Απάντηση – «χαστούκι» στον Βορίδη από τον πατέρα των διδύμων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη

 Καταπέλτης» ο πατέρας των αδικοχαμένων κοριτσιών που βρήκαν τραγικό θάνατο μαζί με την ξαδέρφη τους - «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι χάσαμε τρία παιδιά στην οικογένεια»

Με μια συγκλονιστική παρέμβαση ο πατέρας των 20χρονων δίδυμων κοριτσιών Θώμης και Χρύσης Πλακιά που βρήκαν φρικτό θάνατο στα Τέμπη, μαζί με την 19χρονη ξαδέρφη τους Αναστασία Πλακιά, μίλησε δημόσια για πρώτη φορά για το «έγκλημα» με 57 νεκρούς.

The Telegraph: Οι δυτικές χώρες άρχισαν να αλλάζουν τη στάση τους απέναντι στον Ζελένσκι και την Ουκρανία

 Όπως αναφέρει η The Telegraph, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους δίνουν τώρα πολύ μεγαλύτερη προσοχή στη Μέση Ανατολή παρά στην Ουκρανία. 

«Η άποψη της Δύσης έχει μετατοπιστεί, προς απογοήτευση του Ζελένσκι, ακριβώς τη στιγμή που η αντεπίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι έτοιμος να τελειώσει, επειδή οι βροχές του φθινοπώρου δυσχεραίνουν την κίνηση των στρατευμάτων», τονίζει το υλικό. 

Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης ότι η Δύση έχει κουραστεί από τις μάχες στην Ουκρανία. 

Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει ήδη κερδίσει τη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια. Γιατί δεν υπογράφηκε η παράδοση του Κιέβου;

 Στην πραγματικότητα, «τεχνικά» οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις νίκησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας το περασμένο φθινόπωρο - αλλά η Ρωσία δεν καυχιέται γι' αυτό, αλλά απλώς περιμένει τον χειμώνα και την άνοιξη για να τελειώσει το ουκρανικό εθνικιστικό καθεστώς - ακόμη και ξένα μέσα το πιστεύουν 

(απλώς διαβάστε National Interests, Politico, Time, Business Insider, Military Watch κ.λπ.). 

Παρεμπιπτόντως, ο αναπληρωτής διοικητής της ταξιαρχίας για πολεμική χρήση με το διακριτικό κλήσης Ratibor είπε στους δημοσιογράφους του Tsargrad σχετικά. 

Ειδικός Koktysh: Ο Τραμπ έδειξε την ανηθικότητα της προσέγγισης της κυβέρνησης Μπάιντεν στο Κίεβο

 Ο Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών Kirill Koktysh σχολίασε την άρνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί την Ουκρανία μετά από πρόσκληση του Βλαντιμίρ Ζελένσκι στο ραδιόφωνο του Sputnik.

Ο πρώην επικεφαλής του Λευκού Οίκου Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να πάει στην Ουκρανία μετά από πρόσκληση του Βλαντιμίρ Ζελένσκι, αναφέρει το Newsmax.

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Ζελένσκι, αλλά νομίζω ότι είναι ακατάλληλο αυτή τη στιγμή»,

Σφαγή χωρίς έλεος στη Λωρίδα της Γάζας

 Με τους Ισραηλινούς στρατιώτες να επιχειρούν και μέσα στην περικυκλωμένη από τρεις μεριές πόλη της Γάζας περίπου από τα μέσα της εβδομάδας αλλά και στα ερείπια των άλλων δύο μεγάλων πόλεων της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, της Μπέιτ Λαχία και της Μπέιτ Χανούν, ο πόλεμος της κυβέρνησης Νετανιάχου με τη Χαμάς μπήκε στην κεντρική φάση του.

Αυτό, όπως μαρτυρούν οι εξελίξεις, έχει σοβαρότατες επιπτώσεις σε ανθρωπιστικό επίπεδο όσον αφορά το κομμάτι του αριθμού των νεκρών αμάχων, των τραυματιών και των εκτοπισμένων εντός της Λωρίδας, αλλά και σε πολιτικό και περιφερειακό επίπεδο όσον αφορά τις εύθραυστες ισορροπίες στη Μέση Ανατολή.

