Το ορμητήριο του Κολοκοτρώνη που ύμνησε ο Καζαντζάκης

«H Kαρύταινα είναι αληθινά το Τολέδο της Ελλάδας» έλεγε ο Νίκος Καζαντζάκης, όταν επισκέφτηκε το χωριό της ορεινής Γορτυνίας. Και πράγματι, πρόκειται για ένα από ομορφότερα χωριά της Ελλάδας, που κουβαλά μία μακρά και λαμπρά ιστορία, άρρηκτα συνδεδεμένη με σημαντικά γεγονότα του τόπου μας.
Η Καρύταινα, που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Ορεινής Αρκαδίας και είναι χτισμένη στην πλαγιά ενός βράχου αποτελώντας ένα πραγματικό στολίδι στην περιοχή. Μάλιστα, οι παλαιοί θα τη θυμούνται από το χαρτονόμισμα του πεντοχίλιαρου,

Το deal της ΟΠΑΠ Α.Ε. με τη Stoiximan ..Τι αναφέρει η ανακοίνωση της συμφωνίας

Συμφωνία για την απόκτηση μετοχών του Ομίλου Stoiximan υπέγραψε η OPAP Investment Ltd, 100% θυγατρική της ΟΠΑΠ ΑΕ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η OPAP Investment Ltd έχει προσυμφωνήσει να αποκτήσει μερίδιο 36,75% στη μητρική εταιρεία του Ομίλου Stoiximan, TCB Holdings Ltd έναντι τιμήματος 50 εκατ. ευρώ, κατόπιν ρυθμιστικών εγκρίσεων της αγοράς τυχερών παιγνίων.
Η TCB παρέχει, μέσω των κατά 100% θυγατρικών της, υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα και την Κύπρο, υπό το εμπορικό σήμα Stoiximan, και στη Ρουμανία και τη Γερμανία, υπό το εμπορικό σήμα Betano.

Ινδονησία: Νεαρός επέζησε 49 ημέρες μόνος στη θάλασσα

Ένας νεαρός Ινδονήσιος ο οποίος βρισκόταν σε μια πλωτή καλύβα για ψαράδες επέζησε 49 ημέρες μόνος στη θάλασσα, ψήνοντας και τρώγοντας ψάρια σε ξύλα από το σκάφος του, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC.
O Άλντι Νοβέλ βρισκόταν στην καλύβα, 125 χλμ από τις ακτές της Ινδονησίας, στα μέσα του Ιουλίου, όταν ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να κοπούν τα σκοινιά που την κρατούσαν σταθερή. Τελικά κατέληξε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, κοντά στο Γκουάμ, όπου περισυνελέγη από παναμέζικο σκάφος.

Koks: Η γκουρμέ καλύβα στη μέση του πουθενά έχει αστέρι Michelin

Ενα μενού 16 συγκλονιστικών πιάτων περιμένει όποιον καταφέρει να φτάσει στο ασυνήθιστο εστιατόριο koks, στα νησιά Φερόε. Και δεν είναι απλή υπόθεση να καταφέρει κάποιος να φτάσει στο εστιατόριο που κατάφερε να αποσπάσει την ύψιστη γαστρονομική διάκριση, ένα αστέρι michelin.
Το koks δεν βρίσκεται καν κοντά σε κάποιο δρόμο.

Ερχεται ο «Ξενοφών» με 10 μποφόρ και πτώση θερμοκρασίας

Για σημαντική μεταβολή του καιρού προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από απόψε το βράδυ, με κυρία χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις άνεμους και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Η πρώτη ισχυρή κακοκαιρία του φετινού φθινοπώρου βαφτίστηκε «Ξενοφών» από την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Η κακοκαιρία οφείλεται στην παρουσία ενός ισχυρού αντικυκλώνα, ο οποίος από την Τρίτη θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, σε συνδυασμό

WSJ: Έλληνες εφοπλιστές αγοράζουν μαζικά γερμανικά πλοία

Από το 2015, Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν αγοράσει από τη Γερμανία 140 πλοία συνολικής χωρητικότητας 4,6 εκατ. τόνων, γράφει η Wall Street Journal, επικαλούμενη στοιχεία της Ένωσης Γερμανών Πλοιοκτητών (VDR).
H παρατεταμένη μείωση των ναύλων και τα μη εξυπηρετούμενα