Συναυλία στην Κούβα φέρεται να σχεδιάζουν για το 2016 οι Rolling Stones

O τραγουδιστής των Rolling Stones Μικ Τζάγκερ βρίσκεται σήμερα στην Κούβα, όπου το θρυλικό συγκρότημα αναμένεται να πραγματοποιήσει μια συναυλία, για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της επόμενης περιοδείας του στη Λατινική Αμερική, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο 72χρονος τραγουδιστής παρακολούθησε μια

Κωδική ονομασία US-966G."Μια αχρεία επιχείρηση της ΝSA στην Ελλάδα"

To 2004, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των ολυμπιακών αγώνων, η ελληνική κυβέρνηση είχε επιτρέψει στους Αμερικανούς να παρακολουθούν τις τηλεπικοινωνίες για τυχόν δράση ένοπλων ομάδων. Το υλικό που επέτρεπε τις παρακολουθήσεις, υποτίθεται ότι θα αποσυρόταν μετά το τέλος των Αγώνων, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε... Το αποτέλεσμα τραγικό με τους υπαίτιους να παραμένουν ατιμώρητοι.

Το φλογερό ταγέρ της Μάρκου, η δαντέλα της Παπακώστα, η αμηχανία του Λεβέντη

Όλο το παρασκήνιο και το φωτογραφικό υλικό από την Ορκωμοσία της νέας Βουλής. Οι καλύτερες ατάκες και τα πιο ενδιαφέροντα καρέ (Pics)

Air France: Ανακοίνωσε μαζικές απολύσεις. Οργισμένοι οι εργαζόμενοι επιτέθηκαν σε στελέχη και τους έσκισαν τα κοστούμια!

Η Air France επιβεβαίωσε τα σχέδια για περικοπή περίπου 3.000 θέσεων εργασίας. Έντονες αντιδράσεις από τους εργαζομένους. Με σκισμένα κοστούμια αποχώρησαν στελέχη!
Η Air France επιβεβαίωσε σήμερα σε θερμό κλίμα τα σχέδια για συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απώλεια περίπου 3.000 θέσεων εργασίας σε βάθος διετίας, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους πιλότους της εταιρίας, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μηχανή του Χρόνου: Το ξεβράκωμα των οδηγών ΣΕΠ στην Ομόνοια. Η απόλυση 8.500 εργαζομένων της ΕΑΣ σε μια νύχτα

Οι 18μηνες συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, κατά της ιδιωτικοποίησης των λεωφορείων (Pics)
9 Σεπτεμβρίου 1992. Στην οδό Σωκράτους όπου στεγαζόταν το Εφετείο, έφταναν σταδιακά 13 πρώην εργαζόμενοι της Εταιρείας Αστικών Λεωφορείων (ΕΑΣ), προκειμένου να πάρουν αντίγραφα του ποινικού τους μητρώου από την Εισαγγελία.

Ρωσικό μαχητικό κρούσης Su-34 εισέβαλε στον τουρκικό εναέριο χώρο - Αερομαχία BVR ρωσικών Su-30SM και τουρκικών F-16C

Ρωσικό μαχητικό υποστρατηγικής κρούσης Su-34 (κατ'άλλες πηγές πρόκειται για τον προγενέστερο τύπο Su-24) εισέβαλλε σήμερα στον τουρκικό εναέριο χώρο και πέταξε πάνω από τουρκικό έδαφος, σε αποστολή καταδίωξης και προσβολής μιας φάλαγγας ισλαμιστών του μετώπου αλ-Νούσρα που διέφευγε στην Τουρκία για να γλιτώσει από τα ρωσικά πυρά.

ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ*Η μονομαχία του Ράλλη και του Κωνσταντόπουλου, επειδή βρίστηκαν στη βουλή... Κατάφεραν να αστοχήσουν και οι δύο, αλλά δεν τήρησαν τον κανόνα της «συμφιλίωσης»

Νομίζετε ότι οι μονομαχίες γίνονταν μόνο στην άγρια δύση του Ελ Πάσο; Λάθος. Και στην Ελλάδα ήταν ένας τρόπος με τον οποίο οι άνδρες έλυναν τις διαφορές τους και μάλιστα ακόμη και οι πολιτικοί, που υποτίθεται ότι είχαν άλλα εργαλεία, όπως ο διάλογος. Ένας από τους μονομάχους ήταν ο Δημήτριος Ράλλης που διετέλεσε πέντε φορές πρωθυπουργός!

Η Ελλάδα παραμένει ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Αλβανία

Τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας δείχνουν ότι στο τέλος του 2014 το σύνολο του ενεργητικού της οικονομίας που ανήκει σε ξένες εταιρείες, ανήλθε σε περίπου 4,553 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η Τράπεζα της Αλβανίας, δήλωσε ότι το 26% των μετοχών, ή περίπου 1,1 δισ. ευρώ, ανήκουν σε ελληνικές εταιρείες.

Κάλεσμα το Σάββατο 10 Οκτωβρίου ενάντια στις ληστρικές συμφωνίες TTIP CETA TiSA

Συγκέντρωση στην Αθήνα το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, ώρα 11:30 στην είσοδο της οδού Ερμού στο Σύνταγμα.

Διεθνές κάλεσμα Δράσης ενάντια στις ληστρικές συμφωνίες. Ημέρες δράσης 10-17 Οκτωβρίου.

 Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 δημόσιες δράσεις σε όλες τις πόλεις του κόσμου

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ: Εκδήλωση-σύσκεψη την Τρίτη, 6/10 για τη δίκη των απεργών των πανεπιστημίων‏

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ διοργανώνει εκδήλωση-σύσκεψη σωματείων, συλλογικοτήτων, εργαζομένων, ανέργων, αλληλέγγυων, για τη δίκη των απεργών των Πανεπιστημίων στις 12/10.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί 
Την Τρίτη, 6/10, στις 17.00, στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου 30), αμφ. Δρακόπουλου.

ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΠΗ* Ισόπαλο το ντέρμπι της Μαδρίτης

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Μαδρίτης μεταξύ της Ατλέτικο και της Ρεάλ (1-1) για την 7η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Ρεάλ άνοιξε το σκορ με τον Μπενζεμά στο 9’, αλλά η Ατλέτικο ισοφάρισε στο 84’ με τον Βιέτο.
Η πρωτοπόρος Βιγιαρεάλ έχασε με 1-0 εκτός έδρας από την Λεβάντε, ενώ η Μπιλμπάο επικράτησε με 3-1 της Βαλένθια.

Τρίπολη: Αύριο θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού

Αύριο Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί θα ηχήσουν στην Αρκαδία και σε ολόκληρη τη χώρα οι σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Άμυνας στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης «Παρμενίων 2015».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σταθερή πυξίδα της Ν.Δ. το εθνικό συμφέρον

Την ανάγκη η Ν.Δ. «να εμπνεύσει με ιδανικά και αξίες τους νέους ανθρώπους» επισημαίνει σε δήλωσή του ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης
Με αφορμή τη συμπλήρωση 41 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως «η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη όχι μόνο πρόσφερε στη χώρα την Ευρωπαϊκή της ταυτότητα, αλλά ήταν και παραμένει εγγυητής της».

Απ. Τζιτζικώστας: «Πρόβλημα είναι η άρνηση να γυρίσουμε σελίδα, να αλλάξουμε γενιά στη Ν.Δ.»

Είναι ανάγκη να «σπάσει» η επετηρίδα στη Ν.Δ. και ο νέος αρχηγός της να μπορεί να δίνει τις μάχες στην κοινωνία «εκεί ακριβώς που ηττηθήκαμε», δηλώνει ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Το τρίπτυχο των προγραμματικών δηλώσεων: Πάταξη διαφθοράς - παράλληλο πρόγραμμα - υλοποίηση της συμφωνίας

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας θα αναπτύξει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή, τη Δευτέρα το βράδυ, με την οποία θα ανοίξουν οι 3ήμερες εργασίες, με κορύφωση τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Το προσφυγικό "φέρνει" στην Ελλάδα τον καγκελάριο της Αυστρίας

Για συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με θέμα την προσφυγική κρίση, φθάνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, όπως απόψε στη Βιέννη η εκπρόσωπός του, Σουζάνε Ενκ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της καγκελαρίας, ο κ. Φάιμαν αναμένεται να επισκεφτεί τη Λέσβο μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να να σχηματίσει εικόνα των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή,

ΣτΕ: Τα κανάλια να πληρώσουν τέλη συχνοτήτων

Όταν η κυβέρνηση, τον περασμένο Απρίλιο, καταλόγισε το τέλος χρήσης συχνοτήτων στα κανάλια εθνικής εμβέλειας (συνολικά 24 εκατ. ευρώ για 8 κανάλια επί τέσσερα χρόνια), σείστηκε ο τόπος. Πολλοί ήταν οι «καλοθελητές - πελάτες» συγκροτημάτων που βγήκαν δημόσια να υπερασπιστούν το δικαίωμα των καναλιών στο «δεν πληρώνω».

Παγώνει το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Το απόγευμα αναμένεται να το ανακοινώσει ο πρωθυπουργος Την αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας. Θα είναι το πρώτο βήμα της κυβέρνησης – η οποία αν και πρότεινε το μέτρο στους δανειστές – θα προχωρήσει στην αναστολή του, ελπίζοντας να βρει ισοδύναμα αμέσως μετά.

16 νεκροί και 5 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στην Κυανή Ακτή (Photos)

Τουλάχιστον δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη νοτιοανατολική Γαλλία και πέντε φέρονται ως αγνοούμενοι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσαν το βράδυ του Σαββάτου οι σφοδρές καταιγίδες στην Κυανή Ακτή.

Το ISIS ανατίναξε την Αψίδα Θριάμβου στην Παλμύρα

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν την Αψίδα Θριάμβου, ένα σημαντικό μνημείο στην 2.000χρονη Ρωμαϊκή πόλη Παλμύρα, τόνισε την Κυριακή ο επικεφαλής των αρχαιολογικών υπηρεσιών της Συρίας.

Φονική κατολίσθηση στη Γουατεμάλα – 130 νεκροί, 300 αγνοούμενοι (Photos)

Ο αριθμός των πτωμάτων από μια κατολίσθηση λόγω καταρρακτωδών βροχών στην Σάντα Καταρίνα Πίνουλα, στο νοτιο-ανατολικό τμήμα της Πόλης της Γουατεμάλας, έφτασε τους 130 χθες, είπε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, ενώ πάνω από 300 εξακολουθούν να αγνοούνται.

Πορτογαλία: Ξανακέρδισε ο Κοέλιο παρά τα αυστηρά μέτρα λιτότητας

Ο Πέντρο Πάσος Κοέλιο πέτυχε ένα μοναδικό κατόρθωμα: να γίνει ο πρώτος πρωθυπουργός ευρωπαϊκής χώρας, ο οποίος μετά την επιβολή των αυστηρών πακέτων λιτότητας που επέβαλε η τρόικα κατάφερε να κερδίσει εκλογές. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών στην Πορτογαλία, που δίνουν καθαρή πρωτιά του κυβερνώντος συνασπισμού των Σοσιαλδημοκρατών (PSD) με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDS).