Στην Κίνα δεν το «έχαψαν» ποιοι ανατίναξαν το φράγμα της Καχκόβκα: «Οι Ουκρανοί το έκαναν – Δεν υπολογίζουν ούτε τους πολίτες τους»

 H ανατίναξη του φράγματος της Καχκόβκα έχει γίνει πρώτο θέμα σε όλες τις χώρες.


Στην Δύση προσποιούνται ότι το ανατίναξαν οι Ρώσοι ενώ όσοι σκέφτονται ξέρουν ότι το έκαναν οι Ουκρανοί.


Στην Κίνα είναι σίγουροι πάντως για αυτό. Όλοι οι λογαριασμοί έχουν «βουίξει».

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν το φράγμα Nova Khakovka στην περιοχή Kherson.

 

..

 

Hassan Mafi ‏
The Ukrainians blew up the Nova Khakovka Dam in the Kherson region. This is what terrorists do. Ukraine is a terrorist state.

Νεκρός ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών; H Ρωσία κτύπησε την έδρα της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας

 Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η είδηση ότι σκοτώθηκε ο αρχηγός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας Κίριλ Μπουντάνοφ, με το ουκρανικό κέντρο αντιμετώπισης παραπληροφόρησης να χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη είδηση ως «ψευδής». 

Καταρρίφθηκε ουκρανικό μαχητικό Su-25 στη Χερσώνα Έμειναν χωρίς αεροπορική υποστήριξη οι Ουκρανοί

 Καταρρίφθηκε ένα αεροπλάνο της ουκρανικής Αεροπορίας κοντά στη Χερσώνα. 

Όπως αναφέρει το RIA πρόκειται για Su-25 το οποίο επιχειρούσε στη περιοχή της Χερσώνας, ώστε να προσφέρει κάλυψη στα ουκρανικά στρατεύματα.

Γιατί ανατινάχτηκε το φράγμα της Κακχόβκα – Η κατάσταση στα μέτωπα του Βούλενταρ και του Μπάκχμουτ – Μεγάλες οι ουκρανικές απώλειες

 Οι Ουκρανοί αρνούνται πως ανατίναξαν το φράγμα της Κακχόβκα και κατηγορούν την Ρωσία ως «κράτος-τρομοκράτη» και ότι το έκαναν οι Ρώσοι.

Ίσως, όμως η ανατίναξη του φράγματος να έγινε γιατί τελικά τα πράγματα στα μέτωπα δεν πάνε καθόλου καλά (ή τουλάχιστον χωρίς ουσιαστικά απτά αποτελέσματα) για τους Ουκρανούς, όπου ταξιαρχίες μετατρέπονται σε άμορφες μάζες από παλιοσίδερα και εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες κείτονται νεκροί ή βαριά τραυματισμένοι, όπως δείχνουν και τα σχετικά βίντεο.

Στη Νέα Καχόβκα, ξεκίνησε η εκκένωση από τις πλημμυρισμένες περιοχές μετά τον βομβαρδισμό του υδροηλεκτρικού σταθμού

ΜΟΣΧΑ, 6 Ιουνίου - RIA Novosti. Οι αρχές της Nova Kakhovka απομακρύνουν τους κατοίκους από τις πλημμυρισμένες περιοχές μετά την καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka από χτύπημα των ουκρανικών στρατευμάτων, δήλωσε ο επικεφαλής της αστικής περιοχής Novokakhovka Vladimir Leontyev σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram της διοίκησης.

Ουκρανικά στρατεύματα εξαπολύουν πλήγματα πυροβολικού στην περιοχή του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka

 NEW KAKHOVKA (περιοχή Kherson), 6 Ιουνίου - RIA Novosti. Τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να προκαλούν χτυπήματα πυροβολικού στην περιοχή του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya, αναφέρει ο ανταποκριτής του RIA Novosti. Επίσης, αρκετές οβίδες έπεσαν στη Novaya Kakhovka, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

ΗΠΑ: Η πρωθυπουργός της Δανίας δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να αναλάβει την ηγεσία του ΝΑΤΟ

 Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι δεν επιδιώκει να αναλάβει την ηγεσία του ΝΑΤΟ, μετά τη συνάντηση που είχε στο Οβάλ Γραφείο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και μια ξεχωριστή συζήτηση με τον διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς νωρίτερα.

«Το έχω πει και παλαιότερα, ότι δεν είμαι υποψήφια για καμία άλλη θέση πέραν αυτής που κατέχω ήδη και αυτό δεν άλλαξε μετά τη συνάντησή μου με τον Αμερικανό πρόεδρο», είπε η Φρεντέρικσεν μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο.

Ρωσία: Τουλάχιστον 16 άνθρωποι πέθαναν αφού κατανάλωσαν νοθευμένο μηλίτη – 19 νοσηλεύονται σοβαρά

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι πέθαναν και συνολικά 35 δηλητηριάστηκαν στη Ρωσία, αφού ήπιαν νοθευμένο μηλίτη, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ουλιάνοφσκ, στον Βόλγα.

«Ο αριθμός των θυμάτων από δηλητηρίαση με αλκοόλ αυξάνεται. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 35 δηλητηριάστηκαν (…) και 16 πέθαναν», ανέφερε στην ανάρτησή του στο Telegram ο κυβερνήτης Αλεξέι Ρούσκιχ.

Οι 19 που νοσηλεύονται «δίνουν μάχη για τη ζωή τους», πρόσθεσε.

