Ινδία: Ο «γάμος της χρονιάς» του γιου του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας

 Ποιός είναι ο Ανάντ Αμπάνι και ποιές διασημότητες θα έρθουν στην λαμπερή τελετή που προσελκύει το ενδιαφέρον των διεθνών media

Παγκόσμιες διασημότητες, μεγαλοεπιχειρηματίες και πολιτικοί άρχισαν να καταφθάνουν την Παρασκευή στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας για να παραστούν στο γάμο του νεότερου γιου του Μουκές Αμπάνι, του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας.

Ο Ανάντ Αμπάνι, 29 ετών, παντρεύεται την επί χρόνια φίλη του, Ραντχίκα Μέρτσαντ, 29 ετών, σε έναν γάμο που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει ως τον γάμο της χρονιάς.

Ινδία: Ολοκληρώθηκε ο «γάμος της χρονιάς» του Ανάντ Αμπάνι- Παρών και ο πρωθυπουργός Ν. Μόντι

 Και γιατί την τίμησαν διασημότητες από όλο τον κόσμο

Μετά από επτά μήνες με εορταστικές εκδηλώσεις που άγγιξαν κάθε επίπεδο υπερβολής, ο Ανάντ Αμπάνι, γιος του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας, παντρεύτηκε την Παρασκευή στη Βομβάη την κληρονόμο φαρμακοβιομηχναίας Ραντίκα Μέρτσαντ ενώπιον χιλιάδων καλεσμένων, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντα Μόντι.

Η Ουγγαρία θα μπλοκάρει τη βοήθεια προς την Ουκρανία λόγω της διακοπής της διαμετακόμισης πετρελαίου πρός Ουγγαρία Σλοβενία

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Szijjarto «Έχω δηλώσει ξεκάθαρα ότι μέχρι να επιλυθεί αυτό το ζήτημα από την Ουκρανία, όλοι θα πρέπει να ξεχάσουν να πληρώσουν 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για προμήθειες όπλων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης. Γιατί πώς θα φαινόταν αν συμφωνούσαμε να πληρώσουμε αυτά τα χρήματα ενώ η Ουκρανία απειλεί την ασφάλεια του ενεργειακού μας εφοδιασμού;» είπε...

Ο Β.Πούτιν: Η Ρωσία πάντα υποστήριζε την διπλωματική επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία όλες οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στην Κωνσταντινούπολη πετάχτηκαν στα σκουπίδια.

 Όταν τα στρατεύματά μας βρισκόταν κοντά στο Κίεβο, λάβαμε πρόταση από τους δυτικούς εταίρους μας να σταματήσουν οι εχθροπραξίας για να γίνουν ορισμένα πράγματα από την ουκρανική πλευρά. Και το κάναμε. Η ουκρανική πλευρά δεν σταμάτησε τις εχθροπραξίες.

Μια μεγάλη διπλωματική επιτυχία για το Πεκίνο η «συμφιλίωση»Φατάχ – Χαμάς!!

JUST IN : 🇵🇸 🇨🇳 Παλαιστινιακές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων της Χαμάς και της Φατάχ, μαζί με άλλες 14, συμφώνησαν σε μια δήλωση ενότητας, με τη διευκόλυνση της Κίνας.

Ιστορική συμφωνία «εθνικής ενότητας» Φατάχ – Χαμάς με κινεζική διαμεσολάβηση

 Μετά από 17 χρόνια πολιτικών διαιρέσεων και συγκρούσεων, 14 παλαιστινιακές παρατάξεις μεταξύ των οποίων η Φατάχ και η Χαμάς, συνυπέγραψαν κοινή διακήρυξη στο Πεκίνο που προβλέπει τον σχηματισμό ενιαίας κυβέρνησης μόλις τελειώσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

Η συμφωνία, που υπογράφηκε την Τρίτη 23/7 στην Κίνα μετά από τρεις ημέρες εντατικών συνομιλιών, θέτει τις βάσεις για μια «προσωρινή κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης» που θα κυβερνήσει τη μεταπολεμική Γάζα, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι.

Ισπανία: «Οχι» στον υπερτουρισμό, λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης – Σχέδια για μείωση των τουριστών

 Η Βαρκελώνη δεν μπορεί να απορροφήσει τη συνεχή, αχαλίνωτη αύξηση του αριθμού των τουριστών και πρέπει να επιβάλει περιορισμούς προκειμένου να μην εξελιχθεί σε ένα «θεματικό πάρκο» χωρίς κατοίκους, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς ο δήμαρχος της δημοφιλέστερης για τους ξένους τουρίστες πόλης της Ισπανίας.

Τον περασμένο μήνα, η Βαρκελώνη δεσμεύτηκε ότι θα βάλει τέλος σε όλες τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις διαμερισμάτων έως το 2028, με στόχο να περιορίσει τις ολοένα και αυξανόμενες τιμές των ενοικίων για τους κατοίκους της πόλης. 

Eurostat: H Ελλάδα παραμένει με διαφορά η χώρα με το υψηλότερο δημόσιο χρέος σε όλη την Ευρωζώνη

 H Ελλάδα παραμένει με διαφορά η χώρα με το υψηλότερο δημόσιο χρέος σε όλη την Ευρωζώνη παρά την μείωση του κατά 2,1% για το 2023, γεγονός, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία. 

Μάλιστα, το χρέος της χώρας είναι πιο υψηλό σε σύγκριση με το 2009. Τα αντιφατικά αυτά στοιχεία φέρνει στο φως η Eurostat σε νέα έκθεση της αναφέροντας παράλληλα, πως στην Ευρωζώνη το δημόσιο χρέος αυξήθηκε ελαφρά στο 88,7% του ΑΕΠ σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2023 (88,2%).

Ηράκλειο: Οικοδόμος έσωσε δύο εργαζόμενους από φλεγόμενο όχημα χρηματαποστολής… και βρήκε τον μπελά του (Video)

 Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο κέντρο του Ηρακλείου, όταν ένα θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής, πήρε φωτιά, ενώ δύο άτομα είχαν εγκλωβιστεί μέσα, ένας οικοδόμος πήγε να τους απεγκλωβίσει και τελικά βρήκε τον μπελά του.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης το τεθωρακισμένο όχημα της χρηματαποστολής πήρε φωτιά λόγω έκρηξης μίας αντλίας καπνού, η οποία εξερράγη μέσα στο όχημα, ενώ δύο εργαζόμενοι είχαν εγκλωβιστεί. 

Σαντορίνη: Αιρετός καλεί τους πολίτες να «ελαττώσουν τις μετακινήσεις» τους γιατί… έρχονται τουρίστες

 Μετά τον Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος υποστήριξε ότι πρέπει να «υποχωρούμε έναντι των τουριστών» γιατί δεν υπάρχει χώρος, ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Φηρών καλεί τους πολίτες να ελαττώσουν τις μετακινήσεις τους στο νησί γιατί… περιμένουν τουρίστες.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Facebook, ενημερώνει τους μόνιμους κατοίκους της Σαντορίνης, ότι αναμένεται η «έλευση 17.000 επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια» και τους επισημαίνοντας παράλληλα «όσο μπορούμε ελαττώνουμε τις μετακινήσεις μας». 

Καμπανάκι Ολλανδού ερευνητή για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα – Είχε προβλέψει τα 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία

 Ανοίγει ξανά τη συζήτηση για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού στην Ελλάδα ο Ολλανδός ερευνητής Φρανκ Χούγκερμπετς, μετά τον σεισμό στο Τσανάκαλε της Τουρκίας που αν και 4,7 Ρίχτερ, έγινε αισθητός σε περιοχές της χώρας μας.

Ο Ολλανδός ερευνητής από το ολλανδικό ινστιτούτο «Solar System Geometry Survey», έναν χρόνο πριν είχε προβλέψει τον φονικό σεισμό 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία. 

Συγκεκριμένα, δύο ημέρες πριν από τα 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία είχε κάνει μία ανάρτηση πως «αργά ή γρήγορα θα γίνει ένας σεισμός περίπου 7,5 Ρίχτερ σε αυτή την περιοχή (Νότια-Κεντρική Τουρκία, Ιορδανία, Συρία, Λίβανος)». Δύο ημέρες μετά επιβεβαιώθηκε…

Στήνει σκηνικό έντασης η Τουρκία – Πέντε πολεμικά πλοία ανοιχτά της Κάσου

 Έως και πέντε πολεμικά πλοία ανέπτυξε η Τουρκία τα τελευταία 24ωρα σε περιοχή έξω από τα όρια της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ Κάσου και Καρπάθου.

 Όλα αυτά ενώ οι εξαγγελίες περί «ήρεμων νερών» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο φαίνεται να πηγαίνουν… περίπατο, μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις τόσο από την Άγκυρα, όσο και από την Αθήνα, μέσω των λεονταρισμών Γεωργιάδη.

Εκεί πλέει το υπό ιταλική σημαία πλοίο «Ievoli Relume»,

Ο Άδωνης Γεωργιάδης γελοιοποιεί διεθνώς ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση Μητσοτάκη

 Πήρε φόρα ο εκ του ΛΑΟΣ ορμώμενος κύριος Γεωργιάδης και μετά τις απειλές προς του γιατρούς αποφάσισε να απειλήσει και την Τουρκία σαν να μιλάει σε κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας κεκλεισμένων των θυρών.