Συμφωνία Μελόνι – Ράμα για κατασκευή και λειτουργία κέντρων κράτησης μεταναστών στην Αλβανία

 Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε στη Ρώμη με τον Αλβανό ομόλογό της, Έντι Ράμα, με τον οποίο υπέγραψε πρωτόκολλο για την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα μετανάστευσης.

Πιο αναλυτικά, μετά το τέλος της συνάντησης, η Ιταλίδα πρωθυπουργός δήλωσε:

«Πρόκειται να δημιουργηθούν σε αλβανικό έδαφος δυο κέντρα για την διαχείριση των παράτυπων μεταναστών, με έξοδα της Ιταλίας.

Αμυντική συμφωνία Β.Πούτιν -Χ.Χαφτάρ: Ρωσική ναυτική βάση στη Λιβύη – Mαζί με Αλγερία κλείνουν είσοδο/έξοδο σε Μεσόγειο – Ατλαντικό Ωκεανό

 Για συμφωνία βόμβα μεταξύ Β.Πούτιν και Χ.Χαφτάρ για ρωσική ναυτική ή και αεροπορική βάση στην ανατολική Λιβύη κάνει λόγο το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. Η αμυντική αυτή συμφωνία έχει προκαλέσει συναγερμό στην Ουάσιγκτον για αρκετούς λόγους:

  1. Πρώτον, η Τουρκία ελέγχει την δυτική Λιβύη και η Ρωσία την ανατολική. Οι δύο χώρες πετούν εκτός Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ.

Τεράστια αμερικανική δύναμη κρούσης στην Ερυθρά: 154 πυραύλους Tomahawk φέρει μόνο το USS Florida – Προειδοποίηση Μπλίνκεν σε Ιράν και Χεζμπολάχ

 Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Α.Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια ταξιδιού στη Βαγδάτη απείλησε το Ιράν και τη Χεζμπολάχ με “σοβαρές συνέπειες” αν υπάρξει κλιμάκωση και διεύρυνση της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς.

Oι απειλές του Α.Μπλίνκεν συνοδεύτηκαν από την ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) και της ομάδας μάχης του μαζί με ένα υποβρύχιο κλάσης Ohio στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Ήταν πολύ σημαντικό να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα σε οποιονδήποτε μπορεί να επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τη σύγκρουση στη Γάζα για να απειλήσει το προσωπικό μας εδώ ή οπουδήποτε αλλού στην περιοχή: Μην το κάνετε», είπε ο Α.Μπλίνκεν στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Απασφάλισε ο Ζελένσκι κατά των ΗΠΑ: «Ή θα στείλετε χρήματα, ή θα στείλετε τα παιδιά σας να πολεμήσουν»

 Περισσότερη χρηματοδότηση για να βοηθήσουν τις δυνάμεις του να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία , ζήτησε από τις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώ κάλεσε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μεταβεί στη χώρα του για να δει μόνος του το μέγεθος της σύγκρουσης.

Ο Ζελένσκι είπε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες θα μπορούσαν τελικά να παρασυρθούν σε μια ευρύτερη ευρωπαϊκή σύγκρουση με τη Ρωσία, εάν η Ουάσιγκτον δεν αυξήσει την υποστήριξή της.

Κατέρρευσε ο Ζελένσκι στο NBC: «Γα@@@νος τρομοκράτης ο Πούτιν – Ή θα στείλουν χρήματα οι ΗΠΑ ή θα στείλουν τα παιδιά τους να πολεμήσουν» (vid)

 Εικόνα κατάρρευσης παρουσίασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος δεν δίστασε να εξαπολύσει ύβρεις κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας τον «γ@@@ένο τρομοκράτη», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Meet the Press» του αμερικανικού δικτύου «NBC News».

Ο Ζελένσκι βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά την μη έγκριση της χρηματοδότησης της Ουκρανίας από τους Ρεπουμπλικάνους, την συνέντευξη που έδωσε ο αρχηγός του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου Β.Ζαλούζνι στον Economist καθώς και τα επικριτικά δημοσιεύματα μεγάλων δυτικών ΜΜΕ που μέχρι πρότινος ήταν θερμοί υποστηρικτές του.

