Μπορεί να χρειάστηκαν σχεδόν δύο αιώνες αλλά η Δανία κατάφερε να εξοφλήσει όλο το χρέος της σε ξένο νόμισμα (και στα δικά μας)

Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για τη Δανία. Και αυτό γιατί η χώρα απαλλάχθηκε από το εξωτερικό της χρέος, ό,τι δηλαδή έχει δανειστεί η χώρα από το εξωτερικό και όχι από το εσωτερικό της.
Είναι η πρώτη φορά που η Δανία δεν θα έχει χρέος σε ξένο νόμισμα μετά από 183 χρόνια. Όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της χώρας, σήμερα αποπληρώνεται το τελευταίο δάνειο που είχε αντληθεί σε ξένο νόμισμα, ύψους 1,5 δισ. δολαρίων,

Η αναγκαιότητα εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας

Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη λόγω της γεωγραφικής της τοποθεσίας να βρίσκεται σε μία περιοχή η οποία θα βρίσκεται διαρκώς σε αστάθεια και σε πολιτική αναταραχή. Βρίσκεται στο σημείο όπου τέμνονται οι δύο τεκτονικές πλάκες - της κατά Brzezinski γεωπολιτικής σκακιέρας- της Δύσης και του Νότου. Αναπόφευκτα η περιοχή οδηγεί την Ελλάδα στην αντιμετώπιση σύνθετων απειλών στην ασφάλειά της.

Πού να βρείτε καταφύγιο σε περίπτωση ρίψης πυρηνικής βόμβας στην πόλη σας

Με τις διαφορές ανάμεσα στις υπερδυνάμεις του πλανήτη να εντείνονται, τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να κάνει λόγο για έναν εξοπλιστικό «πόλεμο» και τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, να παραβιάζει συνθήκες που είχε υπογράψει η χώρα του προκειμένου να ενισχύσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, ολοένα και περισσότερη ανησυχία δημιουργείται γύρω από το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου.

Με αλβανικά χρώματα η Ελλάδα, ελληνικά η Αλβανία, τουρκικά η Γερμανία και άλλα σε χάρτη τουρκικής εφημερίδας

Εμπρηστικό» χάρτη όπου απεικονίζονται προβλέψεις για την κατάσταση στην Ευρώπη το 2050, όσον αφορά στις δεύτερες πολυπληθέστερες εθνοτικές ομάδες, δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της η τουρκική εφημερίδα Star, συνοδευόμενο από τον πομπώδη τίτλο «ο φόβος της ημισελήνου».
Οι Τούρκοι συντάκτες φέρνουν τα πάνω κάτω, απεικονίζοντας την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ με αλβανικά χρώματα, την Αλβανία με ελληνικά,

Επιστήμονες του Χάρβαρντ λένε ότι βρήκαν τον τρόπο που ταξιδεύουν οι εξωγήινοι και θα τον δοκιμάσουν

Δύο επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ προτείνουν ότι οι μυστηριώδεις γρήγορες εκρήξεις ραδιοκυμάτων (FRB) που εντοπίστηκαν σε μακρινούς γαλαξίες, ίσως να αποτελούν απόδειξη ότι οι εξωγήινοι ταξιδεύουν μέσα στο σύμπαν.
Τα FRB είναι εξαιρετικά έντονες αναλαμπές ραδιοκυμάτων που διαρκούν λιγότερο και από ένα δευτερόλεπτο και εντοπίστηκαν από ειδικά τηλεσκόπια. Το πρώτο εντοπίστηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια, ενώ συνολικά έχουν καταγραφεί 17 εκρήξεις.

Έτσι μας βλέπουν οι Τούρκοι; Ένας χάρτης με προσβλητικά τουρκικά στερεότυπα για τους λαούς της Ευρώπης

Σίγουρα τον τελευταίο καιρό θα έχετε προσέξει πως το καθεστώς στην Τουρκία- από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνηση μέχρι τον τελευταίο βουλευτή ή υποστηρικτή του κυβερνώντος κόμματος- υβρίζουν ευρωπαϊκές χώρες και Ευρωπαίους ηγέτες χρησιμοποιώντας τον προσβλητικό χαρακτηρισμό «Ναζί» και τα παράγωγα αυτού. Ναζί οι Γερμανοί, Ναζί οι Ολλανδοί, Ναζί οι Αυστριακοί και αύριο ποιος ξέρει ποιος θα έχει σειρά.

