Τεράστιος άθλος της Εθνικής, 1-1 μέσα στο Βέλγιο (video)


Η Εθνική ομάδα έφυγε με πολύτιμο βαθμό από τις Βρυξέλλες, απέναντι στην ομάδα που κατέχει την πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA.
Η «γαλανόλευκη» απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο «Κινγκ Μποντουέν» απέναντι στο Βέλγιο, παρότι τελείωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες λόγω των αποβολών του Ταχτσίδη και του Τζαβέλλα. Ακόμη κι έτσι όμως η Εθνική θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη, αφού στο γκολ του Μήτρογλου (46΄) απάντησε ο Λουκάκου μόλις στο 89ο λεπτό.

Η ώρα της Γης: Τα φώτα έσβησαν σε όλο τον κόσμο (εικόνες)

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, ως συμβολική κίνηση ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Ευρωπαϊκή στήριξη σε Τσίπρα για τα εργασιακά – Ικανοποίηση Μαξίμου από τη Σύνοδο της Ρώμης

Παρά τις ενστάσεις πολλών χωρών, διατηρήθηκε το ελληνικό αίτημα για κοινωνική Ευρώπη
  • Ανώτεροι ευρωπαίοι αξιωματούχοι στηρίζουν Τσίπρα
  • Ομόθυμη στήριξη και από Ευρωπαίους Σοσιαλιστές
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αποτιμά η κυβέρνηση τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στη Ρώμη σε ο,τι αφορά το κομβικό ζήτημα του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου, πού έθεσε μετ’ επιτάσεως, ο πρωθυπουργός.

Έκπληξη στην ενδεκάδα της Εθνικής! Δείτε τους εκλεκτούς του Σκίμπε…BEL-1-1- GRE


Πριν από λίγα λεπτά ανακοινώθηκε η ενδεκάδα της Εθνικής για την μάχη στο Βέλγιο. 
Η διάταξη θα είναι γνωστή (4-2-3-1), ωστόσο, ο Σκίμπε προέβη σε μία έκπληξη της τελευταίας στιγμής αφού έδωσε φανέλα βασικού στον Παναγιώτη Ταχτσίδη, ο οποίος θα είναι ο παρτενέρ του Ανδρέα Σαμάρη. 

Σύνοδος Κορυφής: Δραματική έκκληση για την ενότητα της ΕΕ - Το κείμενο Διακήρυξης της Ρώμης

Υπεγράφη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η Διακήρυξη της Ρώμης, με την ηγεσία της ΕΕ να απευθύνει έκκληση για ενότητα.

Δραματική έκκληση για τη Ενότητα της ΕΕ, απηύθυναν από την Σύνοδο της Ρώμης ο Πρωθυπουργός της Μάλτας Ζοζέφ Μουσκάτ, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο Πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ.

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Ρώμης

Διαδήλωσαν στο περιθώριο των εορτασμών της 60ης επετείου από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν σήμερα σε τουλάχιστον έξι διαφορετικές διαδηλώσεις και πορείες που πραγματοποιούνται στην ιταλική πρωτεύουσα στο περιθώριο της 60ης επετείου από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων εξαιτίας του φόβου πρόκλησης επεισοδίων.

Ο Βαρουφάκης διαδήλωνε στη Ρώμη, την ώρα της Συνόδου Κορυφής

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μαζί με άλλους υποστηρικτές του κινήματος Diem25 διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της Ρώμης, κρατώντας ένα κόκκινο πανό και καταγγέλλοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ιδέα τελεί υπό καθεστώς άτακτης φυγής και η ΕΕ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο αποδόμησης».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει από την ιταλική πρωτεύουσα, την πανευρωπαϊκή ατζέντα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κινήματός του.

