TikTok: Η κινεζική Bytedance λέει ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση να πουληθεί η εφαρμογή»

 Η δήλωση της ByteDance ήρθε μετά από αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι διερευνά επιλογές για να πουλήσει το TikTok χωρίς τον αλγόριθμο που το τροφοδοτεί

Η μητρική εταιρεία ByteDance εμφανίστηκε σίγουρη μετά τον νόμο που ψηφίστηκε στις ΗΠΑ να απαγορευτεί η δημοφιλής εφαρμογή, ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση να πουλήσει το Tik Tok.

«Η ByteDance δεν σκοπεύει να πουλήσει το TikTok», δημοσίευσε η εταιρεία στον επίσημο λογαριασμό της στο Toutiao, μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που είναι επίσης δική της. Το TikTok ωστόσο, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο από το BBC.

Η TikTok έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι η κινεζική κυβέρνηση ελέγχει τη ByteDance λέγοντας ότι η μητρική της εταιρεία «δεν είναι πράκτορας της Κίνας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας». Σύμφωνα με το TikTok, οι Κινέζοι ιδρυτές της ByteDance κατέχουν το 20% των μετοχών, μέσω του ελέγχου των μετοχών της εταιρείας.

Περίπου το 60% ανήκει σε θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων αμερικανικών επενδυτικών εταιρειών Carlyle Group, General Atlantic και Susquehanna International Group. Το υπόλοιπο 20% ανήκει σε υπαλλήλους της σε όλο τον κόσμο και τρία από τα πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ByteDance είναι Αμερικανοί.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει επίσης απορρίψει τέτοιες ανησυχίες ως παράνοια και έχει προειδοποιήσει ότι η απαγόρευση του TikTok «αναπόφευκτα θα επανέλθει και θα ”χτυπήσει” τις ΗΠΑ». Ωστόσο, το TikTok δεν αντιμετωπίζει άμεση απαγόρευση στις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο νέος νόμος δίνει στην ByteDance εννέα μήνες για να πουλήσει την επιχείρηση και μια επιπλέον τρίμηνη περίοδο χάριτος, προτού επιβληθεί ενδεχόμενη απαγόρευση. Αυτό σημαίνει ότι η προθεσμία πώλησης θα έρθει πιθανότατα κάποια στιγμή το 2025, αφού ο νικητής των προεδρικών εκλογών του 2024 αναλάβει τα καθήκοντά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...