Τουλάχιστον 15 παιδιά νεκρά λόγω ψύχους στη Συρία

 

Τουλάχιστον 15 παιδιά, τα περισσότερα κάτω του ενός έτους, πέθαναν τις τελευταίες εβδομάδες στη Συρία εξαιτίας του χειμερινού ψύχους και της έλλειψης ιατρικής φροντίδας, ανακοίνωσε  ο ΟΗΕ.

«Με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και την έλλειψη ιατρικής φροντίδας», τουλάχιστον 8 παιδιά πέθαναν στο Ροκμπάνι, έναν καταυλισμό εκτοπισμένων στη νότια Συρία, ενώ 7 παιδιά πέθαναν όταν οι οικογένειές τους εγκατέλειψαν για να γλιτώσουν από τις μάχες ένα προπύργιο των τζιχαντιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, διευκρινίζει η UNICEF σε ανακοίνωσή της.

Η «δημοκρατία» αποκαλύπτει: Η κατάπτυστη έκθεση-πρόκληση του Βερολίνου ακρωτηριάζει την Ελλάδα!

 


...

Νοσοκομειακοί ιατροί: «Η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση δεν μπορεί να κουκουλώσει τις εγκληματικές της ευθύνες»

 

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει σωματική και ψυχική εξουθένωση προειδοποιώντας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων


Επίθεση κατά μέτωπο από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή την διαχείριση της πανδημίας αλλά και την ψυχική και σωματική εξουθένωσή τους.


Οι γιατροί κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες εργασίας, ενώ χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους «περιοδεύοντα θίασο» μια και αντί η κυβέρνηση να προσλάβει προσωπικό τους μεταφέρει από τη μία κλινική στην άλλη, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από την μία πόλη στην άλλη!

Στο έλεος του Θεού η Τζια! Το Κέντρο Υγείας του νησιού έμεινε με μία γιατρό

 

Κραυγή αγωνίας έβγαλε η δήμαρχος της Κέας, η οποία κατήγγειλε ότι το νησί έχει μείνει στο έλεος του Θεού, αφού υπάρχει μόλις μία γιατρός στο Κέντρο Υγείας του νησιού για να εξυπηρετεί τους 2.500 -και πάνω- κατοίκους!

Όπως αποκάλυψε η Ειρήνη Βελισσαροπούλου, με το που τελείωσε η θερινή περίοδος τέσσερις από τους πέντε γιατρούς που υπηρετούσαν στο νησί έφυγαν και έμεινε μόνο μία, η οποία πασχίζει καθημερινά να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες με τη βοήθεια ακόμη ενός ανθρώπου, που επισκέπτεται την Κέα κάθε δέκα ημέρες.

Βατόπουλος: Δεν αποκλείω τρίτο lockdown - Δεν ήταν πρόταση της επιτροπής η νέα απαγόρευση συναθροίσεων

 

Το ενδεχόμενο και ενός τρίτου lockdown άφησε ανοιχτό, το πρωί της Τρίτης, ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Σημείωσε όμως ότι «δεν είναι κάτι που είναι άμεσο».


Ο καθηγητής είπε ότι υπάρχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να κινηθεί η οικονομία και το υγειονομικό σκέλος.


Παράλληλα, επισήμανε την ανησυχία των επιστημόνων σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού αλλά και τις εικόνες συνωστισμού στην Ερμού και άλλους κεντρικούς δρόμους της αγοράς σε όλη την Ελλάδα.

Αστυνομία και πρόστιμα «η λύση» για τον συνωστισμό

 

Με επιπλέον αστυνόμευση και πρόστιμα θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τον συνωστισμό που υπάρχει έξω από τα καταστήματα. Αυτό τουλάχιστον λένε κυβερνητικές πηγές οι οποίες επιμένουν ότι ούτε με τον κόφτη των sms αλλά ούτε με την λύση της δημιουργίας νέας εφαρμογής που θα λειτουργεί ως «χρονόμετρο» στα ψώνια μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Η τελευταία πρόταση κρίνεται μάλιστα ως μη ρεαλιστική από τους ειδικούς.


