Το χυδαίο εκδοτικό ήθος του Γιάννη Κουρτάκη

    Το πολιτικό μένος του συστήματος Βαγγέλη Μαρινάκη κατά των αντιπάλων της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των ίδιων των Θεσμών ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής και αντοχής. Με μία πρωτοφανή έκρηξη χυδαιότητας και κοινωνικής αναισθησίας, ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και άμεσος συνεργάτης του εφοπλιστή επιτέθηκε μέσω Τwitter σε πολίτη ο οποίος «τόλμησε» να του ασκήσει κριτική, υπενθυμίζοντάς του την υπόθεση Noor1 και τους τόνους ηρωίνη που διακινήθηκαν, για την οποία κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος ο Βαγγέλη Μαρινάκης.

«Η ειρήνη θέλει δύναμη για να την αντέξεις» ( Foto-Video )

Ημέρα νίκης των λαών κατά του φασισμού η σημερινή καθώς την 9η Μαΐου 1945 η ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων και έλαβε τέλος ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος.
Στις 9 Μαΐου 1950 υπογράφηκε η ιστορική «Διακήρυξη Σουμάν» και η συγκεκριμένη ημερομηνία καθιερώθηκε ως η ημέρα εορτασμού της ειρήνης και ενότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναδοχή για όλους αποφάσισε η Βουλή

Υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία το επίμαχο άρθρο 8 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που αφορά τη δυνατότητα αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.
Ειδικότερα, σε σύνολο 264 βουλευτών, υπέρ του άρθρου 8 τάχθηκαν 161 έναντι 103 βουλευτών που καταψήφισαν.

Από τους ΑΝ.ΕΛΛ. ο Βασίλης Κόκκαλης έστειλε επιστολική ψήφο με την οποία δήλωσε ότι καταψηφίζει το άρθρο 8.

Στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα ο Αλ. Τσίπρας

Αποδεκτή έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός την πρόταση της ομολόγου του, Τερέζας Μέι, να επισκεφτεί το Λονδίνο τον επόμενο μήνα. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, γνωστοποίησε τη θετική απάντηση που έδωσε στη Βρετανίδα πολιτικό, στη συνάντηση που είχε με τον πρίγκηπα της Ουαλίας, Κάρολο.

Ο Κάρολος, στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, εμφανίσθηκε «ευγνώμων στην ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη που επέδειξε». Ο πρίγκηπας της Ουλίας εξέφρασε την πεποίθηση πως η «σπουδαία φιλία θα συνεχιστεί και στο μέλλον», δίνοντας «πάσα» στον Αλέξη Τσίπρα να

Ο Ντ. Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τις ΗΠΑ από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν |

Ο Ντ. Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τις ΗΠΑ από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αφιερώνοντας μεγάλο μέρος των δηλώσεών εξαπολύοντας επίθεση στην Τεχεράνη και περιγράφοντας με εμπρηστική ρητορική τις ενέργειες του Ιράν μετά την υπογραφή της συμφωνίας, το 2015.

«Οι αιματοβαμμένες φιλοδοξίες έχουν γίνει ακόμα πιο τολμηρές. Καμία ενέργεια του καθεστώτος δεν είναι πιο επικίνδυνη από την προσπάθεια κατασκευής πυρηνικών όπλων και την προσπάθεια απόκτησης μέσων για να τα αναπτύξει», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος και συνέχισε λέγοντας

Ευρωπαϊκό μέτωπο κατά της απόφασης Τραμπ

Τη λύπη και την ανησυχία τους εξέφρασαν οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες που έχουν συνυπογράψει τη συμφωνία με την Τεχεράνη (Μέρκελ, Μέι, Μακρόν). Σε κοινή ανακοίνωση τους μετά την απόφαση Τραμπ απευθύνονται καταρχήν στην Τεχεράνη και διαβεβαιώνουν ότι «οι κυβερνήσεις μας δεσμεύονται πως θα διασφαλίσουν ότι η συμφωνία θα τηρηθεί» και πως «θα συνεργαστούν με τα υπόλοιπα μέλη (σ.σ. Ρωσία και Κίνα) για τη τήρησή της» παροτρύνοντας παράλληλα τις ΗΠΑ «να μην αναλάβουν δράση που θα εμποδίσει την εφαρμογή της».

