ΣΥΡΙΖΑ: Σάλος από τις φήμες για το SMS της Αχτσιόγλου στον Τσίπρα «Πρόεδρε παραιτήσου» και η απάντηση για προβοκάτσια

 Το ρεπορτάζ που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της υποψήφιας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφης Αχτσιόγλου

Εσωκομματικός σάλος έχει ξεσηκωθεί στο ΣΥΡΙΖΑ μία ημέρα μετά τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του Αλέξη Τσιπρά με τη διακίνηση σεναρίων που θέλουν να υπονόμευε τον Αλέξη Τσίπρα η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου.
«Προβοκάτσιες τέλος» τόνισε και πρόσθεσε: «Τους τελευταίους μήνες συγκεκριμένα κέντρα έχουν εξαπολύσει εναντίον μου συκοφαντικές και χυδαίες επιθέσεις.

Πλημμύρες στη Λιβύη: Όλο και αυξάνονται οι νεκροί – Ο απολογισμός των θυμάτων στη Ντέρνα έφθασε τους 11.300 (ΟΗΕ)

 Τουλάχιστον 11.300 άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι 10.100 αγνοούνται μόνο στην πόλη Ντέρνα της ανατολικής Λιβύης, που χτυπήθηκε πριν από περίπου μια εβδομάδα από πλημμύρες, ανέφερε υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, επικαλούμενη την λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνο.

«Σύμφωνα με τη λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνο, οι πλημμύρες αυτές χωρίς προηγούμενο στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 11.300 ανθρώπους και άλλοι 10.100 αγνοούνται μόνο στην πόλη Ντέρνα, ανέφερε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών σε ενημέρωσή του για την κατάσταση το βράδυ του Σαββάτου.

Ουκρανικές επιθέσεις με drones σε Μόσχα και Κριμαία -Κτυπήθηκε δεξαμενή καυσίμων – Βομβαρδισμοί σε Ντονιέτσκ και Κουρσκ

 Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μέσω Telegram ότι τις πρώτες πρωινές ώρες συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν επτά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της Ουκρανίας, τα έξι κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας, ενώ το άλλο ήταν κοντά στη Μόσχα.

Με τρεις χωριστές ανακοινώσεις του, το υπουργείο ανέφερε πως τέσσερα drones καταστράφηκαν από τις 01:45 ως τις 02:20 (τοπικές ώρες και ώρες Ελλάδας) στα ανοικτά των βορειοανατολικών και ανατολικών ακτών της χερσονήσου της Κριμαίας και άλλα δύο περί τη 01:15 ανοικτά των δυτικών ακτών της Κριμαίας.

Μαζική ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους στην Οδησσό: Κτυπήθηκαν λιμάνια – Καταστράφηκαν αποθήκες (βίντεο) Πλοία κατέπλευσαν προς Ουκρανία, με σκοπό να σπάσουν το εμπάργκο της Μόσχας

 Μια σειρά από συγχρονισμένες επιθέσεις, με drones και πυραύλους, πραγματοποίησαν οι ρωσικές δυνάμεις αργά το βράδυ, έχοντας ως στόχο εγκαταστάσεις στην Οδησσό. 

Ρωσικά drones (ιρανικής κατασκευής) Shahed βομβάρδισαν λιμάνια στην Οδησσό και κατέστρεψαν αποθήκες με σιτηρά και όπλα, ενώ κτυπήθηκαν και ορισμένα φορτηγά.

Γερμανία: Νέο δημοσκοπικό ρεκόρ για την ΑfD – Δεύτερη δύναμη σε εθνικό επίπεδο

 Νέο δημοσκοπικό ρεκόρ σημειώνει η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στην τελευταία έρευνα κοινής γνώμης, με τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) να διατηρεί το προβάδισμά της, αφήνοντας πίσω της τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού (SPD, Πράσινους, FDP).

Σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, CDU/CSU παραμένουν πρώτα, με ποσοστό 26%, η AfD ενισχύεται κατά μία μονάδα και φθάνει στο 21%,