Όταν η Χίλαρι και ο Τραμπ ήταν φίλοι (Photos)

Πριν βρεθούν αντίπαλοι στις Προεδρικές εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον ήταν φίλοι για αρκετά χρόνια. Η πιο πρόσφατη συνάντησή τους σε φιλικό επίπεδο, ήταν το 2005 όταν η Χίλαρι μαζί με τον σύζυγό της Μπιλ Κλίντον, παρευρέθησαν στον γάμο του Τραμπ με την Μελάνια.
Στις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει από εκείνη την ημέρα, όλοι φαίνονται χαλαροί και χαμογελαστοί.

Έρχεται η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ

Μπορεί η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ να επισκίασε όλα τα εκλογικά γεγονότα στις ΗΠΑ, ωστόσο, σε πολιτειακό επίπεδο ελήφθησαν πολύ σημαντικές αποφάσεις από τους πολίτες: από τη νομιμοποίηση της χρήσης της μαριχουάνας ως την ευθανασία, σε δεκάδες Πολιτείες 
 
οι ψηφοφόροι τοποθετήθηκαν επί σοβαρότατων θεμάτων που εν πολλοίς θα καθορίσουν τη ζωή τους κατά τα επόμενα χρόνια.

Ο μέγας Τσερόκι σαμάνος Σταύρος σχολιάζει τη νίκη του Τραμπ

Στον ρόλο ενός μεγάλου Ινδιάνου Σαμάνου της φυλής των Τσερόκι βρέθηκε σήμερα Τετάρτη ένας εκ των αρχηγών της ελληνικής πολιτικής σκηνής, καθώς με μια «παλιά ινδιάνικη παροιμία» επέλεξε να σχολιάσει τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Ο λόγος για τον…

Έτσι στήνεται η «φάμπρικα» των κατασκευασμένων ειδήσεων και της προπαγάνδας (video)

Η διαστρέβλωση ή ακόμα και το εξολοκλήρου στήσιμο ψευδών ειδήσεων από τα κανάλια της διαπλοκής, δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Στο βίντεο που ακολουθεί, βλέπουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Στην ειδησεογραφική εκπομπή «Επίκαιρα» της Φαίης Μαυραγάνη στο κανάλι «Ε», παρουσιάζονται σε πίνακες και καρτέλες (έτσι ώστε να μην μπορεί να το αμφισβητήσει ο μέσος τηλεθεατής),

Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ (Συνεχής Ενημέρωση)

Νέος πρόεδρος των Ηωνμένων Πολιτείων είναι μετά από μία σκληρή αναμέτρηση ο Ντόναλντ Τραμπ.
Όλες οι εξελίξεις καταγράφονται λεπτό προς λεπτό από την ΕΡΤ.
ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα & ERT.gr, σας ενημερώνουν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις των αμερικανικών εκλογών.

Στο κατώφλι του Λευκού Οίκου ο Ντόναλντ Τραμπ

«Μονοπάτι νίκης» άνοιξε για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντοναλντ Τραμπ η επικράτησή του στις πολιτείες- κλειδιά Φλόριντα και Οχάιο, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το CNN, να συγκεντρώνει συνολικά 264 εκλέκτορες έναντι 247 της Χίλαρι Κλίντον.
Το απόλυτο θρίλερ και η μάχη για τους 270 εκλέκτορες στην αυλαία της πλέον διχαστικής προεκλογικής εκστρατείας στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ, δείχνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ οδεύει για το Λευκό Οικό,

Όλα δείχνουν Τραμπ, αλλά ακόμη έχει μικρές πιθανότητες η Κλίντον



Στο κατώφλι του Λευκού Οίκου ο Τραμπ

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις πολιτείες-κλειδιά της Φλόριντα και της Β. Καρολίνα καταφέροντας ένα πολύ ισχυρό πλήγμα στη Δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον, μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα.

Η Φλόριντα και οι 29 εκλέκτορές της περνούν συνεπώς και πάλι στους Ρεπουμπλικανούς. Το 2012 στην πολιτεία αυτή είχε επικρατήσει ο Δημοκρατικός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ποιοι ψήφισαν Τραμπ και ποιοι Κλίντον;

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μέχρι τώρα δημογραφικά στοιχεία των φετινών προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Δείτε παρακάτω τα βασικά σημεία των στοιχείων αυτών:


-Ο Τραμπ κέρδισε τις ψήφους των λευκών Αμερικανών χωρίς πτυχίο. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση από τους προηγούμενους υποψήφιους του κόμματος μεταξύ των λευκών Αμερικανών που δεν διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημίου.

Αμερικανικές εκλογές: Το δολάριο βυθίζεται, o χρυσός σημειώνει άλμα

Η ισοτιμία του αμερικανικού δολαρίου με όλα τα βασικά νομίσματα υποχωρεί αισθητά, καθώς η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, προκαλεί πανικό στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές, με τους επενδυτές να βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο μιας εκλογικής νίκης του Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.