Ε.Καϊλή: «Η ΕΕ και το ΠΑΣΟΚ δεν με υπερασπίστηκαν – Θα μετακομίσω στην Ιταλία»

 Η Εύα Καϊλή μίλησε στην Corriere Dela Serra και δήλωσε την πρόθεσή της να μετακομίσει στην Ιταλία μετά τη λήξη της θητείας της στο Ευρωκοινοβούλιο. 

«Θα έρθω να ζήσω στην Ιταλία, μια χώρα εγγύησης. Η ΕΕ και το κόμμα μου δεν με υπερασπίστηκαν» είπε η Εύα Καϊλή και πρόσθεσε:

Βασιλιάς Κάρολος: «Είναι πραγματικά πολύ άρρωστος» – Ενημερώνεται συνεχώς το σχέδιο για την κηδεία του

 Η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Καρόλου έχει επιδεινωθεί με αποτέλεσμα οι αξιωματούχοι του παλατιού του Μπάκιγχαμ να ενημερώνουν συνεχώς το σχέδιο για την επικείμενη κηδεία του. 

Ο 75χρονος μονάρχης έχει παραμείνει – σε μεγάλο βαθμό – μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μετά την ανακοίνωση ότι διαγνώστηκε με καρκίνο. Στόχος είναι να κρύψει την επιδεινούμενη κατάστασή του, ανέφεραν πολλές πηγές στο Daily Beast, που επεσήμαναν πως η κατάσταση «δεν είναι καλή».

Βίντεο: Ρώσοι κατέλαβαν ουκρανικές θέσεις – Ήταν γεμάτες με επιγραφές του τύπου «ο Χίτλερ ήταν εδώ»

 Καταλαμβάνοντας θέσεις της 72ης ουκρανικής ταξιαρχίας στο Οτσερετίνο, οι Ρώσοι έδειξαν με βίντεο τα γκράφιτι των Ουκρανών στους τοίχους.

Ήταν γεμάτοι με επιγραφές του τύπου «Ο Χίτλερ ήταν εδώ» και ζήτω «οι ΗΠΑ».

Είναι σαφές ότι υπάρχει πρόβλημα ναζιστικού προσανατολισμού στην ουκρανική κοινωνία και είναι επίσης σαφές ότι η πλειοψηφία όσων πολέμου έχουν αυτή τη φιλοσοφία.

Ίσως τελικά δεν είναι τυχαίο το ότι μεγάλο μέρος του ανδρικού ουκρανικού πληθυσμού αρνείται να καταταγεί και να πολεμήσει.

Ανακατατάξεις στην ελληνική Δεξιά μετά την αποβολή Σπαρτιατών από ευρωεκλογές και το επεισόδιο Κ.Φλώρου-Β. Γραμμένου – Υποχωρεί η Ελ.Λύση

Ανακατατάξεις στον χώρο των δεξιών κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, φέρνει η αποβολή για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία του τόπου, της συμμετοχής ενός κοινοβουλευτικού κόμματος αλλά και το επεισόδιο μεταξύ του ανεξάρτητου βουλευτή, προερχόμενου από τους Σπαρτιάτες Κ.Φλώρου και του βουλευτή και «δεξιού χεριού» του Κ.Βελόπουλου, του Β.Γραμμένου.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα οι δημοσκοπήσεις έδειχναν την Ελληνική Λύση του Κ.Βελόπουλου να περιορίζεται δημοκοπικά, καθώς υπήρξε μία γενικότερη απογοήτευση στο δεξιό

Η ρωσική Αεροπορία ισοπεδώνει αποθήκες και στρατόπεδα του ουκρανικού Στρατού (βίντεο)

 Οι προσπάθειες της Δύσης για ενίσχυση των ουκρανικών δυνάμεων δείχνουν να πέφτουν πάνω στις ρωσικές πληροφορίες, καθώς για ακόμα μία φορά κεντρικές αποθήκες και χώροι συγκέντρωσης μονάδων στο Ντνεπροπετρόβσκ ισοπεδώθηκαν από ρωσική αεροπορική επιδρομή όταν τα ρωσικά drone αναγνώρισης είχαν εντοπίσει που βρίσκονταν.

TikTok: Η κινεζική Bytedance λέει ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση να πουληθεί η εφαρμογή»

 Η δήλωση της ByteDance ήρθε μετά από αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι διερευνά επιλογές για να πουλήσει το TikTok χωρίς τον αλγόριθμο που το τροφοδοτεί

Η μητρική εταιρεία ByteDance εμφανίστηκε σίγουρη μετά τον νόμο που ψηφίστηκε στις ΗΠΑ να απαγορευτεί η δημοφιλής εφαρμογή, ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση να πουλήσει το Tik Tok.

Σημαντική εξέλιξη στην Μολδαβία: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δημιουργούν ενιαίο «μπλοκ» κατά τς φιλοδυτικής προέδρου M.Σάντου

 Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην Μολδαβία, όπου ομάδες της αντιπολίτευσης υπέγραψαν συμφωνία για το σχηματισμό του μπλοκ «Νίκη», το οποίο θα αποτελείται από τέσσερα κόμματα και θα επιδιώξει να αφαιρέσει την εξουσία από την δυτικόφιλη πρόεδρο της χώρας Μάια Σάντου.

Η αυτόνομη και ρωσικού προσανατολισμού περιοχή της Γκαγκαουζίας έχει επίσης ενταχθεί στο «μπλοκ».

Η Γκαγκαουζία συμμετέχει κανονικά στις μολδαβικές εκλογές σε αντίθεση με την Υπερδνειστερία η οποία διεξάγει δικές της εκλογές και έχει συμπεριφορά ανεξάρτητου κράτους.

Ο κύβος ερρίφθη για την Ρωσία: Το Χάρκοβο θα είναι ο στόχος της νέας μεγάλης επίθεσης – Ο ίδιος ο Β.Πούτιν έδωσε έγκριση

 Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο πήρε την έγκριση του Κρεμλίνου σε ότι αφορά την κατεύθυνση της μεγάλης ρωσικής επίθεσης που προετοιμάζεται να ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες μετά την παρέλαση της Νίκης της 9ης Μαΐου στην Μόσχα και αυτό θα είναι το Χάρκοβο.

Kαι όχι η Οδησσός για μία σειρά λόγων που έχουν να κάνουν κυρίως με την εγγύτητα των γραμμών εφοδιασμού του ρωσικού Στρατού και όχι μόνο.