Το Κρεμλίνο προέτρεψε να μην θεωρηθεί το ταξίδι του Πούτιν στο Καλίνινγκραντ ως «μήνυμα» από το ΝΑΤΟ

 KALININGRAD, 25 Ιανουαρίου – RIA Novosti. 

Το ταξίδι του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Καλίνινγκραντ είναι το συνηθισμένο έργο του προέδρου, είπε ο γραμματέας Τύπου του Ντμίτρι Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε τι μήνυμα φέρνει αυτή η επίσκεψη στις χώρες του ΝΑΤΟ που περιβάλλουν την περιοχή. " 

"Όταν ο πρόεδρος επισκέπτεται τις περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αυτό δεν είναι ένα μήνυμα προς τις χώρες του ΝΑΤΟ. 

Αυτό είναι το κύριο πράγμα που κάνει ο πρόεδρος.

Και το κύριο πράγμα δεν είναι να στέλνει μηνύματα, αλλά αυτό που κάνει εδώ και πολλά χρόνια εργαζόμαστε για την ανάπτυξη της χώρας μας και των περιφερειών μας, αναπτύσσοντας την οικονομία, τα κοινωνικοοικονομικά αναπτυξιακά έργα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν έφτασε στο Καλίνινγκραντ το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου. Ο Πρόεδρος θα συνομιλήσει με φοιτητές του Πανεπιστημίου Καντ με την ευκαιρία της Ημέρας της Τατιάνας, θα πραγματοποιήσει συνάντηση για την ανάπτυξη της περιοχής και θα συναντηθεί επίσης με τον Κυβερνήτη Anton Alikhanov.

Ο Πεσκόφ διευκρίνισε ότι η συνάντηση στο πανεπιστήμιο θα είναι σε ελεύθερη μορφή, οι φοιτητές θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις. 

Απάντησε επίσης σε ερώτηση για τα μέτρα ασφαλείας του προέδρου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. " "Ειδικά μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται πάντα όπου πρόκειται για τον αρχηγό του κράτους. 

Φυσικά, λήφθηκαν μέτρα και αυτή τη φορά. Δηλαδή, ό,τι πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του αρχηγού του κράτους", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου. είπε. 

Ο Πεσκόφ διευκρίνισε ότι η Μόσχα δεν ζήτησε άμεσο αεροπορικό διάδρομο μέσω της Ευρώπης για πτήσεις προς την περιοχή του Καλίνινγκραντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...