρίζουν την αποκαλούν «η πεταλούδα του Αιγαίου».

Σύρος: Οι οικισμοί που πρέπει να δείτε στο πιο αρχοντικό νησί των Κυκλάδων

Η εγγύτητά της στην Αθήνα την καθιστά ιδανική κοντινή απόδραση και πόλο έλξης καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Άλλωστε, η Ερμούπολη, η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της παραμένει ζωντανή ανεξαρτήτως εποχής.

Η πολύπλευρη «προσωπικότητα» της Σύρου είναι όμως εμφανής σε κάθε μικρό οικισμό της, από τη μεσαιωνική Άνω Σύρο μέχρι τη γραφική Ποσειδωνία και το παραθαλάσσιο Κίνι…



Ύδρα: Το νησί που ενέπνευσε τους σημαντικότερους καλλιτέχνες

Το γραφικό νησί των καλλιτεχνών αποτελούσε πάντα ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούσαν έμπνευση. Η μοναδική ομορφιά των σαγηνευτικών εικόνων του καταφέρνουν εδώ και πολλά χρόνια να συγκεντρώνουν πλήθος καλλιτεχνών, διανοούμενων και προσωπικοτήτων των Τεχνών και των Γραμμάτων που το επισκέπτονταν για να δημιουργήσουν. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, τα τοπία της Ύδρας αποτυπώνονται μοναδικά σε έργα μερικών εκ των σημαντικότερων καλλιτεχνών όλων των εποχών όπως ο Πάμπλο Πικάσο.

Κάστρο Ουίνδσορ: Μία βόλτα στο μέρος που θα γίνει ο βασιλικός γάμος

Αντίστροφη μέτρηση για τον βασιλικό γάμο της χρονιάς: Τα σκαλιά της εκκλησίας θα ανέβουν πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στις 19 Μαΐου. Σχεδόν όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη ημέρα και οι προσκλήσεις έχουν σταλεί σε περισσότερα από 2.600 άτομα.Το μυστήριο θα τελεστεί κάστρο Ουίνδσορ, το οποίο μπορεί να επισκεφτεί ο καθένας, χωρίς να έχει πρόσκληση, ασφαλώς, πριν ή μετά τον γάμο…
Το αρχικό κάστρο του Ουίνσδορ χτίστηκε τον 11ο αιώνα, μετά την νορμανδική κατάκτηση της Αγγλίας υπό τον Γουλιέλμο Α΄. Από την εποχή του Ερρίκου Α΄ χρησιμοποιείται από τους εκάστοτε μονάρχες, όντας το μεγαλύτερο παλάτι της Ευρώπης.

Τσίπρας: Διανύσαμε απόσταση αλλά δεν μπορούμε ακόμα να μιλάμε για συμφωνία

Για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι δεν είμαστε ακόμη σε σημείο να «μιλήσουμε για συμφωνία».Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Σόφια, ο πρωθυπουργός είπε ότι είχε την ευκαιρία να έχει δύο τετ-α-τετ  με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ -χτες το βράδυ αλλά και σήμερα το πρωί. Μάλιστα, ανέφερε ότι χτες το βράδυ οι δύο πρωθυπουργοί είχαν ουσιαστικές συζητήσεις σε χαλαρό κλίμα και μάλιστα «ξενύχτησαν».

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Αντίστροφη μέτρηση!

Σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου αρχίζει να κινείται ο ποδοσφαιρικός, κι όχι μόνο, πλανήτης αφού απομένουν μόλις 30 ημέρες για την έναρξη της μεγάλης γιορτής.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 που θα διεξαχθεί στη Ρωσία, θα είναι το 21ο στην ιστορία. Θα πάρουν μέρος 32 εθνικές ομάδες από τις χώρες – μέλη της FIFA και θα αρχίσει στις 14 Ιουνίου, για να πέσει η αυλαία στις 15 Ιουλίου αμέσως μετά τον τελικό όταν και θα έχει αναδειχθεί η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Σπουδαία αρχαιοελληνική ανακάλυψη στη Σλοβακία

Μια σπουδαία ανακάλυψη με «άρωμα» Αρχαίας Ελλάδας έκαναν αρχαιολόγοι στη Σλοβακία. Πιο συγκεκριμένα, στο χωριό Σλατίνα νατ Μπεμπράβου, σε χώρο που χρησιμοποιείτο για κέλτικες τελετουργίες με θυσίες, βρέθηκαν μπρούτζινα κομμάτια μιας αρχαίας ελληνικής πανοπλίας.Σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας διευθύντριας του Σλοβακικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στη Νίτρα, Κάρολ Πιέτα στο πρακτορείο SITA, είναι το αρχαιότερο αυθεντικό δείγμα ελληνικής τέχνης που έχει βρεθεί στην περιοχή της Σλοβακίας.