Τέσσερις Έλληνες «εγκλωβίστηκαν» στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Τέσσερις Έλληνες, οι οποίοι έφθασαν με τράνζιτ από ΗΠΑ και Αργεντινή στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με σκοπό να επαναπατριστούν, εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη πτήση για την Ελλάδα. Ως γνωστόν από χθες η Ελλάδα σταμάτησε όλες τις πτήσεις από Τουρκία και Βρετανία.

Κατόπιν τούτου αναμένεται από το ελληνικό προξενείο να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες για των επαναπατρισμό των τεσσάρων Ελλήνων, πιθανότατα μαζί με άλλους Έλληνες οι οποίοι διαμένουν στην Τουρκία και έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Μαγαζιά ανοιχτά, ματς, σχολεία: Η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν πήρε ούτε 1 μέτρο για τον κορωνοϊό

Αν σας έλεγαν πως μια ευρωπαϊκή χώρα έχει μόλις 81 κρούσματα κορωνοϊού και κανέναν νεκρό, τότε η πιο πιθανή συλλογιστική θα οδηγούσε σε ένα κράτος με τρομερά αντανακλαστικά, με αποφασιστικότητα στην ηγεσία και με στρατηγική που έχει μια βάση.

Θα σκεφτόμασταν όλοι, πολύ λογικά, πως διαθέτει ένα άρτιο σύστημα υγείας, με πληθώρα δυναμικού, πως έχει χαμηλό ηλικιακό μέσο όρο, πως οι πολίτες έχουν μια σημαντική πρόσβαση στο ιατρικό σύστημα και έχουν θωρακίσει τον οργανισμό τους ώστε να περνάνε ακόμα και τέτοιους πανδημικούς ιούς με τρόπο μη θανάσιμο.

Βενεζουέλα ώρα μηδέν: Η άνιση μάχη με τον κορωνοϊό και ο κίνδυνος να γίνει Ιταλία

Η επιδημία του κορωνοϊού απειλεί να φέρει τα Συστήματα Υγείας και τις ίδιες τις οικονομίες πολλών χωρών στο χείλος της κατάρρευσης. Τι γίνεται όμως όταν σε μία χώρα αυτά τα δύο έχουν ήδη καταρρεύσει; Τη στιγμή που τα Υπουργεία Υγείας των περισσότερων κρατών ανησυχούν για τον αριθμό των αναπνευστήρων και των μασκών, τα νοσοκομεία της Βενεζουέλας προσπαθούν να κρατήσουν τα φώτα ανοιχτά. Κυριολεκτικά.


Ρόδι...ότι θα έπρεπε να ξέρετε!

Ιστορία

Το ρόδι, αποτέλεσε σύμβολο γονιμότητας και καλοτυχίας, για πολλούς πολιτισμούς και θρησκείες. Η ροδιά ήταν γνωστή στην αρχαία Ελλάδα και υπάρχουν αναφορές από τον Θεόφραστο και τον Όμηρο στην Οδύσσεια, που αναφέρει ότι καλλιεργούνταν στους κήπους του βασιλέα Αλκίνοου. Το ρόδι αποτέλεσε το σύμβολο των Ελευσίνιων Μυστηρίων και σύμφωνα με την μυθολογία το χάρισε ο Πλούτωνας στην Περσεφόνη για να τη «δέσει» με τον Άδη. Στην ελληνική παράδοση, συμβολίζει την γονιμότητα και την αιωνιότητα (αν και συνδέεται και με το θάνατο), γι’ αυτό σε γάμους και την Πρωτοχρονιά συνηθίζεται να σπάμε ρόδια.

Τσίπουρο…Το Πνεύμα Του Μπουκαλιού - Μέρος 1

Ορισμός - Ετυμολογία
    
Τσίπουρο είναι το αλκοολούχο ποτό που προκύπτει από την απόσταξη των στέμφυλων, δηλαδή της μάζας που απομένει από την συμπίεση των σταφυλιών κατά την οινοποίηση. Τσίπουρα ονομάζουμε και τα στέμφυλα, ενώ στην Κρητική διάλεκτο τα συναντούμε σαν τσικουδιά.
Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το τσίπουρο, η ρακή και η τσικουδιά είναι το ίδιο ποτό: απόσταγμα από τα ράκη των σταφυλιών (τα πατημένα σταφύλια). Η κυριότερη διαφορά του τσίπουρου από την τσικουδιά ή ρακή, είναι ότι η τσικουδιά είναι προϊόν μονής απόσταξης.

Οι σημαντικότερες ελληνικές ποικιλίες λευκών οινοποιήσιμων σταφυλιών.


Ασύρτικο
Το Ασύρτικο, είναι αναμφίβολα η ευγενέστερη και πλέον πολυδύναμη λευκή ποικιλία του ελληνικού αμπελώνα με καταγωγή από την Σαντορίνη. Είναι ποικιλία δομής και όχι αρωματική ποικιλία, χαρακτηριζόμενη από έναν σπάνιο συνδυασμό μεταλλικότητας, δροσιστικής οξύτητας και υψηλής αλκοόλης, δίνοντας ανοιχτόχρωμα φρουτώδη και σωματώδη κρασιά. Το αρωματικό του δυναμικό, χαρακτηρίζεται από χαμηλή έως μεσαία ένταση, με νότες εσπεριδοειδών όπως λεμονιού, πράσινου μήλου, άγουρου ροδάκινου, μελιού, ξηρών καρπών και τσαγιού.

Κονιάκ…το «καμμένο» κρασί.

Η ιστορία, η γη και οι οίκοι του κονιάκ.

Το κονιάκ πήρε το όνομά του από την ομώνυμη μικρή πόλη της Δυτικής Γαλλίας.
Η ιστορία του κονιάκ, που είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα και πιο εξευγενισμένα αποστάγματα του κόσμου, έχει παραδόξως τις ρίζες της στο χαλασμένο κρασί…Από τον 13ο αιώνα Ολλανδοί έμποροι μετέφεραν βαρέλια κρασιού από τη Γαλλία στη Βόρειο Ευρώπη. Συχνά, το κρασί χαλούσε κατά την διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού κι έτσι, τον 16ο αιώνα, άρχισαν να αποστάζουν το κρασί και να φτιάχνουν ένα είδος brandy το "brandijwin" ή "καμένο κρασί".

Ουίσκι…το νερό της ζωής και της λήθης.

Ετυμολογία – Ιστορία.

Σύμφωνα με τον Ιρλανδικό μύθο στην Κελτική γλώσσα η λέξη ουίσκι σημαίνει «νερό ευλογημένο». Η ιστορική παράδοση θέλει τον Άγιο Πατρίκιο να είναι ο πρώτος παρασκευαστής ουίσκι και να ραίνει μ΄ αυτό τους ινδιάνους που βάφτιζε χριστιανούς θεωρούμενος από τους Ιρλανδούς ως ο πατέρας του ουίσκι.
Η χώρα που γέννησε το ουίσκι ήταν η Ιρλανδία ή το Έιρε αν θέλετε, που αποτελεί την Κελτική και σημερινή της ονομασία. Λόγω των χαμηλών απαγορευτικών θερμοκρασιών για την καλλιέργεια της αμπέλου οι Κέλτες μαθαίνοντας την τέχνη της απόσταξης από τους μοναχούς οι οποίοι την διδάχθηκαν πιθανότατα από τους Αιγυπτίους, αντικατέστησαν το σταφύλι με το κριθάρι δίνοντας ζωή στο πρώτο ουίσκι.