Καρέ-καρέ το ελληνικό γλέντι με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο

«Αγαπώ τους Έλληνες» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ αμέσως μόλις ανέβηκε στο βήμα, στη δεξίωση που δόθηκε στον Λευκό Οίκο, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ήταν μια πραγματική ελληνική γιορτή. Παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί με μπουζούκια και κλαρίνα και περισσότεροι από 400 ομογενείς κατέκλεισαν τον Λευκό Οίκο.

Το πείραμα του Καναδά: Βασικό εισόδημα για όλους

Περίπου 2500 άνθρωποι στο Οντάριο του Καναδά πρόκειται να συμμετάσχουν σε ένα μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό πείραμα της καναδικής κυβέρνησης, η οποία ερευνά την πιθανή αποτελεσματικότητα της παροχής ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στους κατοίκους της.
Στο πλαίσιο του πειράματος, οι 2500 συμμετέχοντες θα εισπράττουν κάθε μήνα περίπου 920 ευρώ, χωρίς να δημιουργείται για τους ίδιους η οποιαδήποτε υποχρέωση.

Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Λονδίνο κατά του Brexit

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Λονδίνου σήμερα για να διαμαρτυρηθούν κατά της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τέσσερις ημέρες προτού η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι ενεργοποιήσει την επίσημη διαδικασία του «διαζυγίου» της Βρετανίας με την ΕΕ, στην οποία προσχώρησε πριν από 44 χρόνια.

«Αποστολή εξετελέσθη» δήλωσε για το Brexit και αποχώρησε από το UKIP ο μoναδικός βουλευτής του

Το ευρωσκεπτικιστικό κι αντιμεταναστευτικό Κόμμα Ανεξαρτησίας UKIP, που θεωρείται από πολλούς ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απόφαση των Βρετανών πολιτών να εγκαταλείψει η χώρα τους την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχασε τον μοναδικό του βουλευτή, καθώς ο Ντάγκλας Κάρσγουελ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το κόμμα.

Ο διεθνής συνασπισμός επιβεβαίωσε ότι βομβάρδισε τη Μοσούλης όπου σκοτώθηκαν δεκάδες άμαχοι

Τη ζωή τους έχασαν δεκάδες άμαχοι στην πόλη της Μοσούλης από διαδοχικές αεροπορικές επιδρομές κατά του τελευταίου σημαντικού προπύργιου του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, ανέφεραν Ιρακινοί αξιωματούχοι.
Τα «πτώματα δεκάδων» θυμάτων είναι ακόμη θαμμένα κάτω από τα ερείπια της πόλης, δήλωσε ο Μπασάρ αλ-Κίκι, επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου.

Ξεκινά στη Νορβηγία η σφαγή εκατοντάδων εγκύων φαλαινών για τα...καλλυντικά μας

Σε λίγες μέρες, ξεκινά το πιο φρικτό έθιμο: η ετήσια σφαγή εκατοντάδων εγκύων φαλαινών στη Νορβηγία.
Είναι πανέξυπνα πλάσματα: επικοινωνούν μεταξύ τους τραγουδώντας και βιώνουν συναισθήματα παρόμοια με τα δικά μας. Όμως, κάθε χρόνο στη Νορβηγία κατακρεουργούν έγκυες φάλαινες για να φτιάξουν καλλυντικά και ζωοτροφές. Οι φαλαινοθήρες θεωρούν την εγκυμοσύνη των θηλυκών ως «δείγμα καλής υγείας»!

Η πολεμική μηχανή του οθωμανικού στόλου που τσακίστηκε από την ελληνική ψυχή-Βίντεο.

Η πορεία της Επανάστασης του 1821 εξαρτήθηκε σε μεγάλο βαθμό και από τις επιχειρήσεις που έγιναν και στην θάλασσα. Ειδικά δε η ναυμαχία του Ναβαρίνου ήταν η σύγκρουση που ουσιαστικά έκρινε και την νικηφόρα για τους Έλληνες έκβαση της επανάστασης, που εκείνη την χρονική στιγμή, λόγω της έλευσης των αιγυπτιακών δυνάμεων του Ιμπραήμ, είχε επί της ουσίας σε στρατιωτικό επίπεδο καταπνιγεί.