«Αναπόφευκτη η έφοδος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, ακόμη και αν σκοτωθούν χιλιάδες»

 Απόστρατος στρατηγός των IDF <: «Η Γάζα είναι αζιστικό κράτος, στο οποίο η Χαμάς κατάφερε να στρατολογήσει όλη την κοινωνία»

Είναι «αναπόφευκτη» η διεξαγωγή επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Αλ Σίφα, κάτω από το οποίο υπάρχει – σύμφωνα με την IDF – κέντρο επιχειρήσεων της Χαμάς και δαιδαλώδεις σήραγγες, δήλωσε  ο πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ Γιόρα Άιλαντ, προκαλώντας αίσθηση.


Το παρασκήνιο της συνάντησης Ν. Ανδρουλάκη με Στ. Κασσελάκη – Πηγές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: Να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας

 Την πρώτη τους κατ` ιδίαν συνάντηση είχαν την Δευτέρα (6/11) στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, αναφέρθηκαν στο θέμα των παρακολουθήσεων και στη σύνθεση της ΑΔΑΕ, επικρίνοντας από κοινού την κυβέρνηση.

 Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε τους κυρίους Ράμμο και Μενουδάκο για την υπόθεση των υποκλοπών, προλειαίνοντας το έδαφος για την ατζέντα της συνάντησης.

Σκυλακάκης: Τα επιστημονικά δεδομένα θα καθοδηγήσουν την απόφαση για ανεμογεννήτριες σε Έβρο, Ροδόπη

 Βάσει των επιστημονικών δεδομένων θα αποφασιστεί για το εάν τελικώς θα προχωρήσουν τα αιολικά πάρκα στον Έβρο και τη Ροδόπη, σύμφωνα με όσα είπε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, Ιωάννη Δελή.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ιωάννης Δελής κατήγγειλε, ότι ενώ το πανέμορφο εθνικό πάρκο της Δαδιάς «ακόμα κάπνιζε», η αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης εξέδιδε απόφαση με την οποία έδινε άδεια εγκατάστασης αιολικού σταθμού μέσα στην καμένη έκταση, μέσα σε περιοχή η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως «Ζώνη Ειδικής Προστασίας»-NATURA,

Κασσελάκης για υποκλοπές: Να λάμψει το φως – Δεν μπορεί να κρυφτεί με κυβερνητικές ειρωνείες για ένα δήθεν ζύγι του 41%

 «Θα καταβάλουμε κάθε θεσμική και πολιτική προσπάθεια για να μπορέσουν οι ανεξάρτητες αρχές να είναι ανεξάρτητες λειτουργικά και οικονομικά. 

 Να μη βασίζονται πλέον οικονομικά στην εκάστοτε κυβέρνηση για τη στελέχωση τους. 

Αττικό Μετρό: Κλαδεύονται και θα μεταφυτευτούν τα δέντρα της πλατείας Εξαρχείων

 Διευκρινίσεις για τα δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων μετά και τις αντιδρασεις πολιτών και φορέων δίνει η Ελληνικό Μετρό ΑΕ τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση κλαδεύεται περίπου το 90% των δέντρων που βρίσκονται εντός της Υφιστάμενης Εργοταξιακης περιφράξεις και προκειμένου να μεταφυτευτούν προσωρινά στο φυτώριο του δήμου Αθηναίων.

Εν συνεχεία τα δέντρα αυτά αφού δεχθούν τις κατάλληλες καλλιεργητικές φροντίδες, θα μεταφυτευθούν από την Εταιρεία Ανάπλασης Α.Ε. σε χώρους πρασίνου πλησίον της εν λόγω πλατείας σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Δήμου Αθηναίων, της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και της Ανάπλασης Α.Ε.