Την ίδια στιγμή τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκονται σε νευρική κρίση δεδομένου ότι έχουν να αντιμετωπίσουν δυο πολλοί σοβαρά προβλήματα.

Να δεις και κάποτε θα μας πούμε και... μακάκες

 

Η κυβέρνηση μπροστά στις σοβαρές επιπτώσεις που έχει για την οικονομία το lockdown και λαμβάνοντας σοβαρά υπ' όψη τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου αποφάσισε να ανοίξει τα μαγαζιά. Μέχρι εδώ καλά και κατανοητά.

Η απόφαση ήταν πολιτική και υπαγορεύθηκε στην αρμόδια επιτροπή των γιατρών και λοιμοξιολόγων του υπουργείου Yγείας. Τα υγειονομικά στοιχεία λίγο μέτρησαν σε αυτή την ιστορία αφού οι δείκτες της οικονομίας είχαν μεγαλύτερη δυναμική.

Ουρικό οξύ: Τι πρέπει τρώτε - Τι να αποφεύγετε

 

Ένα υποπροϊόν του μεταβολισμού του σώματος, το ουρικό οξύ, είναι επί της ουσίας μέρος των αποβλήτων του οργανισμού. Για πολλούς δεν συνιστά ποτέ πρόβλημα και ούτε καν το σκέφτονται ποτέ. Αλλά για μερικούς άλλους, το ουρικό οξύ μπορεί να προκαλέσει επώδυνα ιατρικά προβλήματα, όπως η ουρική αρθρίτιδα και οι πέτρες στα νεφρά.

Για να καταλάβετε τι μπορεί να πάει στραβά με το ουρικό οξύ, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζετε από πού προέρχεται αυτή η χημική ουσία: από τις πουρίνες.

Κορωνοϊός: Χρησιμοποιεί την χοληστερόλη για να μολύνει τα κύτταρα (Video)

 

Για να προκαλέσει τη νόσο COVID-19, ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 πρέπει να περάσει στα ανθρώπινα κύτταρα και για να το πετύχει αυτό χρειάζεται έναν… συνεργό. Η χοληστερόλη, η κηρώδης χημική ένωση που είναι περισσότερο γνωστή για την απόφραξη των αρτηριών, βοηθά τον κορωνοϊό να ανοίξει τα κύτταρα και να εισέλθει μέσα τους.

Ο κορωνοϊός βασίζεται στα μόρια της χοληστερόλης, για να διαπεράσει την προστατευτική μεμβράνη των κυττάρων, σύμφωνα με έρευνα από το Howard Hughes Medical Institute.

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να κάνετε μια μέρα πριν το εμβόλιο

 

Θέλετε να επωφεληθείτε πλήρως από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό; Τότε φροντίστε να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να βελτιστοποιήσετε την αντίδραση του οργανισμού στο εμβόλιο

Ένας καλός ύπνος πάντα μας ανοζωογονεί και κάνει πιο εύκολη την επόμενη μέρα, ενώ βελτιώνει συνολικά την ποιότητα της ζωής μας. Όταν κοιμόμαστε για ικανοποιητικό χρονικό διάστημα, χτίζουμε γερό ανοσοποιητικό σύστημα. Πώς συνδέεται ένας καλός ύπνος με το εμβόλιο του κορωνοϊού;

Γερμανικό «άλλοθι» οι διερευνητικές για να «παγώσουν» οι κυρώσεις στην Τουρκία

 

Για… μετά τον Μάρτιο φαίνεται πως μετατίθεται η επέκταση της λίστας των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και την παραβατική συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι διερευνητικές επαφές που ξεκίνησαν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά και η «επιχείρηση γοητείας» της Αγκυρας προς τις Βρυξέλλες βάζει στον πάγο το θέμα, με τους Ευρωπαίους να πατούν στην ουσία πάνω στην καλή διάθεση που επιδεικνύει η Άγκυρα, αγνοώντας αν αυτή θα έχει διάρκεια.

