ΠτΔ: Το μήνυμα για την Γενοκτονία των Ποντίων

Στην υποχρέωση των θυτών «να εκφράσουν, τουλάχιστον, μιάν ειλικρινή αναδρομική συγγνώμη» αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
«Το Έθνος των Ελλήνων, απανταχού της γης, εκπληρώνοντας στοιχειώδες χρέος απέναντι στην Ιστορία μας και εκδηλώνοντας τον διαχρονικό σεβασμό του στο ν. 2193/1994, τιμά και φέτος την Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

ΕΡΤ: Τα σάρωσε όλα με τη Eurovision ..

Η Ολλανδία ήταν η νικήτρια του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που μετέδωσε η ΕΡΤ ζωντανά από το Τελ Αβίβ.
Ο Ντάνκαν Λόρενς (Duncan Laurence) ερμήνευσε για την Ολλανδία το τραγούδι «Arcade», σε σύνθεση και στίχους των Duncan Laurence, Joel Sjöö και Wouter Hardy και συγκέντρωσε 492 βαθμούς.

Τσίπρας: Η αποθεωτική είσοδος στο ΔΑΚ και η συνάντηση με αντιστασιακό (videos – photos)

Χαλασμός… Κυρίου επικράτησε στο ΔΑΚ Κοζάνης όταν εισήλθε στον χώρο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Οι παρευρισκόμενοι όταν είδαν τον Αλέξη Τσίπρα δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν, ενώ έντονος ήταν ο παλμός του κοινού, συνοδευόμενος από… κόρνες.

Ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να χαιρετήσει όσους περισσότερους μπορούσε, ενώ στην πρώτη σειρά ήταν παρών και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης.

Το μήνυμα της Μέρκελ για το σκάνδαλο που έριξε τον αντικαγκελάριο της Αυστρίας

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα τους ευρωπαίους πολιτικούς να αντισταθούν στα «ρεύματα που θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη» και στους «διαθέσιμους προς πώλησιν πολιτικούς», αναφερόμενη στο σκάνδαλο της «υπόθεση της Ίμπιζα» που ανάγκασε τον ακροδεξιό Αυστριακό αντικαγκελάριο σε παραίτηση.
«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ρεύματα... που θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη των δικών μας αξιών, και οφείλουμε να αντισταθούμε σθεναρά», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ζάγκρεμπ πριν από την σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές.

Αυστρία: Το σκάνδαλο, η κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού και οι πρόωρες εκλογές

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Αυστρία, όπου μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον αντικαγκελάριο της χώρας Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του, ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς κατήγγειλε την κυβερνητική συνεργασία με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων και προκήρυξε πρόωρες εκλογές.Στις επίσημες δηλώσεις του Κουρτς, οι οποίες αναμένονταν με αγωνία και οι οποίες αναβλήθηκαν επανειλημμένα, προκαλώντας εμφανή δυσαρέσκεια ακόμα και στους ίδιους τους οπαδούς του, αφού τόνισε ότι «φτάνει πια»,

Eurovision 2019: Η Ολλανδία νικήτρια του μεγάλου τελικού - Τι θέση κατέλαβαν Ελλάδα και Κύπρος

Η Ολλανδία με τον Duncan Laurence είναι η νικήτρια του μεγάλου τελικού της 64ης διοργάνωσης της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Το τραγούδι «Arcade» συγκέντρωσε 492 βαθμούς, με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού να φέρνουν τα πάνω - κάτω μετά από εκείνα των επιτροπών.Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλία με 465 βαθμούς και την τρίτη θέση η Ρωσία με 369 βαθμούς. Η Νορβηγία, αν και κέρδισε τους τηλεθεατές με 291 βαθμούς, δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα, βλέποντας την... πλάτη της Ελβετίας, καθώς είχε πολύ χαμηλή βαθμολογία από τις κριτικές επιτροπές.