Στην τελική ευθεία το τείχος του Τραμπ

Τα σχέδιά της για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό συγκεκριμενοποίησε η αμερικανική κυβέρνηση. Το τείχος που έχει υποσχεθεί ο Ντόναλντ Τραμπ θα κατασκευαστεί από μπετόν, θα έχει ύψος έως και εννέα μέτρα και τα θεμέλιά του στο έδαφος θα φτάνουν σε βάθος τα 1,80 μέτρα. 

Σοκ στην Ιραλνδία! Βρέθηκε νεκρός ο αρχηγός της Ντέρι Σίτι

Tραγωδία συγκλονίζει το ιρλανδικό ποδόσφαιρο. Ο Ράιαν Μακ Μπράιντ, αρχηγός της Ντέρι Σίτι βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του το απόγευμα της Κυριακής. Ακόμα παραμένουν άγνωστες οι αιτίες θανάτου του 27χρονου κεντρικού αμυντικού.
Ο Ιρλανδός ποδοσφαιριστής το Σάββατο, είχε αγωνιστεί στη νίκη της ομάδας του επί της Ντρογκέντα Γιουνάιτεντ με 4-0, που ήταν η τέταρτη επιτυχία της σε ισάριθμους αγώνες.

«Να κοιτάζουν το μυαλό και όχι μόνο το σώμα μου» θέλει η Αντριάνα Λίμα

Στροφή στην καριέρα και τη ζωή της, ακολουθώντας έναν πιο πνευματικό τρόπο ζωής, επιχειρεί το σούπερ μόντελ Αντριάνα Λίμα, που έγινε παγκοσμίως γνωστή ως «άγγελος» της Victoria’s Secret, εξαιτίας της απαράμιλλης ομορφιάς και των τέλειων αναλογιών της.
Η 35χρονη σήμερα Αντριάνα ζητά από τον κόσμο να την εκτιμά περισσότερο για το μυαλό της και όχι για την εμφάνισή της.

Εφυγε στα 90 του χρόνια ο πατέρας του ροκ εν ρολ- Βίντεο.

«Αν προσπαθούσες να δώσεις ένα διαφορετικό όνομα στο ροκ εν ρολ, θα μπορούσες να το ονομάσεις Τσακ Μπέρι» είχε πει κάποτε ο Τζον Λένον.
 Οι μεγάλες επιτυχίες του, μεταξύ των οποίων τα κομμάτια «Johnny Be Good», «Roll Over Beethoven», «Sweet Little Sixteen», ήταν βασικά μαθήματα για ένα νέο καλλιτέχνη.

Σοκάρει ο ηθοποιός Μάικλ Κέιν: Ξέρω ότι οι μέρες μου είναι μετρημένες

Τον φόβο του ότι θα πεθάνει σύντομα εξέφρασε ο ηθοποιός σερ Μάικλ Κέιν. Ο 84χρονος ηθοποιός, ο οποίος δίνει μάχη με τον καρκίνο, είπε μιλώντας στην εφημερίδα «The Sun», ότι θα ήθελε να δει τα εγγόνια του να μεγαλώνουν.
«Ξέρω ότι οι μέρες μου είναι μετρημένες κι αυτή είναι η βασική μου ανησυχία. Έχω κόψει τελείως το ποτό και ψάχνω να βρω τι είναι κατά του καρκίνου, τι πρέπει να τρώω, τι να κάνω ή τι να μην κάνω», δήλωσε ο ηθοποιός.

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή --ΣΤΙΣ 3 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ 4

Μια ώρα μπροστά γυρίζουν τα ρολόγια την Κυριακή 26 Μαρτίου, όπως κάθε τελευταία Κυριακή του Μαρτίου. Η θερινή ώρα τίθεται σε ισχύ κι έτσι στις 3 τα ξημερώματα τα ρολόγια θα δείξουν 4.

Η επιστροφή στη χειμερινή ώρα θα γίνει και πάλι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο, όταν τα ρολόγια θα γυρίσουν μία ώρα πίσω.