Ευ. Τσακαλώτος: Δύσκολο να υπάρχει σε αυτό το κόμμα η περηφάνεια της Αριστεράς – Έκανε λόγο για «τοξικό κλίμα» και «αρχηγισμό»

 Εκδήλωση της Εφημερίδας «Εποχή» για το μέλλον της ανανεωτικής αριστεράς, με ομιλητές, μεταξύ άλλων τονΕυκλείδη Τσακαλώτο και τη Σία Αναγνωστοπούλου, πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο «Τριανόν», με παρόντες πολλούς βουλευτές της «Ομπρέλας» του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόσκληση γίνεται αναφορά για τους «δύσκολους και άνυδρους καιρούς, σε στιγμές που η Αριστερά δοκιμάζεται».

Ζελένσκι: Δεν είναι η ώρα για εκλογές – Ευχαριστώ όσους συνέβαλαν στην καταστροφή του ρωσικού πλοίου

 «Δεν είναι η ώρα για εκλογές στην Ουκρανία», δήλωσε σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, βάζοντας τέλος στη σεναριολογία για τις προεδρικές εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για το 2024.

«Πρέπει να αποφασίσουμε ότι είναι η ώρα για την άμυνα, τη μάχη, από την οποία εξαρτάται η τύχη του κράτους και του λαού, και όχι για φάρσα, που μόνο η Ρωσία περιμένει από την Ουκρανία. 

Νομίζω ότι δεν είναι η ώρα για εκλογές», είπε ο Ζελένσκι στην καθημερινή του ομιλία.

«Πρέπει να ενωθούμε, να μην διχαζόμαστε, να μην αναλωνόμαστε σε έριδες ή άλλες προτεραιότητες», είπε.

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον απερχόμενο πρωθυπουργό Μοραβιέτσκι έδωσε ο Πολωνός πρόεδρος

 Την πρώτη ευκαιρία να σχηματίσει εκ νέου κυβέρνηση θα έχει ο Πολωνός απερχόμενος πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, δεδομένου ότι το εθνικιστικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου μήνα, ωστόσο δίχως να εξασφαλίσει την αναγκαία πλειοψηφία.

Σημειώνεται ότι η συμμαχία των φιλοευρωπαϊκών, αντιπολιτευόμενων κομμάτων διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή, μετά τις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου. 

Ωστόσο, ο πρόεδρος Αντρέι Ντούντα είχε δηλώσει ήδη ότι θα έδινε την εντολή στο κόμμα που θα ερχόταν πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Δημόσια κατακραυγή για την κατασκευή κοντά στον κόλπο Χα Λονγκ του Βιετνάμ

 Ένα τεράστιο συγκρότημα κατοικιών που χτίζεται στα σύνορα του κόλπου Χα Λονγκ του Βιετνάμ προκάλεσε τη Δευτέρα δημόσια κατακραυγή στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τις ανθρώπινες επιπτώσεις που έχουν υποβαθμίσει το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Ο κόλπος, φημισμένος για τα λαμπερά γαλαζοπράσινα νερά του, διάσπαρτα με πανύψηλα νησιά από ασβεστόλιθο που βρίσκονται στην κορυφή τροπικού δάσους, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του Βιετνάμ, προσελκύοντας πέρυσι περισσότερους από επτά εκατομμύρια επισκέπτες.

Βίντεο: Εναέρια πλάνα από τις πλημμύρες στη Σομαλία που εκτόπισαν περισσότερους από 100.000 ανθρώπους

 Εναέρια πλάνα που τραβήχτηκαν την Κυριακή (5 Νοεμβρίου) έδειξαν τα επακόλουθα των καταστροφικών πλημμυρών που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις σε περιοχές της Σομαλίας.

Οι πλημμύρες έχουν εκτοπίσει περισσότερους από 113.000 ανθρώπους και έχουν “επηρεάσει προσωρινά” εκατοντάδες χιλιάδες, ανέφερε τη Δευτέρα (6 Νοεμβρίου) το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

Περίπου 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά

Ο ΟΗΕ ανησυχεί για τις «σφοδρές μάχες» στη βόρεια Μιανμάρ

 Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε ανησυχία χθες Δευτέρα για τις «σφοδρές μάχες» ανάμεσα στον στρατό και συμμαχία οργανώσεων εθνικών μειονοτήτων στο βόρειο τμήμα της Μιανμάρ, οι οποίες, όπως τόνισε, προκάλεσαν «θύματα στις τάξεις των αμάχων» και τον βίαιο εκτοπισμό 30.000 και πλέον πολιτών.

«Ανησυχούμε για τις σφοδρές μάχες, ιδίως στην πολιτεία Σαν, στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου υπάρχουν πληροφορίες για πυρά πυροβολικού και αεροπορικά πλήγματα που προκάλεσαν θύματα μεταξύ των αμάχων», δήλωσε κατά την

Εβραίοι ακτιβιστές κάνουν κατάληψη στο Άγαλμα της Ελευθερίας για «κατάπαυση του πυρός τώρα»

 Αρκετές εκατοντάδες προοδευτικοί αμερικανοί εβραίοι ακτιβιστές έκαναν κατάληψη ειρηνικά χθες Δευτέρα στο Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη για να απαιτήσουν το Ισραήλ να κηρύξει κατάπαυση του πυρός και να τερματίσει τον «γενοκτονικό βομβαρδισμό παλαιστινίων αμάχων στη Γάζα».

Με μαύρα μπλουζάκια που έγραφαν συνθήματα όπως «οι εβραίοι απαιτούν κατάπαυση του πυρός τώρα» ή «όχι στο όνομά μας», αρκετές εκατοντάδες άπλωσαν πανό με συνθήματα όπως «όλος ο κόσμος βλέπει», ή «οι Παλαιστίνιοι πρέπει να είναι ελεύθεροι» στο εμβληματικό άγαλμα, παγκοσμίως γνωστό σύμβολο της Νέας Υόρκης.

«Το παιδί πήρε τη χειροβομβίδα και έστριψε την περόνη» – Ο Ουκρανός ΥΠΕΣ περιγράφει πώς σκοτώθηκε στρατιωτικός στο πάρτυ γενεθλίων του

 Από τους στενούς συνεργάτες του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων (Α/ΓΕΕΔ) της Ουκρανίας, ο ταγματάρχης Γενάντι Τσαστιακόφ, σκοτώθηκε τη Δευτέρα από έκρηξη που σημειώθηκε στο σπίτι του, στο πάρτυ των γενεθλίων του.

«Ο συνεργάτης και στενός φίλος μου βρήκε τραγικό θάνατο κατά τον εορτασμό των γενεθλίων του με συγγενείς», ανακοίνωσε ο Α/ΓΕΕΔ στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Telegram. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το δυστύχημα προκλήθηκε από έκρηξη κατά το άνοιγμα δώρων για τα γενέθλιά του ταγματάρχη.

Χιλή: 14 πολίτες μετανάστες Βενεζουέλας έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά

 Δεκατέσσερις μετανάστες από τη Βενεζουέλα, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά, έχασαν τη ζωή τους χθες Δευτέρα όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε παραγκούπολη στην Κορονέλ, στη νότια Χιλή, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή.

«Έχουμε τη λύπη να ανακοινώσουμε τον θάνατο 14 κατοίκων της κοινότητάς μας.

 Πρόκειται για τα μέλη τριών οικογενειών, οκτώ ανήλικα, έξι ενήλικα, τα οποία χάθηκαν εξαιτίας πυρκαγιάς η οποία κατέστρεψε το σπίτι τους», δήλωσε στον Τύπο ο Χαβιέρ Βαλένσια, ο αντιδήμαρχος της Κορονέλ, πόλης που βρίσκεται 530 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα Σαντιάγο. 

Κατά της κοπής δέντρων στα Εξάρχεια για το Μετρό, ο Χάρης Δούκας – Αντίδραση Άδωνι Γεωργιάδη

 Ένταση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας στα Εξάρχεια, καθώς κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν έντονα στην κοπή δέντρων που ξεκίνησε προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες για την κατασκευή του Μετρό.

Η ανακοίνωση του ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

«Σε απάντηση των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά την έναρξη των εργασιών στο Σταθμό «ΕΞΑΡΧΕΙΑ», η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ενημερώνει ότι, στην παρούσα φάση κλαδεύεται περίπου το 90% των δέντρων που βρίσκονται εντός της υφιστάμενης