H google τιμά την ελληνική επανάσταση Δείτε το σημερινό doodle

Στα γαλανόλευκα έχει «ντυθεί» εδώ και λίγη ώρα η κεντρική σελίδα της google. Η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης τιμά την εθνική επέτειο βάζοντας μια ελληνική σημαία να κυματίζει ενώ και τα γράμματα που σχηματίζουν το όνομά της έχουν γίνει μπλε σε λευκό φόντο.

Γκάμπριελ: Ο Σόιμπλε φταίει για την κακή φήμη των Γερμανών

Την ευθύνη για την κακή φήμη των Γερμανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση επέρριψε στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Ο Γκάμπριελ απάντησε στον Σόιμπλε, ο οποίος τον επέκρινε το πρωί για τις δηλώσεις που έκανε υπέρ μίας μεγαλύτερης βοήθειας της Γερμανίας στην Ελλάδα.

Η Ρώμη υποδέχεται τους Ευρωπαίους ηγέτες – Κοινή Διακήρυξη

Με πολύ μικρές αλλαγές θα φτάσει το τελικό προσχέδιο της Διακήρυξης της Ρώμης, στο τραπέζι των 27 αρχηγών της ΕΕ, οι οποίοι συναντώνται το Σάββατο στην ιταλική πρωτεύουσα για την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυση της ΕΟΚ.
Όπως και στο προηγούμενο προσχέδιο, ως βασικό σημείο υπογραμμίζεται η ανάγκη για «ενότητα» των «27» ως απάντηση στις προκλήσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ενώ επισημαίνονται τέσσερις

Γερμανία: «Προεκλογικός εμφύλιος για την Ελλάδα»

Στο προεκλογικό Βερολίνο, ο Χριστιανοδημοκράτης υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε αντέδρασε έντονα στους επαίνους του Σοσιαλδημοκράτη υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προς την Αθήνα.
«Ενοχλήθηκα που ο Γκάμπριελ, ευρισκόμενος στην Ελλάδα, έδωσε στους Έλληνες ένα μήνυμα που δεν τους βοηθά, αλλά μάλλον τους δυσκολεύει περισσότερο να λάβουν τις σωστές αποφάσεις», τόνισε ο Βόλφανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

Βασίλης Λυριτζής - Δημήτρης Οικονόμου Ενα δίδυμο ακριβό στα πίτουρα και φτηνό στ’ αλεύρι

Υπήρξε μια εποχή που διατράνωναν την πίστη τους στον Ολυμπιακό (ας την ονομάσουμε «εποχή του Flash») και μια άλλη που δήλωναν απογοητευμένοι από τη μιζέρια του ποδοσφαίρου για την οποία ευθύνεται ο Θρύλος (εποχή Σκάι).
Κείμενο: Tάσος Κατρής-Θεοδωρόπουλος
Ρεπορτάζ: Παύλος Μεθενίτης
Οι Μπόλεκ και Λόλεκ της αξημέρωτης τηλεοπτικής ενημέρωσης μπερδεύουν την καφεΐνη που τους κρατάει ξύπνιους με το όπιο που προσφέρουν στους ελάχιστους τηλεθεατές τους, εκτελώντας τη μνημονιακή τους προπαγάνδα.

Η απάντηση του Documento στην Ελένη Ράικου

Η κ. Ράικου ανήκει στο club εκείνο, που αρέσκεται να απαντά σε δημοσιεύματα πριν ακόμα κυκλοφορήσουν…
Έτσι, τουλάχιστον, έκπληξη προκαλεί η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Documento, επίθεση που συνοδεύτηκε και από την υποβολή παραίτησης, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας μας, σύμφωνα με το οποίο ανακρίτρια την έχει καταγγείλει επισήμως, ως υπεύθυνη για την μη παράδοση στοιχείων στις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για τον