Η μάχη του Μπάκχμουτ τελείωσε: Οι Ρώσοι εκκαθάρισαν την περιοχή μεταξύ ταχυδρομείου και Κρόμοβο και ανακοινώνουν σήμερα την κατάληψη της πόλης

 Οι ρωσικές δυνάμεις αναμένεται σε λίγες ώρες να κηρύξουν την πλήρη κατάληψη του Μπάκχμουτ καθώς μέχρι χθες τα μεσάνυχτα είχαν καταλάβει ολόκληρο το βορειοδυτικό τμήμα από το ταχυδρομείο μέχρι το Κρόμοβε και οι Ουκρανοί είχαν παρουσία μόνο στο 1% της πόλης.

Όλη τη νύχτα το ρωσικό Πυροβολικό «σφυροκοπούσε» τους τελευταίους Ουκρναούς με εμπρησιτκά βλήματα 9Μ22S.

Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι τελευταίες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που αναμένεται να έχουν τελειώσει τις επόμενες ώρες.

Η ισραηλινή Rafael παρουσίασε τη νέα έκδοση του αντιμέτρου τορπιλών Torbuster

 Η ισραηλινή Rafael παρουσίασε μια νέα έκδοση του αντιμέτρου τορπιλών Torbuster, το Torbuster SP, ειδικά σχεδιασμένο για χρήση από πλοία επιφανείας.

Το Torbuster SP παράγει ηχητικά σήματα προκειμένου να «τραβήξει» την εχθρική τορπίλη πάνω του και μακριά από το φίλιο πλοίο.

Με την SARISA και το TALOS II η SAS στην DEFEA 2023: Τα ελληνικά UCAV

 Αρκετές είναι οι ελληνικές εταιρείες που συμμετέχουν στη DEFEA 2023 και μία από αυτές είναι η SAS Technology, η οποία παρουσιάζει οπλισμένα UAV για τις ανάγκες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ένα από τα εντυπωσιακά εκθέματα ήταν το μη επανδρωμένο σύστημα (UAS) TALOS II, το οποίο βρίσκεται ακόμη στην φάση της ανάπτυξης.

Είναι ένα μη επανδρωμένο σύστημα μεσαίου υψόμετρου και μεγάλης αντοχής (MALE). Mπορεί να βρίσκεται σε πτήση για πάνω από 20 ώρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιθετικές επιχειρήσεις ή και για επιχειρήσεις πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR).

«Ένας πόλεμος έχει εξαπολυθεί ξανά κατά της Ρωσίας».

 ΜΟΣΧΑ, 9 Μαΐου - RIA Novosti. 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τους Ρώσους για την Ημέρα της Νίκης. Στην ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία, ο Πρόεδρος θυμήθηκε τους ήρωες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου,

 έδειξε τις ενέργειες της Δύσης και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην ειδική επιχείρηση στο Donbass.

Βασικές δηλώσεις - στο υλικό RIA Novosti. " «Αγαπητοί πολίτες της Ρωσίας, αγαπητοί βετεράνοι, συνάδελφοι στρατιώτες και ναύτες,

Ομιλία Προέδρου Πούτιν Κόκκινη Πλατεία

 

..
..

Παρέλαση Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία.

 Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Ναρίσκιν και ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Νικολάι Πατρούσεφ έφτασαν στην Κόκκινη Πλατεία.

Τελωνεία Κίνας: Το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Κίνας αυξήθηκε κατά 41,3% στην αρχή του έτους

 ΠΕΚΙΝΟ, 9 Μαΐου - RIA Novosti. 

Ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ Ρωσίας και Κίνας τον Ιανουάριο-Απρίλιο 2023 αυξήθηκε κατά 41,3% και ανήλθε σε 73,148 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τελωνειακής Διοίκησης της Κίνας.

Κατά την περίοδο αναφοράς, η Κίνα εισήγαγε αγαθά στον βόρειο γείτονά της αξίας 33,686 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 67,2 τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022, οι παραδόσεις από τη Ρωσία στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 24,8 τοις εκατό, ύψους 39,462 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ουκρανία ανέφερε έκρηξη στο Κίεβο Ισχυρή έκρηξη στο Κίεβο ανακοίνωσε ο βουλευτής του Verkhovna Rada Oleksiy Goncharenko

 ΜΟΣΧΑ, 9 Μαΐου - RIA Novosti.

Στο Κίεβο, όπου είχε προηγουμένως ανακοινωθεί συναγερμός αεροπορικής επιδρομής, έγινε μια έκρηξη, είπε ο βουλευτής της Ράντα Ολεξίι Γκοντσαρένκο στο κανάλι του στο Telegram.

"Πολύ δυνατή έκρηξη στο Κίεβο!" — έγραψε ο βουλευτής.

Δεν διευκρινίζεται πού ακριβώς σημειώθηκε, και αν υπάρχει κάποια ζημιά.

Τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο των προσεγγίσεων σε όλα τα νησιά Χερσώνα στις εκβολές του Δνείπερου

 ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΕΡΣΟΝ, 9 Μαΐου - RIA Novosti. 

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αναλάβει τον έλεγχο των προσεγγίσεων σε όλα τα νησιά που βρίσκονται στις εκβολές του Δνείπερου στην περιοχή Χερσώνα, δήλωσε στο RIA Novosti πηγή που γνωρίζει την κατάσταση στο έδαφος.

" «Αυτή τη στιγμή, οι προσεγγίσεις σε όλα τα νησιά στις εκβολές του Δνείπερου κοντά στη Χερσώνα και στην έξοδο προς τον κόλπο του Δνείπερου βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο του ρωσικού στρατού», είπε η πηγή. 


Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας: Ένας Ρώσος πολίτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών

 ΜΟΣΧΑ, 9 Μαΐου - RIA Novosti. Ένας Ρώσος πολίτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στο RIA Novosti ο Ασράφ αλ-Κέντρα, εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

" «Ένας Ρώσος πολίτης, ο Τζαμάλ Αμπού Χασουάν, πέθανε στην πόλη της Γάζας ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων», δήλωσε ο al-Kedra.