Πλήρη μεσάνυχτα από τον Ταραντίλη για την εφαρμογή που βάζει «κόφτη» στις μετακινήσεις

 

Αδιάβαστος πιάστηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης σχετικά με το ζήτημα του «κόφτη» για τις αγορές των πολιτών.

Αν και από το πρωί τόσο ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Πάνος Σταμπουλίδης όσο και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, προανήγγειλαν την υιοθέτηση εφαρμογής «κόφτη» για τις αγορές των πολιτών προκειμένου να μη δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες επανάληψης του sms όπως συμβαίνει αυτή την στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε πλήρη μεσάνυχτα για το θέμα. 

Η Palantir ήρθε, είδε κι απήλθε (;) με μια πρόχειρη σύμβαση - Η παρασιτική εταιρεία, που γεννήθηκε από τη μήτρα της CIA

 

Διάχυτη η ανησυχία για τα στοιχεία που άντλησε η CIAγέννητη εταιρεία από τον γενικό πληθυσμό με πρόσχημα την πανδημία

Περισσότερο ανησυχία παρά εφησυχασμό προκάλεσε η δημοσιοποίηση της σύμβασης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την Palantir. Πρόσβαση σε δεδομένα του γενικού πληθυσμού και οργανισμών του δημοσίου, επιτηδευμένη προχειρότητα, τραγελαφικό έλλειμμα ελέγχου και θολά σημεία είναι μερικά χαρακτηριστικά της σύμβασης που τροποποιήθηκε μόλις δύο μέρες μετά την υπογραφή της. Η παρασιτική εταιρεία, που γεννήθηκε από τη μήτρα της CIA

Επικεφαλής Astrazeneca: «Εγωιστική η συμπεριφορά ορισμένων χωρών»

 

Ο επικεφαλής της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων στη μάχη κατά της πανδημίας, επικρίνοντας τις εγωιστικές συμπεριφορές ορισμένων χωρών.


Όλο αυτό «θα μπορούσε να είναι μια στιγμή σαν την 4η Ιουλίου, τη γιορτή της ανεξαρτησίας (στις ΗΠΑ), όμως δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει, διότι υπάρχει λίγο μια συμπεριφορά "πάνω απ’ όλα εγώ"», είπε ο Γάλλος Πασκάλ Σοριό, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Ρελάνς με... νέο «μαργαριτάρι» από τη «γαλάζια» υποψήφια: Μας πληροφορεί ότι ο βιασμός είναι θέμα τεστοστερόνης

 

Με νέα... χοντράδα προσπαθεί να ανασκευάσει η Λαρισαία πολιτευτής της ΝΔ, Λένα Αξιόγλου, το προγενέστερο «μαργαριτάρι» της για το θέμα των βιασμών. Τούτη τη φορά, μας «πληροφορεί» ούτε λίγο ούτε πολύ πως ο βιασμός είναι θέμα... τεστοστερόνης και, μάλλον, στον μυαλό της όλοι οι άνδρες είναι εν δυνάμει βιαστές.


Σε σημερινή της... διευκρινιστική δήλωση, μετά τις χθεσινές διατυπώσεις ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε την Σοφία Μπεκατώρου λέγοντας πως «οι κυρίες, αν δεν έχουν ευαρέσκεια, δεν μπαίνουν ποτέ στα δωμάτια μοναχικών ανδρών», μάλλον ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν: Απαγόρευση συναθροίσεων από σήμερα έως την 1η Φεβρουαρίου

 

Με μια αιφνίδια απόφαση και χωρίς καμία προειδοποίηση ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ) ανακοίνωσε την απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων από σήμερα έως την 1η Φεβρουαρίου.


Για ακόμα μία φορά στο όνομα της πανδημίας, λαμβάνεται μια απόφαση που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς καμία εξήγηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και χωρίς καμία βάσιμη αιτιολογία την ώρα μάλιστα που έχει αποφασιστεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων.