NY Times-Πύραυλος της Χαμάς έπεσε κοντά σε ισραηλινή μυστική αποθήκη με πυρηνικά-όπλα

 Ένας πύραυλος που πιθανότατα εκτοξεύθηκε από μαχητές της Χαμάς κατά την επίθεσή τους στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου έπληξε μια ισραηλινή στρατιωτική βάση όπου, σύμφωνα με τους ειδικούς, βρίσκονται πολλοί από τους πυραύλους της χώρας με πυρηνικές κεφαλές, σύμφωνα με μια οπτική ανάλυση των συνεπειών της επίθεσης από τους New York Times.

Ενώ οι ίδιοι οι πύραυλοι δεν επλήγησαν, η πρόσκρουση του πυραύλου, στη βάση Sdot Micha στο κεντρικό Ισραήλ, προκάλεσε πυρκαγιά που προσέγγισε τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυραύλων και άλλων ευαίσθητων όπλων.

Γ.Στόλτενμπεργκ για Ουκρανία-Άσχημα νέα δυστυχώς-Ζαλούζνι-Αμυντική γραμμή στην Οδησσό!!!

 Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, προέτρεψε την Δύση  να προετοιμαστεί για άσχημα νέα από την Ουκρανία σημειώνοντας πως αυτό το λέει «με πόνο στην καρδιά».

Προφανώς ο  Στόλτενμπεργκ ενημερώθηκε όπως και ο Ζελένσκι, για την άσχημη κατάσταση των ουκρανικών ΕΔ σε όλη τη γραμμή της αντιπαράθεσης με τον ρωσικό Στρατό. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ δεν εννοεί την απώλεια 2-3 οικισμών αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο που θα συμβεί σύντομα στην Ουκρανία.

Ρωσία οδεύει προς θρίαμβο με βαριά ήττα ΝΑΤΟ-Μαύρα χάλια ο Ζελένσκι

 Ολοταχώς για τον μεγαλύτερο θρίαμβο της νεότερης Ιστορίας της κινείται η Ρωσία, έναν θρίαμβο που θα ταράξει συθέμελα το ΝΑΤΟ και θα αλλάξει τον κόσμο – και την γεωγραφία- που γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

Ο ουκρανικός Στρατός έχει καταρρεύσει σε όλα τα μέτωπα του πολέμου. Ο Β.Ζελένσκι σε νέες δημόσιες δηλώσεις παραδέχτηκε μετά από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου ότι “η Ουκρανία πολεμά τον δεύτερο καλύτερο Στρατό του κόσμου” επιρρίπτοντας ευθύνες για την ήττα στην Δύση.

Διεθνές κύκλωμα θα «έριχνε» πάνω από 5.000 λίτρα νοθευμένο ελαιόλαδο σε Ισπανία και Ιταλία

 Οι αστυνομικές αρχές στην Ισπανία και την Ιταλία συνέλαβαν 11 άτομα και κατέσχεσαν περισσότερα από 5.000 λίτρα νοθευμένου ελαιολάδου μετά την εξάρθρωση μιας διεθνούς σπείρας που νόθευε το προϊόν με φθηνότερα λάδια. 
Η τιμή του ελαιόλαδου έχει εκτοξευτεί από τις συνεχιζόμενες κακές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ετών, καθιστώντας το πολύτιμο αγαθό και στόχο κακοποιών.

Η έρευνα, που διεξήχθη από την ισπανική πολιτοφυλακή, Guardia Civil, σε συνεργασία με τους ιταλούς καραμπινιέρους και την Europol, οδήγησε σε επιδρομές και στις δύο χώρες και σε έρευνες συνεταιρισμών επεξεργασίας ελιάς στις ισπανικές επαρχίες Θιουδάδ Ρεάλ, Χαέν και Κόρδοβα.

Συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό – Κουτσούμπας: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

 Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη οργάνωσε η ΚΝΕ με σύνθημα «Στη Γάζα το τραγούδι έγινε κραυγή – Ενώνουμε τις φωνές μας για κάθε νεκρό παιδί».

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τον λαό όλης της Ελλάδας, με τους λαούς και τη νεολαία όλης της Ευρώπης, όλου του κόσμου. Βροντοφωνάζουμε “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”!

