Τσίπρας: Δεν θα κάνουν γεώτρηση στο Καστελόριζο

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Τετάρτης. Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλητικές ενέργειες, στην αντιπαράθεσή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο ζήτημα της ανάπτυξης και στην υπόθεση Novartis.
Τουρκική προκλητικότητα
Την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν θα βάλει το δεύτερο γεωτρύπανο στην περιοχή μεταξύ Καστελορίζου και Κύπρου εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN. «Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα έχει σχέδιο αποτροπής. Η Ελλάδα δεν θα κάνει βήμα πίσω» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Γιούνκερ: Παραποιημένα τα ελληνικά στοιχεία την περίοδο 2004-2009

Ως ένα από τα σημαντικότερα «μαθήματα» της πορείας της Ευρωζώνης παρουσίασε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ την ελληνική κρίση.
Σε ομιλία του σε φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Πορτογαλία, την Τετάρτη, ο κ. Γιούνκερ προέβη σε μια μικρή «ανασκόπησή» της, περιγράφοντας τα δραματικά γεγονότα του καλοκαιριού του 2015, αλλά και αφήνοντας αιχμές κατά της ελληνικής κυβέρνησης κατά την περίοδο 2004-2009, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Κώστας Καραμανλής.

Αντετοκούνμπο και Τσιτσιπάς υποψήφιοι για τα βραβεία του ESPN

Οι δύο Έλληνες αθλητές βρίσκονται ανάμεσα στους υποψηφίους για τα φετινά βραβεία του ESPN.
Γιάννης Αντετοκούνμπο και Στέφανος Τσιτσιπάς με όσα έκαναν φέτος στα παρκέ και τα κορτ αντίστοιχα, υποχρέωσαν το ESPN να τους συμπεριλάβει στα φετινά βραβεία.

Κώστας Σλούκας: Ανέβασε την προσφορά του ο Ολυμπιακός

Στην αρχή της περασμένης εβδομάδας ο Ολυμπιακός πρότεινε στον Κώστα Σλούκα τριετές κλειστό συμβόλαιο αντί 5.200.000 ευρώ.
Οι μέρες που ακολούθησαν ήταν δύσκολες για τον Έλληνα γκαρντ λόγω της απώλειας που είχε κι έτσι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος σεβάστηκαν το πένθος και δεν επικοινώνησαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr τις τελευταίες ώρες ο Ολυμπιακός επέστρεψε με νέα βελτιωμένη πρόταση αφού ανέβασε την προσφορά κατά 300.000 ευρώ συνολικά. Συνεπώς στο τελευταίο e mail που αντάλλαξαν οι δύο πλευρές η πρόταση ήταν 5.500.000 ευρώ καθαρές απολαβές για τρία χρόνια.

Τουρκία: Ερχονται αμερικανικές κυρώσεις - Κατρακυλά σε χρόνο ρεκόρ η λίρα

Μέσα σε 12 μήνες έχασε το 22% της αξίας του το τουρκικό νόμισμα
Σφυροκόπημα έχει αρχίσει να δέχεται η τουρκική οικονομία λόγω της έντασης που επικρατεί με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τετάρτη έπεσε και άλλο η τουρκική λίρα. Η πτώση στην τιμή της τουρκικής λίρας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του οικονομικού συντάκτη του OPEN, Βασίλη Σπανού, προκλήθηκε έπειτα από δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο ανέφερε ότι η αμερικανική πλευρά εξετάζει τρία πακέτα κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, εάν αυτή υλοποιήσει την αγορά για τους S-400.

Η αναμνηστική φωτογραφία του Κριστιάνο με τους εργαζομένους στο «Costa Navarino»

Εξι ημέρες συμπλήρωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino, όπου έκανε μέρος των καλοκαιρινών του διακοπών για δεύτερη σερί χρονιά.
Μάλιστα, ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους και πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε φωτογραφία με ανθρώπους που εργάζονται στο Costa Navarino, ύστερα από έγκριση του διευθυντή ασφαλείας.

ΚΚΕ: Ανανέωση κατά 58% στα ψηφοδέλτια - Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

«Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο ισχυρή θα είναι εκείνη η δύναμη που είναι σταθερά και μόνιμα δίπλα στο λαό, μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα. Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας» είπε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την παρουσίαση των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Όπως σημείωσε, στα ψηφοδέλτια του κόμματος βρίσκονται αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων, αγωνιστές της δουλειάς, της επιστήμης, της τέχνης, της μόρφωσης.

Κώστας Σημίτης: Στο αρχείο η δικογραφία για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Δεν προέκυψαν ενδείξεις για το ίδιο και τα μέλη της οικογένειάς του
Τον δρόμο για το αρχείο παίρνει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η έρευνα που είχε ανοίξει η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για τον Κώστα Σημίτη, τα μέλη της οικογένειας του και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες, η οποία άνοιξε με αφορμή την κατάθεση του Γάλλου Μισέλ Ζοσεράν.

Η παραγγελία για την έρευνα με άνοιγμα λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, της συζύγου του, του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη αλλά και του υφυπουργού Ευάγγελου Μαλέσιου και άλλων προσώπων είχε γίνει από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προισταμένη της

Χειροπέδες στον Μισέλ Πλατινί - Για το Μουντιάλ στο Κατάρ το 2022

Στη προσαγωγή του Μισέλ Πλατινί προχώρησαν οι γαλλικές Αρχές σήμερα το πρωί για την υπόθεση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.
Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, προσήχθη μετά από πληροφορίες για παρατυπίες του στον τρόπο που έγινε η ανάληψη του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.
Στα δημοσιεύματα αυτά αναφέρεται ότι έλαβε χρήματα για το θέμα αυτό, ενώ φέρεται να είχε συναντήσεις με τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Κατάρ αρκετές φορές μέχρι και λίγες ημέρες πριν την ψηφοφορία για την ανάθεση της διόργανωσης.

Σε δίκη παραπέμπεται ο Σαρκοζί

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί θα προσαχθεί σε δίκη για αθέμιτη άσκηση επιρροής μετά την απόρριψη από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της τελευταίας προσπάθειάς του να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση, δήλωσε σήμερα η δικηγόρος του.
 
Ο Σαρκοζί κατηγορείται ότι προσφέρθηκε να βοηθήσει έναν δικαστή να κερδίσει προαγωγή σε αντάλλαγμα για τη διαρροή πληροφοριών σε μια ξεχωριστή έρευνα. Ο Σαρκοζί, ο οποίος εμπλέκεται σε διάφορες ποινικές έρευνες, αρνείται ότι έκανε οτιδήποτε επιλήψιμο.

Μέρκελ: «Είμαι καλά, όταν έχει ζέστη να πίνετε περισσότερο νερό και λιγότερο καφέ»

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είναι "πολύ καλά", μια ημέρα μετά τις ανησυχίες που προκάλεσε η εμφάνισή της σε μια επίσημη τελετή, κατά την οποία έτρεμε ασυγκράτητα.
"Είμαι πολύ καλά" διαβεβαίωσε η ίδια, σε μια συνάντηση που είχε με νέους, στο Γκόσλαρ της Κάτω Σαξονίας.
Λίγο νωρίτερα, είχε απαντήσει σε έναν δημοσιογράφο που τη ρώτησε πώς αισθάνεται: "Υπέροχα καλά. Είναι πολύ ενδιαφέρον που βρίσκομαι εδώ", όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

Μητσοτάκης: Ο Πικραμμένος επικεφαλής του Επικρατείας της ΝΔ - Ο Μαρκουλάκης στη τιμητική θέση

Ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος θα τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ακόμη ότι στην τιμητική τελευταία θέση του Επικρατείας τοποθετείται ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.
Αναγκαία η κοινή εθνική γραμμή στα Ελληνοτουρκικά

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: Μην παραδώσουμε την Κωνσταντινούπολη στους Έλληνες

Τακτική «σοκ και δέος» ακολουθεί ο Ερντογάν, καθώς οι επαναληπτικές εκλογές για το δήμο της Κωνσταντινούπολης έρχονται την Κυριακή και τα νέα για το ΑΚΡ δεν είναι καλά.
 
Ο Τούρκος πρόεδρος, έπειτα από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον υποψήφιό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, να χάνει και πάλι, αποφάσισε να κατέβει τελικά… στις πλατείες και να πραγματοποιήσει προεκλογικές ομιλίες υπέρ του υποψηφίου του μέχρι την Κυριακή 23 Ιουνίου.

Έκθεση ΟΗΕ για Κασόγκι: «Έρχεται ο αμνός της θυσίας - Θα τον κόψουμε στις αρθρώσεις και θα τον βάλουμε σε σακούλες»

Λεπτά πριν ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονηθεί και το πτώμα του διαμελιστεί τον περασμένο Οκτώβριο, δύο από τους δολοφόνους του, περιμένοντας στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, ανησυχούσαν για τη διεκπεραίωση της αποστολής που είχαν αναλάβει.
«Θα μπορέσουμε να βάλουμε τον κορμό σε σακούλα;», διερωτήθηκε ο Μάχερ Αμπντουλαζίζ Μούτρεμπ, ο Σαουδάραβας αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών, που εργαζόταν ως ανώτερος σύμβουλος του πρίγκιπα διαδόχου του σουνιτικού βασιλείου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με την έκθεση της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ Ανιές Καλαμάρ.