Καρέ-καρέ το ελληνικό γλέντι με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο

«Αγαπώ τους Έλληνες» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ αμέσως μόλις ανέβηκε στο βήμα, στη δεξίωση που δόθηκε στον Λευκό Οίκο, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ήταν μια πραγματική ελληνική γιορτή. Παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί με μπουζούκια και κλαρίνα και περισσότεροι από 400 ομογενείς κατέκλεισαν τον Λευκό Οίκο.


Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου τον Ελληνοαμερικανό Ράινς Πρίμπους, επισημαίνοντας ότι είναι ένας από τους «σπουδαιότερους Έλληνες» στην χώρα του, ενώ αναφέρθηκε και στην προσφορά και άλλων μελών του προσωπικού που είναι ελληνικής καταγωγής.

«Η επέτειος της ελληνικής ανεξαρτησίας εορτάζει την αναγέννηση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας για τους Έλληνες» σημείωσε ο Τραμπ.

«Τιμούμε την ελληνική ιστορία και εορτάζουμε τις συνεισφορές των πολιτών σας στη σπουδαία χώρα μας» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στη δεξίωση ήταν παρών και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος πήρε τον λόγο μετά το Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνοντας τις μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας- ΗΠΑ.

Χειραψία με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, και σύντομη συνομιλία, είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά την εορταστική εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για την εθνική επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζέιμς Μάτις, στο αμερικανικό Πεντάγωνο, δηλώνοντας στη συνέχεια: «Αρχίζει καινούργια ημέρα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στον τομέα της άμυνας».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης καθώς και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Περίπου 450 ομογενείς ήταν προσκεκλημένοι στον Λευκό Οίκο οι οποίοι από νωρίς και υπομονετικά είχαν δημιουργήσει μια μεγάλη ουρά για να περάσουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

ΑΝΤ1- Επέτειος 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο από realmedialive ..
 Το παρασκήνιο

Πάντως παρά τη λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόνλαντ Τραμπ δεν το ευχαριστήθηκε ιδιαίτερα.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 Θανάσης Τσίτσας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Ντόναλντ Τραμπ μάθαινε τα δυσάρεστα νέα για την πρώτη μεγάλη πολιτική του ήττα στο Κογκρέσο με την υπόθεση του Obamacare, καθώς δεν μπόρεσε να περάσει την κατάργησή του.

Το γεγονός αυτό επισκίασε την εκδήλωση. Ο Ντόναλντ Τραμπ συμμετείχε κανονικά στον εορτασμό ωστόσο ήταν φανερά επηρεασμένος από τις εξελίξεις που μάθαινε.

Τόσο από η γλώσσα του σώματος όσο και από τις εκφράσεις του προσώπου του έδειχνε φανερά «συννεφιασμένος». Αυτό έλεγαν πολλοί ομογενείς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αλλά και στενοί συνεργάτες του αμερικανού Προέδρου παραδέχθηκαν ότι επηρεάστηκε η διάθεσή του.

Από εκεί και πέρα, αν και ο Ντόναλντ Τραμπ επεφύλαξε θερμά λόγια για την Ελλάδα και τους Έλληνες στην ομιλία του, δεν έκανε συγκεκριμένες αναφορές για την ελληνική κρίση όπως όλοι περίμεναν.

Πάντως όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1, παράγοντες της ομογένειες σημείωναν ότι αυτό που έπρεπε να γίνει έγινε στον Λευκό Οίκο. Τα μηνύματα πέρασαν στη νέα αμερικανική διοίκηση κατά τη διάρκεια επαφών που είχαν με αξιωματούχους και στενούς συνεργάτες του αμερικανού προέδρου.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

ANT1- Εκδήλωση για 25η Μαρτίου Λευκό Οίκο από realmedialive ..
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...