Πλημμύρες στη Τανζανία: Τουλάχιστον 63 οι νεκροί από τις κατολισθήσεις

 Τουλάχιστον 63 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν λόγω των κατακλυσμιαίων βροχών στη βόρεια Τανζανία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι αρχές, οι οποίες εκφράζουν φόβους για τυχόν άλλα θύματα.

Οι βροχοπτώσεις αυτές που σάρωναν από το Σάββατο την πόλη Κάτες, στη βόρεια Τανζανία, σχεδόν 300 χλμ. βορείως της πρωτεύουσας Ντοντόμα, ενίσχυαν παχιά στρώματα λάσπης που παρέσυραν δεκάδες οχήματα και κατοικίες.

Ναύπλιο: Πυροβολισμοί σε νοσοκομείο – Πληροφορίες για τραυματίες

 Επεισόδια με πυροβολισμούς σημειώθηκαν έξω από το νοσοκομείο Ναυπλίου το απόγευμα της Δευτέρας (4/12), όπου μεταφέρθηκαν δύο τραυματίες από πυροβολισμούς, που σημειώθηκαν νωρίτερα σε επεισόδια σε καταυλισμό Ρομά στη Νέα Κίο στην Αργολίδα.

Συγκεκριμένα, δύο άτομα από διαφορετικές οικογένειες, που έχουν διαμάχη μεταξύ τους, έβγαλαν όπλα και άρχισαν να πυροβολήσουν ο ένας εναντίον του άλλου.

Ο Τσίπρας παίρνει θέση: Η πολυδιάσπαση ανοίγει τον δρόμο στις συντηρητικές δυνάμεις – Ο εχθρός δεν βρίσκεται εντός των τειχών

 «Η πολυδιάσπαση και ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγουν το δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση, αλλά και για την εδραίωση της ηγεμονίας των ιδεών της Ακροδεξιάς στις ευρωπαϊκές κοινωνίες», επισημαίνει με νόημα σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την παρουσία του στη Ρώμη για τη Συνεδρίαση της Επιτροπής Monitoring του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Όπως εξηγεί ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί είχε «την ευκαιρία να συναντήσω δύο συναδέλφους και καλούς φίλους. Τους πρώην Πρωθυπουργούς της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα και Τζουζέπε Κόντε».

Ευρωκοινοβούλιο: Σφυροκόπημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για κράτος δικαίου και υποκλοπές (Video)

 Αυτό είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Να ακούμε πράγματα που δεν μας αρέσουν» απάντησε ο πρόεδρος της επιτροπής LIBE σε διαμαρτυρίες της ΝΔ επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη δέχτηκε σκληρή κριτική για τις πράξεις της στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου LIBE σχετικά με τη συζήτηση για το κράτος δικαίου.

Γαλάζιοι ευρωβουλευτές και βουλευτές προσπάθησαν απεγνωσμένα να πείσουν ότι η Ελλάδα είναι παράδεισος δικαίο. 

Ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης που ήταν προσκεκλημένος κατηγόρησε τον τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστα Αρβανίτη ότι λέει ψέματα για να πάρει την αποστομωτική απάντηση από τον πρόεδρο της επιτροπής LIBE Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ.

Ο Κώστας Αρβανίτης στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με το κράτος δικαίου. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

ΠΑΟΚ – Λαμία 3-0: Με τριάρα ο «Δικέφαλος» συνεχίζει την καταδίωξη του Παναθηναϊκού

 Με ηγέτη και σκόρερ τον Γιάννη Κωνσταντέλια ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην Τούμπα με σκορ 3-0 της Λαμίας και βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Ο νεαρός άσος του Δικέφαλου άνοιξε το σκορ στο 21’ και στο 43’ ο Σοάρες έκανε το 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 57’. Ο Κωνσταντέλιας βρήκε ωραία τον Σάστρε που με πλασέ νίκησε τον Κοσέλεφ.

Στη διάρκεια του αγώνα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αποθέωσαν τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τον Ιβάν Σαββίδη.

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά των «11» για τους servicers: Αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις όλων των δυνάμεων

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν καταψήφισε απλά το νομοσχέδιο. Αντιτάχθηκε στη δίδυμη λύση της Ν.Δ., που περιλαμβάνει τον νέο πτωχευτικό και τον Ηρακλή, «λύση» που φέρνει έκρηξη πλειστηριασμών», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ συνεχίζει και εξαπολύει «πυρά» κατά των «11» που δεν καταψήφισαν τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις υπέρ των servicers υπογραμμίζοντας: