Οι Ρώσοι περικύκλωσαν το Lisichansk – Νέο «Αzovstal» στο «Azot» του Σεβεροντονέτσκ

 Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν και την πόλη Kamishevakha βόρεια της Ζαπορίζια

H κατάληψη του Σεβεροντονέσκ έχει σχεδόν τελειώσει με την εξαίρεση του εργοστασίου χημικών Azot το οποίο δείχνει να είναι ένα νέο «Αzovstal» και οι Ρώσοι περικυκλώνουν την έτερη μεγάλη «αποθήκη» οπλισμού και πυρομαχικών, την πόλη Lisichansk.

Σκληρές παραδοχές από το Κίεβο: «Οι Ρώσοι έχουν το 20% της Ουκρανίας»

 «Κάθε ημέρα χάνουμε 100 άνδρες και τραυματίζονται ακόμα 450-500»

Οι ρωσικές δυνάμεις στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας προσπαθούν να προελάσουν νότια προς τις σημαντικές, υπό ουκρανικό (ακόμα) έλεγχο πόλεις Κραματόρσκ και Σλοβιάνσκ, δήλωσε σήμερα ο διορισμένος περιφερειάρχης του Ντονέτσκ.

Υπό τον έλεγχο των ρωσόφωνων τα περιουσιακά στοιχεία της Ζαπορίζια

  Το 20% του εδάφους της Ουκρανίας ελέγχουν τα ρωσικά στρατεύματα δήλωσε ο Β.Ζελένσκι

Η ρωσοφωνική διοίκηση στην Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι θέτει υπό τον έλεγχό της κρατικά περιουσιακά στοιχεία, όπως εταιρείες στρατηγικής σημασίας, εδάφη και φυσικούς πόρους που ανήκουν στο ουκρανικό κράτος.

Το… τερμάτισαν! Στέλνουμε στην Ουκρανία και τεθωρακισμένα

 Ο Μητσοτάκης έκρυψε τη συμφωνία την οποία «κάρφωσε» ο Σολτς. Δέσμευση εν αγνοία των στρατηγών και της Βουλής

Είναι, αν μη τι άλλο, εμπαιγμός του ελληνικού λαού ο πρωθυπουργός να δίνει συνέντευξη Τύπου για 45 λεπτά, να αναφέρει ότι είπε στον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς πως δεν μπορεί να έχει πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά να αποκρύπτει το σημαντικότερο, το οποίο ανακοίνωσε ο Γερμανός: ότι συμφώνησε μαζί του να παραδώσει η Ελλάδα τεθωρακισμένα στην Ουκρανία και, κατόπιν, να τα αντικαταστήσει με αντίστοιχα γερμανικά!

Αφοπλίζουν τα νησιά

 Ο Ερντογάν κάνει λεκτικές επιθέσεις εναντίον του Μητσοτάκη για τα ελληνικά νησιά, την ίδια στιγμή που ο δεύτερος τα αφοπλίζει με πολύ ταχείς ρυθμούς, έχοντας ως πρόσχημα την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία! Θα ήταν λογικό να σκεφτεί κάποιος ότι όλο τούτο το σκηνικό φαντάζει μεν παράλογο, αλλά θα μπορούσε να είναι και σκηνοθετημένο, μια και τα έντονα λόγια αποπροσανατολίζουν από τη φρικτή -για την Ελλάδα- πραγματικότητα, η οποία συνοψίζεται σε μία πρόταση: αφοπλισμός των νησιών μας.

Ο Κυριάκος «βύθισε» και την υπερδύναμη ελληνική ναυτιλία!

 Στις κυρώσεις όλες οι χώρες προστάτευσαν τα ζωτικά συμφέροντά τους, εκτός από την Ελλάδα. Πάνω από το μισό πετρέλαιο μετέφεραν τον Απρίλιο από τα ρωσικά λιμάνια τα ελληνικά πλοία

Από τον Βασίλη Γαλούπη

Η εμπειρία από τα έξι πακέτα ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας δείχνει ότι, παρά την πολυδιαφημιζόμενη δήθεν ενότητα και αποφασιστικότητα να τιμωρήσουν τη Μόσχα, όλα τα κράτη σταματάνε όταν οι κυρώσεις αγγίζουν τα δικά τους εγχώρια ζωτικά συμφέροντα. Ή μάλλον όλα εκτός από ένα: Η Ελλάδα!