Άγνωστο αν νομίζει πως πουλάει βιβλία ή νανογιλέκα, ή αν απευθύνεται σε ψεκασμένους, χθες προσπάθησε να πουλήσει εθνική κυριαρχία και πατριατισμό στον απόηχο των προκλήσεων της Άγκυρας τόσο στην Κύπρο αλλά και στον διεθνή χώρο που ακολουθεί συγκεκριμένη διπλωματία και στρατηγική μαζί με τα μεγάλα εξοπλιστικά της προγράμματα.

ΚάSOS: Προκαλεί η Άγκυρα, ο τουρκικός στόλος κύκλωσε το νησί – Κοιτάει από μακριά η Αθήνα

 Τη στιγμή που οι Τούρκοι κυκλώνουν την Κάσο με πέντε πλοία, η Αθήνα παρατηρεί από… μακριά τις εξελίξεις, με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη να βγαίνει στα πάνελ κομπάζοντας για τα F-35.

Η παρουσία του ιταλικού ερευνητικού πλοίου «Ievoli Relume» ανοιχτά τις Κάσου, με σκοπό έρευνες για τη μελλοντική εγκατάσταση υποβρυχίων καλωδίων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου (Great Sea Interconnector-GSI), κινητοποίησε μονάδες του τουρκικού στόλου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλυψαν τα «ουκρανικά» F-16 στη Ρουμανία με τα σήματα των στρατιωτών τους

 Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα βομβαρδιστικά της εχουν μετακινηθεί στη Ρουμανία. Οι Αμερικανοί ελπίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο προστάτευσαν τα «ουκρανικά» F-16 από αντίποινα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων.

Οι ΗΠΑ μετέφεραν το στρατιωτικό τους αεροσκάφος σε βάση στη Ρουμανία

Νωρίτερα, το Κίεβο διέκοψε τη διαμετακόμιση πετρελαίου από τη Lukoil, η οποία βρίσκεται στη μαύρη λίστα στην Ουκρανία, μέσω του εδάφους της προς την Ουγγαρία και τη Σλοβακία

 BRUSSELS, July 22. /TASS/. Hungary continues blocking the allocation of funds from the European Peace Facility to compensate member countries for their spending on weapons for Ukraine, Polish Foreign Minister Radoslaw Sikorski said.

"This is a huge disappointment for me. <…> Today (on July 22, 2024 - TASS), the Hungarian foreign minister said that his country will continue blocking compensations [to EU countries] from the European Peace Facility. Another reason [for such a decision] was that Hungary cannot import Russian oil from the Lukoil company,

Η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris έχει κερδίσει την υποστήριξη αρκετών αντιπροσώπων για να κερδίσει την υποψηφιότητα του κόμματος για πρόεδρος

 WASHINGTON, July 23. /TASS/. US Vice President Kamala Harris said that she plans to formally accept the Democratic nomination for president.

"I am proud to have secured the broad support needed to become our party’s nominee," she said in a statement from her campaign late Monday. "I look forward to formally accepting the nomination soon."

The Associated Press reported earlier that Harris had gained the support of 2,538 Democratic delegates by Monday night, while at least 1,976 votes are required to win the nomination.

"Η βενζίνη στη Ρωσική Ομοσπονδία αυξήθηκε σε τιμή χονδρικής λόγω επιθέσεων UAV σε διυλιστήρια": τι γίνεται με τις τιμές στα βενζινάδικα?

 Στις 19 Ιουλίου, οι χονδρικές προμήθειες βενζίνης αυξήθηκαν σε τιμή σε περισσότερα από 74 χιλιάδες ρούβλια η(773,23 ευρω ανά τόνο. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2023 και αναγνωρίζεται ως ρεκόρ φέτος.

Ποιος ήταν ο λόγος, αν αυτό θα γίνει μια σταθερή τάση, εάν οι τιμές στα πρατήρια καυσίμων θα αυξηθούν μετά από αυτό - στο υλικό NEWS.ru.

Πλάνα εμφανίστηκαν από το ατύχημα της Ρωσίδας μπλόκερ «MotoTanya» στην Τουρκία

 Φωτογραφίες από το σημείο του θανάτου της Ρωσίδας μοτοσικλετίστριας Τατιάνα Οζολίνα, γνωστής από το ιστολόγιο MotoTanya, δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο. 

Το κορίτσι πέθανε σε δυστύχημα στην τουρκική επαρχία Μούγλα. Στα πλάνα μπορείτε να δείτε ότι το ποδήλατο του blogger βρίσκεται στην άκρη του δρόμου πίσω από έναν φράχτη.

Ένας Ρώσος αξιωματικός είπε τι κάνουν οι γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κοντά στο Χάρκοβο?

 Στις μονάδες του ουκρανικού στρατού που σταθμεύουν κοντά στο Χάρκοβο, έχουν εντοπιστεί γυναίκες στρατιωτικοί, οι περισσότερες εκτελούν καθήκοντα σε θέσεις αεράμυνας και διοικητικές υπηρεσίες, δήλωσε ένας αξιωματικός των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων με το διακριτικό κλήσης Gambit.