Δεν θα φορολογηθεί το τσίπουρο

Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την φορολόγηση του τσίπουρου στο πλαίσιο του μνημονίου και των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 
Αυτό διευκρίνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ανέφερε ωστόσο ότι υπάρχει πίεση για κατάργηση της διακίνησης χύμα

Πούτιν: Το Κομμουνιστικό Κόμμα ευθύνεται για την κατάρρευση της ΕΣΣΔ

Την πεποίθηση ότι την κύρια ευθύνη για την κατάρρευση της ΕΣΣΔ την είχε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης, εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς, όπως είπε, αυτό ήταν το κόμμα που βρίσκονταν στην εξουσία και κανένας άλλος.
Την αφορμή για την επισήμανση αυτή την έδωσε στον Ρώσο πρόεδρο ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας Γκενάντι Ζουγκάνοφ κατά την διάρκεια της διαδικασίας έγκρισης της υποψηφιότητας του Ντμίτρι Μενβέντεφ στο αξίωμα του πρωθυπουργού από την Κρατική Δούμα.

Το ξεχωριστό καταμαράν στο παλιό λιμάνι των Χανίων Είναι το πρώτο σκάφος υδρογόνου στον κόσμο

Το «Energy Observer» έχει μαγνητίσει όσους επισκέπτονται το παλιό λιμάνι των Χανίων καθώς πρόκειται για ένα μοναδικό σκάφος αναψυχής με σημαία Γαλλίας. Το πλήρωμά του επέλεξε το ενετικό λιμάνι των Χανίων ως έναν από τους σταθμούς του πειραματικού του ταξιδιού που ξεκίνησε το 2017 και θα διαρκέσει έξι χρόνια.
Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη
Και είναι μοναδικό, γιατί είναι το πρώτο σκάφος υδρογόνου στον κόσμο.

Η πεντάδα που θα έχει την ευκαιρία της από τον Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν δίστασε να μιλήσει με ονόματα όταν ρωτήθηκε για τον αριθμό των παικτών που θα μείνουν από το υπάρχον ρόστερ αλλά και το ποιους θα πάρει στην προετοιμασία από την Ακαδημία.
Ο Πέδρο Μαρτίνς παρουσιάστηκε και δήλωσε έτοιμος να φτιάξει έναν Ολυμπιακό που θα παίζει ελκυστικό κι επιθετικό ποδόσφαιρο.
Επίσης, έκανε σαφές πως όσοι παίκτες αποκτηθούν θα πρέπει αν έχουν ποιότητα όσον αφορά στην αφοσίωση πάνω στη δουλειά.
Ωστόσο, ο Πορτογάλος, ο οποίος μελετά το ρόστερ όλο αυτό το

Νησιώτικα εκκλησάκια, λευκές πινελιές σε μπλε φόντο Εκεί που η στεριά συναντά το πέλαγος

Είναι από τις πιο οικείες εικόνες στα φωτογραφικά άλμπουμ των ελληνικών νησιών. Μακριά από τις κοσμοπολίτικες πλαζ, και μακριά, τις περισσότερες φορές, από την πολυκοσμία. Εκεί που «φιλιέται αδιάκοπα το κύμα και ο βράχος», όπως λέει το τραγούδι, ξεπηδά ένα εκκλησάκι, συνήθως μικρό, σχεδόν πάντα ολόλευκο, σαν να έσταξε το πινέλο του καλλιτέχνη την ώρα που ζωγράφιζε το νησί και τη θάλασσα.
Μικρά εκκλησάκια με φόντο το μπλε και το κύμα είναι το κοινό χαρακτηριστικό σε όλα τα νησιά και συχνά το ιδανικό φόντο για ακόμα μία φωτογραφία, που θα περικλείει και θα αποτυπώνει την ατμόσφαιρα και τις εικόνες των διακοπών μας.

Η Ελλάδα υποδέχεται σήμερα τον πρίγκιπα Κάρολο

Η Ελλάδα υποδέχεται σήμερα τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και τη σύζυγό του δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, στο πλαίσιο τριήμερης επίσημης επίσκεψης, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
Πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου στην Ελλάδα, καθώς η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 1998, και την πρώτη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας για τη δούκισσα της Κορνουάλης. Όπως έχει γίνει γνωστό από τη βρετανική πλευρά, η επίσκεψη του

Τραγωδία με νεκρό στην καραμπόλα με τη νταλίκα στον Κηφισό

Το βαρύ όχημα κινούνταν στην άνοδο του Κηφισού και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες φαίνεται να πέρασε στο αντίθετο ρεύμα..Τραγωδία σημειώθηκε στις 5:40 τα ξημερώματα, στη λεωφόρο Κηφισού, στο ρεύμα προς Πειραιά. Τα τρία άτομα διακομίστηκαν σοβαρά τραυματισμένα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Αττικό νοσοκομείο.