Αποκάλυψη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διπλασίασε τα χρέη της ΝΔ

 Ανέλαβε ευαγγελιζόμενος νοικοκύρεμα, όμως επί των ημερών του το κόμμα χρωστά 391,570.974 €, από 198.124.111 € το 2015

Ίλιγγο προκαλούν τα χρέη της Ν.Δ., που έφτασαν τα 391.570.974 ευρώ το 2021, έναντι 353.906.007 το 2020, διαψεύδοντας μάλιστα την εικόνα που καλλιεργούσε η ηγεσία της ότι υπάρχει βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του κόμματος. Από αυτό το ποσό, τα 381.296.262 ευρώ είναι τραπεζικά δάνεια (έναντι 342.950.583 το 2020), σχεδόν διπλάσια από την ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία της Ν.Δ.

Ο ιδρυτής του κολοσσού του λιανεμπορίου JD Sports, Πίτερ Κάουγκιλ αποτελεί παρελθόν για την εταιρεία

 Ο Πίτερ Κάουγκιλ ο αναμφισβήτητα πιο επιτυχημένος βρετανός ηγέτης του λιανεμπορίου των τελευταίων δύο δεκαετιών, παραιτήθηκε εμφατικά από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου της JD Sports, εν μέσω εικασιών ότι είχε καθαιρεθεί.

Η αποχώρησή του, με άμεση ισχύ, ανακοινώθηκε μόλις 12 λεπτά πριν από το κλείσιμο της  χρηματιστηριακής συνεδρίασης της προηγούμενης Τετάρτης και η είδηση ​​οδήγησε αμέσως τις μετοχές της JD Sports σε πτώση λίγο πάνω από 6% εξαφανίζοντας 377 εκατομμύρια λίρες από την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας.

Μεξικό: Πρώην κυβερνήτης που κατηγορείται για υπεξαίρεση εκδόθηκε από τις ΗΠΑ

 Την έκδοση, την Πέμπτη, από τις ΗΠΑ, του πρώην κυβερνήτη πολιτείας του Μεξικού Σέσαρ Ντουάρτε, όπου κρατείτο για περίπου δύο χρόνια με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ανακοίνωσαν οι μεξικανικές αρχές.

Ο Σέσαρ Ντουάρτε, κυβέρνησε την πολιτεία Τσιουάουα από το 2010 έως το 2016, ενώ συνελήφθη το 2020 από τις αμερικανικές διωκτικές αρχές στο Μαϊάμι.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι συμμετείχε σε κύκλωμα που, μεταξύ 2011 και 2014, υπεξαίρεσε κρατικά κεφάλαια συνολικού ύψους 96 εκατομμυρίων πέσος (περίπου 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων).

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από πυρά σε χώρο στάθμευσης εκκλησίας στην Άιοβα

 Άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε δύο γυναίκες στον χώρο στάθμευσης εκκλησίας στην πολιτεία Άιοβα προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του, ανακοίνωσε η αστυνομία, καθώς ο κατάλογος των θυμάτων των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων στις ΗΠΑ δεν σταματά να μακραίνει.

Το περιστατικό στην Άιοβα γνωστοποιήθηκε λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν για το ζήτημα των όπλων έπειτα από τα ένοπλες επιθέσεις στο Μπάφαλο (Νέα Υόρκη), στην Ουβάλντε (Τέξας) και στην Τάλσα (Οκλαχόμα).


ΗΠΑ: Πέντε τραυματίες από πυρά κατά τη διάρκεια κηδείας στο Ουισκόνσιν

 Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες Πέμπτη από πυρά σε νεκροταφείο στην πολιτεία Ουισκόνσιν, στις βόρειες ΗΠΑ, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη κηδεία άνδρα ο οποίος σκοτώθηκε στα τέλη Μαΐου από πυρά αστυνομικών, ανακοίνωσαν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης και μετέδωσε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Ρασίν, πόλης στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, αναφέρθηκαν «πολλοί πυροβολισμοί» περί τις 14:26 (τοπική ώρα· 22:26 ώρα Ελλάδας).

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός TMJ4 μετέδωσε,