ΗΠΑ: Νεκρός στο κελί του βρέθηκε ο διπλός πράκτορας Ρόμπερτ Χάνσεν

 Ο διπλός πράκτορας Ρόμπερτ Χάνσεν, στην καρδιά μιας από τις πιο καταστροφικές για τις ΗΠΑ υποθέσεις κατασκοπείας, πέθανε χθες Δευτέρα στα 79 του χρόνια στη φυλακή όπου κρατείτο από το 2002, ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία φυλακών.

Αξιωματικός της αντικατασκοπίας στην ομοσπονδιακή αστυνομία, άρχισε να δουλεύει επ’ αμοιβή για τους Σοβιετικούς την περίοδο του ψυχρού πολέμου και παρέδωσε στη Μόσχα μερικά από τα πιο καλά φυλαγμένα μυστικά των Αμερικανών τα χρόνια του 1980 και του 1990, έναντι 1,4 εκατ. δολαρίων και διαμαντιών.

Υπ. Δικαιοσύνης Πολωνίας: Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι διεφθαρμένο

 Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας επιτέθηκε στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκαλώντας το «διεφθαρμένο», μετά την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε για τη χώρα του, με αφορμή τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.

«Το βασικό Δικαστήριο της ΕΕ είναι διεφθαρμένο» και η απόφαση για την Πολωνία «δεν γράφτηκε από τους δικαστές αλλά από πολιτικούς», κατά «παράβαση των συνθηκών», δήλωσε ο Ζμπίγκνιου Ζιόμπρο, ο επικεφαλής του ανοιχτά αντιευρωπαϊκού, εθνικο-καθολικού κόμματος «Κυρίαρχη Πολωνία», όπως μετέδωσε το πρακτορείο PAP.

Αϊτή: Τουλάχιστον 42 νεκροί και 11 αγνοούμενοι λόγω πλημμυρών – Χιλιάδες οι εκτοπισμένοι

 Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν την Αϊτή το σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 42 άνθρωποι, ενώ άλλοι 11 αγνοούνται, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα η Πολιτική Προστασία.

Οι σφοδρές βροχές προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις σε επτά από τους δέκα νομούς της χώρας, που είναι ήδη βυθισμένη σε οξεία ανθρωπιστική κρίση τροφοδοτούμενη από τη βία των συμμοριών.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, που έκανε λόγο από την πλευρά του για 15 νεκρούς και 8 αγνοούμενους, οι βροχοπτώσεις έπληξαν 37.000 ανθρώπους και ανάγκασαν 13.400 να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Άντονι Αλμπανέζι: Δυο υπήκοοι Αυστραλίας που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο στο Βιετνάμ εξασφάλισαν επιείκεια

 Δυο υπήκοοι Αυστραλίας που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο στο Βιετνάμ εξασφάλισαν επιείκεια των αρχών χάρη στη βελτίωση των διμερών διπλωματικών σχέσεων, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Aυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι, που ολοκλήρωσε επίσημη επίσκεψη στο κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας.

«Υπήρξε ουσιώδης πρόοδος με τη χορήγηση επιείκειας μόλις χθες (…) Η Αυστραλία καλωσορίζει την εξέλιξη», είπε ο κ. Αλμπανέζι στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ουκρανία: Νέα ρωσική επιδρομή στο Κίεβο – Ενεργοποίηση αντιαεροπορικής άμυνας

 Οι εκρήξεις οι οποίες ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κίεβο οφείλονταν στο ότι η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα απωθεί ρωσική αεροπορική επιδρομή, ανέφερε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο μέσω Telegram.

Νωρίτερα, η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου ανέφερε μέσω της ίδιας πλατφόρμας πως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας ενεργοποιήθηκαν για να αποκρούσουν αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στην περιφέρεια της πρωτεύουσας.

Οι ουκρανικές αρχές διαβεβαιώνουν γενικά το τελευταίο διάστημα πως καταρρίπτουν την πλειονότητα των πυραύλων και των UAVs-καμικάζι της Ρωσίας.

Ονδούρα: Τετραήμερη επίσημη επίσκεψη της πρόεδρου στην Κίνα

 Η πρόεδρος της Ονδούρας Σιομάρα Κάστρο αναχωρεί σήμερα για την Κίνα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής της χθες Δευτέρα.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη της αριστερής προέδρου στον ασιατικό γίγαντα αφότου τα δυο κράτη σύναψαν επίσημα διπλωματικές σχέσεις τον Μάρτιο.

Η κυβέρνηση της κυρίας Κάστρο αποφάσισε η χώρα να διακόψει τις σχέσεις με την Ταϊβάν και να προσεγγίσει την Κίνα σε αναζήτηση επενδύσεων και θέσεων εργασίας.

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ανατίναξη φράγματος: «Το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια δεν αντιμετωπίζει, ακόμη τουλάχιστον, κίνδυνο»

 Δεν θεωρείται πως το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια –το μεγαλύτερο της Ευρώπης– διατρέχει «κρίσιμο κίνδυνο» λόγω της κατάρρευσης του φράγματος στη Νόβα Καχόβκα, δήλωσε φιλορώσος αξιωματούχος στην περιφέρεια αυτή της Ουκρανίας, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Aνατινάχθηκε μεγάλο φράγμα – Τεράστιος όγκος νερού ρέει ανεξέλεγκτος (video)

 Πελώριο υδροηλεκτρικό φράγμα που ανεγέρθηκε επί Σοβιετικής Ένωσης και βρίσκεται στο τμήμα της Χερσώνας (νότια Ουκρανία) που ελέγχεται από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανατινάχθηκε σήμερα, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει τεράστια ποσότητα νερού, σύμφωνα με τις εμπόλεμες πλευρές, που αλληλοκατηγορούνται για την καταστροφή της υποδομής κρίσιμης σημασίας.