Ουκρανικά στρατεύματα εξαπολύουν πλήγματα πυροβολικού στην περιοχή του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka

 NEW KAKHOVKA (περιοχή Kherson), 6 Ιουνίου - RIA Novosti. Τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να προκαλούν χτυπήματα πυροβολικού στην περιοχή του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya, αναφέρει ο ανταποκριτής του RIA Novosti. Επίσης, αρκετές οβίδες έπεσαν στη Novaya Kakhovka, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.


Минувшей ночью обстрелы со стороны украинской армии разрушили верхнюю часть Каховской ГЭС. Удар, предположительно, наносился из РСЗО "Ольха". Идет нерегулируемый сброс воды. По словам главы администрации Новой Каховки Владимира Леонтьева, на плотине снесло задвижки, но сама дамба не пострадала. Он добавил, что подъем уровня воды в Днепре в черте города составляет от двух с половиной до четырех метров.

Χθες το βράδυ βομβαρδισμοί από τον ουκρανικό στρατό κατέστρεψαν το πάνω μέρος του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya. Το χτύπημα, κατά πάσα πιθανότητα, δόθηκε από το Alder MLRS. Υπάρχει άναρχη απόρριψη νερού. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της διοίκησης της Novaya Kakhovka, Vladimir Leontiev, οι βαλβίδες στο φράγμα κατεδαφίστηκαν, αλλά το ίδιο το φράγμα δεν υπέστη ζημιά. Πρόσθεσε ότι η άνοδος της στάθμης του νερού στον Δνείπερο εντός της πόλης είναι από δυόμισι σε τέσσερα μέτρα.

Το Kakhovskaya HPP είναι το έκτο (κατώτερο και τελευταίο) στάδιο του καταρράκτη των υδροηλεκτρικών σταθμών στον Δνείπερο. Βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα από τη Novaya Kakhovka. Ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του σταθμού στην αρχή της στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης. Έκτοτε, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν το HPP και τη Novaya Kakhovka σχεδόν συνεχώς. Τον Οκτώβριο, η Ρωσία κυκλοφόρησε μια επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καλώντας τους να αποτρέψουν την καταστροφή του φράγματος του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής, στο οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποιούν εσκεμμένα στοχευμένα πλήγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...