Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε αλλαγή στη μορφή της στρατιωτικής παρουσίας στο Ιράκ

 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 25 Ιανουαρίου – RIA Novosti. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την αντικατάσταση της στρατιωτικής παρουσίας του συνασπισμού στο Ιράκ με διμερή συνεργασία, δήλωσε ο αρχηγός του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν. 

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η κυβέρνηση του Ιράκ θα ξεκινήσουν συναντήσεις της ομάδας εργασίας της Ύπατης Στρατιωτικής Επιτροπής τις επόμενες ημέρες. <...> 


Το Κρεμλίνο προέτρεψε να μην θεωρηθεί το ταξίδι του Πούτιν στο Καλίνινγκραντ ως «μήνυμα» από το ΝΑΤΟ

 KALININGRAD, 25 Ιανουαρίου – RIA Novosti. 

Το ταξίδι του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Καλίνινγκραντ είναι το συνηθισμένο έργο του προέδρου, είπε ο γραμματέας Τύπου του Ντμίτρι Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε τι μήνυμα φέρνει αυτή η επίσκεψη στις χώρες του ΝΑΤΟ που περιβάλλουν την περιοχή. " 

"Όταν ο πρόεδρος επισκέπτεται τις περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αυτό δεν είναι ένα μήνυμα προς τις χώρες του ΝΑΤΟ. 

Αυτό είναι το κύριο πράγμα που κάνει ο πρόεδρος.

Β.Πούτιν: “Η Αίγυπτος είναι στρατηγικός μας εταίρος” – Νέος ρωσικός πυρηνικός σταθμός στην Αίγυπτο

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπνέλ Φατάχ αλ-Σίσι εγκαινίασαν σήμερα την κατασκευή μια νέας μονάδας του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ντάμπαα της Αιγύπτου μέσω βιντεοσύνδεσης, καθώς η Μόσχα προωθεί τις πυρηνικές της φιλοδοξίες παγκοσμίως.

Ο πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατασκευάζεται από τη ρωσική κρατική εταιρεία Rosatom, θα έχει κόστος όπως έχει αναφερθεί τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια και θα διαθέτει τέσσερις πυρηνικούς αντιδραστήρες συνολικής ισχύος 4,8 gigawatts.

To Kίεβο παραδέχτηκε πως κατέρριψε το IL-76: Νόμιμος στόχος της Ρωσίας ο Β.Ζελένσκι και ο στενός του πυρήνας – “Κράτος-τρομοκράτης” η Ουκρανία

 To oυκρανικό Γενικό Επιτελείο με μια πρωτοφανή ανακοίνωση παραδέχτηκε πως κατέρριψε το ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76 στο Μπέλγκοροντ. Ίσως πλέον μιλάμε για απροκάλυπτο πόλεμο μεταξύ φατριών στο Κίεβο.

Είναι πιθανό η κατάρριψη του ρωσικού μεταγωγικού με Ουκρανούς αιχμαλώτους να οργανώθηκε από την GUR προκειμένου να παραιτηθεί ο Ζαλούζνι. 

Σημειώνεται ότι και η GUR παραδέχτηκε ότι σήμερα είχε προγραμματιστεί ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία. Δεν ενημερωθήκαμε με ποιο τρόπο θα μεταφέρονταν οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι”.

Πολύ κακή εξέλιξη: O Αρχηγός του βρετανικού στρατού ζήτησε από το λαό να προετοιμαστεί για γενική επιστράτευση – «Για τον Βασιλιά και το Έθνος»

 Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στη Βρετανία από τον “κεραυνό” που εξαπέλυσε ο Αρχηγός του βρετανικού στρατού Sir Patrick Sanders ο οποίος ζήτησε από τον λαό να προετοιμαστεί για γενική επιστράτευση σε ένα πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Ο Sir Patrick Sanders έκανε λόγο για έναν «στρατό πολιτών» ενώ εισήγαγε τον όρο «προπολεμική γενιά» τονίζοντας πως «πρέπει να ληφθούν προπαρασκευαστικά βήματα για να καταστεί δυνατή η τοποθέτηση των κοινωνιών μας σε πολεμική βάση»!

Η ομιλία του είναι έχει προκαλέσει τεράστιο σοκ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σχεδόν όλα τα βρετανικά ΜΜΕ ασχολούνται με τις δηλώσεις αυτές.