Στη Νέα Καχόβκα, ξεκίνησε η εκκένωση από τις πλημμυρισμένες περιοχές μετά τον βομβαρδισμό του υδροηλεκτρικού σταθμού

ΜΟΣΧΑ, 6 Ιουνίου - RIA Novosti. Οι αρχές της Nova Kakhovka απομακρύνουν τους κατοίκους από τις πλημμυρισμένες περιοχές μετά την καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka από χτύπημα των ουκρανικών στρατευμάτων, δήλωσε ο επικεφαλής της αστικής περιοχής Novokakhovka Vladimir Leontyev σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram της διοίκησης. «Η κατάσταση στη Nova Kakhovka από τις 10:15 π.μ.: το νερό συνεχίζει να ανεβαίνει, οι άνθρωποι απομακρύνονται από τις παράκτιες περιοχές που έχουν πλημμυρίσει», είπε ο αξιωματούχος.



Τώρα η στάθμη έχει ανέβει κατά δέκα μέτρα, τα φράγματα ξεβράζονται. Το μέγιστο νερό μπορεί να φτάσει έως και τα 12 μέτρα, πρόσθεσε ο Λεοντίεφ. 

Στον αέρα του Channel One, ο επικεφαλής της διοίκησης διευκρίνισε ότι ο βομβαρδισμός της πόλης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τη δεξιά όχθη του Δνείπερου συνεχίζεται.

" "Το καθήκον μας τώρα είναι να βγάλουμε κόσμο έξω, να αποκλείσουμε την πιθανότητα ηλεκτροπληξίας, επομένως, οι οικισμοί κατάντη από το ρεύμα είναι απενεργοποιημένοι. Οι άνθρωποι μετακινούνται σε ασφαλή μέρη.

 Δεν υπάρχει πανικός", πρόσθεσε ο Λεοντίεφ. Σύμφωνα με ανταποκριτή του RIA Novosti, η περιοχή του σταδίου Energia και η λεωφόρος Dneprovsky Prospekt πλημμύρισαν στη Novaya Kakhovka. Ο οικιστικός τομέας δεν έχει πλημμυρίσει ακόμα, αλλά το νερό έρχεται στα σπίτια. Καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya

Χθες το βράδυ βομβαρδισμοί από τον ουκρανικό στρατό κατέστρεψαν το πάνω μέρος του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya. Το χτύπημα, κατά πάσα πιθανότητα, δόθηκε από το Alder MLRS. Οι βαλβίδες στο φράγμα εκσφενδονίστηκαν, αλλά το ίδιο το φράγμα δεν υπέστη ζημιά. Υπάρχει άναρχη απόρριψη νερού.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της διοίκησης της περιφέρειας της πόλης Novokakhovsk, Vladimir Leontiev, η επισκευή του HPP είναι αδύνατη, θα πρέπει να ξαναχτιστεί. Το νερό ανέβηκε στα οκτώ στο Dnepryan και στα 5,3 μέτρα στην Korsunka. 

Αυτό το επίπεδο θα διαρκέσει περίπου 72 ώρες. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κυβέρνησης της περιοχής Kherson Andrey Alekseenko, οι πλημμυρικές περιοχές 14 οικισμών κάτω από τον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovskaya, όπου ζουν περίπου 22 χιλιάδες άνθρωποι, ενδέχεται να πέσουν στη ζώνη πιθανής πλημμύρας.


Στο έδαφος της περιοχής Χερσώνας που ελέγχεται από το Κίεβο, οκτώ οικισμοί πλημμύρισαν. 

Το Kakhovskaya HPP είναι το έκτο (κατώτερο και τελευταίο) στάδιο του καταρράκτη των υδροηλεκτρικών σταθμών στον Δνείπερο. 

Βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα από τη Novaya Kakhovka. Ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του σταθμού στην αρχή της στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης.

Έκτοτε, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν το HPP και τη Novaya Kakhovka σχεδόν συνεχώς.

Τον Οκτώβριο, η Ρωσία κυκλοφόρησε μια επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καλώντας τους να αποτρέψουν την καταστροφή του φράγματος του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής, στο οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποιούν εσκεμμένα στοχευμένα πλήγματα.

ры.

Затопленный центр Новой Каховки
Украинские войска нанесли новые удары по району Каховской ГЭС

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...